Selamlar,

Bu hem bir sitem konusu hem de sektörel sohbet edebileceğimiz bir konu.

Son zamanlarda dikkat ediyorum aşırı derecede anahtar teslim web sitesi 2.500 TL reklamları kaynıyor piyasa. Web sitesi yetmezmiş gibi Google Harita Kaydı ve Yorumlar hizmeti de dahil oluyor.

Yine reklam danışmanlığı için aylık 3.000 TL gibi komik rakamlar dolanıyor.

Piyasa nereye gidiyor sorusunu sormadan önce altını çizerek çok şaşırdığım bir konu daha var.

2.500 TL'ye web site yapan kişiler arasında R10 üyeleri var. Markalarını görüyoruz açıkçası reklamda. İki kişide garip bir şey yaşadım. Anahtar teslim web siteye 2.500 TL isteyen R10 üyeleri, forumdan kendilerine ulaşınca şablon kurulumuna 4.000 TL gibi fiyatlar biçiyor?

Arkadaşlar yaptığınız işe mi saygınız yok ben anlamıyorum. Güzellik forumunda değiliz, webmaster forumunda dışarıya yapılandan daha fazla fiyat çekmek falan şaşırtıcı.

Web sitesinden reklam danışmanlığına, seo dan grafik tasarıma gibi berbat bir fiyat skalası dönüyor şuan reklamlarda.

Elbette bu kişilerin büyük bölümü sektöre sonradan dahil olup harçlık çıkartmak isteyen kişiler ama yapay zeka devrimiyle uğraşırken bir de bu fiyat politikasında bokunu çıkaran tayfa ile rekabet etmek çok zor.

Her reklamdan gelen bu 2.000 TL'ye yapıyor moduna geçti. Eskiden yeğenim yapıyordu ama adamlar artık ekran görüntüsü atıyor belki 10 15 tane kayda almış ne farkınız var diye. Otur anlat dur.