Biz Kayseriliyiz.
Dedem tüccarın dini, partisi, tuttuğu takım olmaz derdi.
Çünkü din, siyaset ve spor fanatikliği insanların çatışma noktaları, ticaret yapıyorsanız müşterilerinizle çatışmamanız gerekiyor.
Forumda bilgi alışverişi yapıyorsanız, ticaret yapmıyorsanız siyasi tavrınızı, dini inancınızı açıklamakta, gerekirse de tartışmakta bir sorun yok.
İnsanları değiştiremezsiniz, ama kimseyi değiştiremiyorsunuz diye sizi siz yapan kavramları savunmaktan da geri durmamak lazım.
Benim de forumda sevmeyenim çoktur, engellediğim ve beni engelleyen adam çoktur.
Çünkü politik tavırla bildiğim doğruları direk söylediğim için, eleştirilerimi yumuşatmadığım için üslubum sert ve ukala gelir.
Ama forumda ticaret yapıyor olsaydım, ev geçindiriyor olsaydım o zaman buraya bir iş yeri gibi saygı gösterirdim.
Bugün forumda siyaset yasaklansın, dini tartışma yasaklansın diyenler de bu foruma sonradan gelip burayı ekmek teknesi olarak görenler.
Yani karnınızı forumdan doyurmuyorsanız siyasi görüşünüzü saklamamanızın ve hatta sevilmemenizin hiç bir mahsuru yok.
Bir karakter ve hayat görüşü sahip olan insanların herkes tarafından takdir edilip sevilmesi zaten mümkün değildir.