• 24-05-2025, 15:54:15
    #10
    mexem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar hocam. Diş sıkma problemleri iki farklı şekilde idare edilebiliyor. Bunlardan biri gece plağı, her gece yattığınızda dişlerinize takıp kullanmanız gerekmekte, bu sayede dişlerinizi sıkmayı engellemiş oluyor. Diğeri ise Masseter kaslarına botoks yapılması işlemi. Burdaki amaç Masseter kasının fazla kasılmasını azaltmak, böylece diş sıkma ve gıcırdatmanın önüne geçmek. Yani ordaki fazla kas aktivitesini azaltmak amaçlanmaktadır. Kaliteli bir botoks ile ve uzman bir hekim kontrolünde yapıldığı takdirde herhangi sağlıksız bir sonucu olmayacaktır, aksine rutin hayatınızda büyük bir rahatlama yaşarsınız.
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam.. eczaneden plak alsam onlar işe yararmı önerinizi alabilir miyim bu konuda
  • 24-05-2025, 15:56:18
    #11
    on2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam.. eczaneden plak alsam onlar işe yararmı önerinizi alabilir miyim bu konuda
    Rica ederim. Hayır maalesef bir işe yaramaz çünkü plakların dişlerinizin ölçüsüne uygun yapılması gerekiyor. Bir diş kliniğinde dişlerinizin ölçüsü alınmalı ve ona göre plak yapılması en sağlıklısı olacaktır.
  • 24-05-2025, 15:58:20
    #12
    Çene dolgusundan başka çözümü yok diye biliyorum hocam bende araştırdım da
  • 24-05-2025, 16:52:33
    #13
    Diş sıkma probleminin sebebi kişiden kişiye değişebilir, dolayısıyla çözüm de farklı olacaktır.

    Bir kaç hafta önce gece plağı için dişçiye gittim, gün içinde yaşanan stres ve ifade edilemeyen duyguların, sorunları içe atmanın sebep olabileceğini söyledi, profesyonel destek (psikolog) almanın çözüm olacağını söyledi. Artık eskisi gibi dişlerimi sıkmadığım için üzerine durmadım, gece plağını önlem olarak yine de kullanıyorum. Gece plağı diş sıkmayı önlemez, sadece dişlerinizin hasar almasını önlemeyi amaçlar. İnternette satılanları almayın, çünkü size özel yapılmadığı için sabit durmaz, kullanamazsınız.

    Yatmadan önce Adaçayı (büyük yapraklı olanları) demleyip içildiğinde büyük bir rahatlama yapar. Eczaneden Passiflora şurubu da alıp kullanabilirsin, bu da rahatlatır. Fakat bunlar her gün kullanılamaz ve gerçek çözümler değiller.

    Botoksun etkisi 3-6 ay gibi süreli diye biliyorum sonra yeniden yaptırmak lazım ve en son çare olarak başvuruluyor.

    Mide, bağırsak sorunlarınız varsa B vitamini emilimini etkileyebiliyor. B vitamini eksikliği anksiyeteyi ve diş sıkmayı da artırıyor. Probiyotik ile beraber özellikle B1, B6 içeren B vitamini kompleksi (aile hekimine danışarak) kullanabilirsiniz.
  • 24-05-2025, 17:53:27
    #14
    Dis sikma altında psikolojik nedenler yer almaktadir dinamik ekolle calisan bir psikologtan dis sikma icin terapi alabilirsiniz. İmkaniniz yoksa bir psikiyatrist doktor ile görüşüp gerekli ilac tedavisi de uygulanabilir. Gecmis olsun.
  • 24-05-2025, 23:41:44
    #15
    https://www.trendyol.com/falpia/ozel...hantId=1066426

    şöyle bir ürün var belki geçici bir çözüm olabilir.
  • 25-05-2025, 00:10:30
    #16
    mexem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Rica ederim. Hayır maalesef bir işe yaramaz çünkü plakların dişlerinizin ölçüsüne uygun yapılması gerekiyor. Bir diş kliniğinde dişlerinizin ölçüsü alınmalı ve ona göre plak yapılması en sağlıklısı olacaktır.
    botoksun başarısız olma ihtimali var mı bazı kişilerde işe yaramıyor diye duymuştum
  • 25-05-2025, 00:58:55
    #17
    rahat pozisyonda yat ve ağzını sürekli geniş tut.
    Stresden uzak dur.
    ayrıca diş gıcırdatma aparatı gayet işe yarıyor. diş doktoru özel ölçü ile hallediyor.
    benimki diş etlerimi çok rahatsız ediyordu batıyordu. makasla uç kısımlarından birazcık kesmiştim kullanmıştım. şuanda böyle bir sorunum yok.
    Çok baş ağrısı yapıyordu ama iyiyim şimdi. son 1 yıldır max 5 kere kullanmışımdır.
    Yinede sen bilirsin tabi. bu benim için olanlar.
  • 25-05-2025, 03:12:30
    #18
    Bastırılan duygularımızdan, söyleyemediğimiz sözlerden, içimize attığımız her şeyden dolayı gece diş sıkmamız oluyor, bu duyguların dışarı çıkması için psikiyatri ile görüşmemiz gerek, bu dönemde dişlerimizi korumak için çene uzmanı ortodontistle gece plağı yaptırmamız gerek, geçmediği takdirde, uzmanların vereceği karara göre ilaçlı terapi ve çene botoksu yaptırılarak kurtulabiliriz ancak, bende dahil yalnız değilsiniz 👋