• 29-06-2025, 01:35:50
    #1
    Forumda arada siyasi konular açılıyor. Ya da dini konular açılıyor.
    Kendimce şuanki 2025 yılına göre yorumlar yaptım. 1400 yıl önceki bazı dini konuları günümüzde bana mantıklı gelmedi. Onu eleştirdim.
    Ülkenin bozulan her kurumu için eleştiride bulundum. Bana Ekonun trolu dediler. (Yemin ederim eko şuan iktidar olsa bana birtek ihale vermeyecek. Hiç bir çıkarım yok Ekonun iktidar olmasıyla)
    İstedim ki insanca yaşayalım. Batıda insanların refah seviyesi ne ise bizde de o olsun.
    Maddi durumumuzu düzeltelim. Çevremize maddi durumu olmayanlara yararlı olalım. Bunun yolu da ekonomik refahtan geçiyor.
    Bunun yolu bozulan ülkeyi tamir etmekten geçiyor. 23 yıldır düzeltilememiş hatta daha da kötüleşmiş şeylerin aynı iktidarın bundan sonra düzeltebileceğine inanmadığım için yorumlar yaptım.
    Satranç haramdır. Satranç oynayan kişi annesi ile zina etmiştir. Satranç oynayan kişiyi izleyen domuz eti yemiş gibi olur. Gibi gibi İslamın altında olan bu tarz şeyleri eleştirdim.
    İnsanca yaşayalım istedim. Hayatımızı bir ev bir araba uğruna heba etmeyelim. Onlarca yıl köle olmayalım istedim.
    Bana mantıklı gelen ne ise, Dİni konularda olsun siyaset olsun hep onları savundum.
    Yani Satranç alt tarafı bir oyun. Bir insan ibadetlerini aksatmadan oynuyorsa bence bir mahsuru yoktur düşündüm. Ama dediler ki Satranç oynayanı izleyen domuz etmi yemiş gibi olur dediler.
    Bende bunları eleştirdim.
    Siyaset konusunda da, Eskiden kendilerini kemalist olarak adlandırılan grupların, Sağ kesime zülüm yapması, Tüm ülkenin kaynaklarını kendileri için kullanması ve akabinde,
    İktidara gelen sağ partinin bunun intikamını almasını eleştirdim.
    Nasıl intikamını aldılar. Milyarder olarak. Necmi Kadıoğlu 10 15 yıl iktidarda kaldı Belediyeyi yönetti. Binlerce dairesi var şuan. Resmen solun intikamını almıştır.
    Peki nasıl görevden ayrıldı. Makam odasında 2 tane torunu yaşında kız çocuğu ile uyunsuz görüntüleri ortaya çıktığı için istifa etti. İktidar partisi Necmi Kadıoğlunun sağlık sorunlarından dolayı istifa ettiğini öne sürdü.
    Sen intikamını alacaksın diye emlak milyarderi mi olman gerekiyor. Torunun yaşında çocuklar ile aşk yaşaman mı gerekiyor.
    Ben 90 doğumluyum. İlk oyumu 2010 yada 2011 yılında Ak Partiye oy vererek kullandım. Gördüm ki neler neler olmuş. Şimdi ben Akp yi artık eleştiriyorum diye Ekonun Trolu mu oldum.
    Dolar Milyarderi olan Yıldırım ve Gökçek ailelerinin bu paraları alın teri ile kazandılar mı sorduğum için mi Ekonun trolu oldum.
    İstedim ki ülkenin tüm kurumları Japonya gibi dört dörtlük olsun. Depremde ölmeyelim. Liyakat nirvana yapsın.
    Bir kaza olduğunda onun müdürü genel müdürü vicdan acabından intihar edecek ahlaki erdemliğe sahip bir halk olalım istedim.
    Satranç oynayanı izleyen domuz eti yemiş gibidir. Bunun gibi safsataları eleştirdiğim için mi din düşmanı oldum.
    Allah madem ki müslümanlara okuyun araştırın, bir çoban sizi gütmesin. Tüm ülkelerin her alanda örnek alacağınız halk olasınız diye bir ülke olmak istediğimiz için yorumlar yaptım.
    Benden buraya kadar. Artık bu konu aklımda olursa inşallah unutmam. Ne din nede siyaset yorum yapmayacağım. Madem ki düşman kazanıyoruz. Engelleniyoruz. Artık bu tür yorumlar yapmamaya karar verdim.
  • 29-06-2025, 01:42:29
    #2
    Ülkede düşünce özgürlüğü var diye biliyorum hocam, bence yorum yapmaya devam edebilirsiniz. Düşman yada kin besleyen olursa bir zahmet kendisi engellesin yada seviyeli bir şekilde tartışma yaşasın. Hayırlı geceler
  • 29-06-2025, 01:49:49
    #3
    Öğrenmenin yaşı yok. Tecrübe dediğimiz şey yediğimiz kazıkların toplamıdır.
    Son olarak: Dünyayı sen kurtaramazsın, sen kendini kurtar yeter.
  • 29-06-2025, 02:02:51
    #4
    Zetta Digital
    Herkesin fikri kendinedir ve herkes karşısındaki insanın fikrine katılmasa dahi saygı duymak zorundadır.
    Bir siyasetçiyi kendi fikirleriniz ile örtüşmüyor ise sevmeyebilirsiniz lakin karşınızdaki kendiniz gibi bir vatandaşı sen nasıl böyle düşünürsün diye sevmeme, nefret etme veya kin gütme hakkını kimseye vermez. İnsanlar fikirleri doğar, büyür ve ölürler. Herkes aynı fikirde olsaydı zaten dünya bomboş bir yer olurdu insanları birbirinden ayıran özellikleri fikirleridir.
    Kim inanıyor, kim inanmıyor kavgası yapacak varsa da bir zahmet otursun başını iki elinin arasına koysun ve bir düşünsün.
  • 29-06-2025, 03:21:33
    #5
    Selam olsun,

