• 08-01-2025, 20:04:42
    #1
    Selam herkese 20 yaşındayım, neredeyse 21. Bu yaşamımda pek çok zorluklar ve sıkıntılar çektim.
    Özellikle babamdan. Babam iki abimi de evden kovdu,

    Birinin sebebi sevdiği kızla izin vermemesine rağmen konuşmaya devam etmeleri.

    Diğeri ise başka bir işte çalışmak istediği için.

    Yazılımı bıraktım, 1 Seneye yakındır kantin işletmeciliği yapıyorum, iyi iş olanakları sundu babam; kantin onlardan biri. Her neyse bir süre önce (2 ay fln.)
    "Akşam 18:00 dan sonra eve gelmeyeceksin" kuralı konuldu. Daha önce abimlere de konuldu.

    Şimdi; bugün abim İstanbul'dan geldiği için görüştük, saat 19:00 da arayıp, şimdi geleceğimi söyledim. Telefon yüzüme kapandı, Wpden bir sürü yazdı eve gelme fln...


    Eve geldim, zili çaldım felan açmadılar, anahtarı saklamış beyefendi. Şimdi kapının önünde oturuyorum. Babamın açtığı salak saçma dertlerden bir türlü kurtulamayan annem ile kavga ediyor.

    Babam ailesi dışında kim olursa olsun, milyonlar yedirir ama bize 5 kuruş vermek istemez sebebi bilinmez.

    İşe de almazsa yazılıma geri döneceğim, napayım...

    Bakalım bugün nerede kalabilirim... Hayırlı akşamlar.

    (Bu bir para isteme, konaklama ücreti isteme konusu değildir. Sadece içimi dökmek istedim.)
  • 08-01-2025, 20:10:04
    #2
    abilerinle birlikte bir eve çıksanız? kafanız rahat eder belki.
  • 08-01-2025, 20:10:21
    #3
    Ah be kardeşim. Ben senin yerinde olsam alırım annemi gerekirse kirada yaşarım bu adamla yaşamam. Diğer abilerimi de yanıma alırım. Huzur içinde yaşarız. Allah yardımcın olsun.
  • 08-01-2025, 20:11:12
    #4
    Öncelikle geçmiş olsun kardeşim öncelikle aile herşey diyoruz ama bazen aileyi geride bırakıp devam etmemiz gerekiyor bu hayatta yaşında 21 artık bazı şeylerde tek başına ayağının üzerinde durman gerekiyor.Allah yardımcın olsun dost
  • 08-01-2025, 20:14:23
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    babanın tedavi olması gerekiyor.üzgünüm.
  • 08-01-2025, 20:32:49
    #6
    Sıkma canını en kralını yaşadık bakma anlatmıyoruz. yapacağın şey varsa kredi kartı filan yada paran 2-3 günlük otelde kal bu sırada ev bak eşyalı tercihin olsun fiyat farkı coksa esyasız tut bi yatak atarsın bi internet idare edersin. iş olarak her yere haber sal kova bulursun elbet . ailenle aran elbet düzelir. sana söyle söyleyim 23 yaşındayım 800k borc var icralık oldum aile evindeyim işten çıktım ve pederin arabası ile kaza yaptım yaşanan senaryo sen düşün , bu bile benim için aile içinde ufak bi olay. yaptığım araç kazasıda 2004 clio2 var pederde çarptığım araç porsche.
  • 08-01-2025, 20:34:50
    #7
    Benzer sayılacak olayı yaşadığımda 16 yaşındaydım 2008 de detaya gerek yok ama ozamanki şartlarda haftalık 150tl alıyorum ev kiraları 400-500 felan yani bizim semtte öyleydi. Böyle tartıştık sonra ani kararla ayrı eve çıktım 2 sokak ötede arkadaşımın babanesinin evini tuttum 2008 den 2017 ye kadar tek kaldım çalıştık kazandık Allah razı olsun Karslı bir aileydi ev sahibi bayram olduğu aylarda kira almıyor Ramazan'da da zaten arkadaşımın ailesi olduğundan 3-4 günde bir iftara çağırıyorlardı. Ne babamın ne annemin dediği gibi alkolik bağımlı biri olmadım bırakın onları sigaraya bile başlayamadım.
    Şuan 7 senelik evliyim bazen eşim diyor ki pişmanmısın o zaman ayrı eve çıktığına hayır değilim çok doğru karar vermişim kalsaydım belki daha farklı bir hayatım olurdu iyi yada kötü ama yaşadığım hiçbir şeyi aile ile beraberken öğrenemezdim.
    Demem o ki eğer güveniyorsan kendine yap bir çılgınlık ne olacak sen kendine güvendiğin sürece çabaladığın sürece pes etmedikçe Allah hertürlü yardımcın oluyor
  • 08-01-2025, 20:43:32
    #8
    Sen sen ol içini kimseye dökme gün gelir içini döktüğün kişiler anlattiklarindan vurur seni sevmeyen senle sorunu olan herkes seni babandan vurur günü gelince zor yoldan anlamazsın bunu inşallah.
  • 08-01-2025, 21:19:02
    #9
    Malum şahıs dışında bir sistem geliştirilmeli, çok vakit kaybetmişsiniz. Bir an önce davranmalı.