    Sizi takip eder, saygı duyarım.
    Bu demek değil ki her yazdığınızın altına imza atarım ya da doğru bulurum.
    Benim için önemli olan şey samimiyettir.

    Benimle aynı şeyi düşünebilirsiniz, düşünmeyebilirsiniz bunun bir önemi yoktur ama düşündükleriniz akıl ve mantık süzgecindeyse benim için "makul" bir düşüncedir.
    Sizin düşünceleriniz en azından benim denk geldiklerim "makul" düşünceler.
    Allah var diyebilirsiniz, yok diyebilirsiniz, ineğe tapıyorum diyebilirsiniz, şamanım diyebilirsiniz, şu parti iyidir şu parti kötüdür diyebilirsiniz.
    Hepimizin baktığı bir pencere var ve manzaralarımız farklı ama farklı olması güzeldir zira tek manzaranın mutlak doğru olması söz konusu değildir.

    Düşman edinmiş olabilirsiniz ama düşmanlar < saygı görülen bir kişiden.
    Her fikir ve düşünce özgürce ifade edilebilir, bunu kabul edemeyen insanların düşmanlığı ya da dostluğu sinek vızıltısından daha değerli değildir.
    İnsana ve insanın kendi düşüncelerini söylemesine saygısı olmayanın dostluğu ne ki düşmanlığı ne ola.
    Takılmayın.
  • 30-06-2025, 19:17:15
    #6
    Bazen abartsanız'da , genel olarak eleştirmeniz güzel bir şey.
    Ortada dini bir tartışma yokken mesela dini bir eleştiriye girmemek lazım

    Her şey dozunda olduğu sürece sıkıntı olmaz. Sen eleştirmezsen ben eleştirmezsem kim eleştirecek , birileri eleştirmeli. Kendinizi kasmayın devam : )
  • 30-06-2025, 21:02:54
    #7
    Beni yönetim her ağzımı açtığımda banlayarak, aylarca kategori banı atarak, yorumlarımı silerek ve ceza puanı vererek yıldırmıştı, sonunda senide üyeler yıldırdı desene dostum, çok büyük geçmiş olsun. Fazlası var eksiği yok, her dediğinin altına imzamı atarım, tek fark benim ilk oyum son oyum hep aynı kendi partimeydi, 89 doğumluyum ve ben malum iktidar geldiğinde 2002 yılında bunların seçildiğini gördüm an ağladım, ülkeyi mahvedecekler diye daha 13 yaşımda gözyaşı döktüm, benim henüz 13 yaşımdayken gördüğümü göremeyenlere çok güzel şeyler karalamışsın ama yine de görmeyecekler.
  • 30-06-2025, 22:10:40
    #8
    Biz Kayseriliyiz.
    Dedem tüccarın dini, partisi, tuttuğu takım olmaz derdi.
    Çünkü din, siyaset ve spor fanatikliği insanların çatışma noktaları, ticaret yapıyorsanız müşterilerinizle çatışmamanız gerekiyor.
    Forumda bilgi alışverişi yapıyorsanız, ticaret yapmıyorsanız siyasi tavrınızı, dini inancınızı açıklamakta, gerekirse de tartışmakta bir sorun yok.
    İnsanları değiştiremezsiniz, ama kimseyi değiştiremiyorsunuz diye sizi siz yapan kavramları savunmaktan da geri durmamak lazım.
    Benim de forumda sevmeyenim çoktur, engellediğim ve beni engelleyen adam çoktur.
    Çünkü politik tavırla bildiğim doğruları direk söylediğim için, eleştirilerimi yumuşatmadığım için üslubum sert ve ukala gelir.
    Ama forumda ticaret yapıyor olsaydım, ev geçindiriyor olsaydım o zaman buraya bir iş yeri gibi saygı gösterirdim.
    Bugün forumda siyaset yasaklansın, dini tartışma yasaklansın diyenler de bu foruma sonradan gelip burayı ekmek teknesi olarak görenler.
    Yani karnınızı forumdan doyurmuyorsanız siyasi görüşünüzü saklamamanızın ve hatta sevilmemenizin hiç bir mahsuru yok.
    Bir karakter ve hayat görüşü sahip olan insanların herkes tarafından takdir edilip sevilmesi zaten mümkün değildir.