• 07-12-2024, 07:20:59
    #1
    Merhabalar arkadaşlar,
    Uzun zamandır twitter alanında hizmet veriyorum. Kendi captchalarımı üretip verdiğim hizmetlere zemin hazırlamak için (GPU'lar ile captcha görsellerini eğitmek için] 8 adet sistem kurdum ve daha sonrasında kurduğum bu sistemin giderini ve makine gücü gereksinimini çok daha ucuza getiren Rusya menşeili bir yazılım ekibinden maliyetten uygun bir teklif aldığımdan dolayı hizmet satın almaya başladım, lakin twitter'ın güncellenmesi ile birlikte bu hizmetlerin haricinde farklı bir sisteme geçiş yapmayı düşündüğüm için yine bu topladığım sistemleri veri merkezine gönderme kararı aldım. Ve tam olarak hosting firmalarına sormak istediğim sorular bundan sonrasında başlıyor...

    Elimde 8 adet cihazım vardı ve o zaman fiyat aldığım bir firmaya gönderdim. Herşey başlangıçta güzel ve ilgi alaka da iyi. Başlangıçta firmadan aldığım fiyat ise sunucu barındırma için aldığım fiyat ise 1500₺.
    Yaklaşık 3-4 aydır sistemin oturup kusursuz olması için gecemi gündüzüme katıp uğraşıyorum ve bu dönemde kazancım olmuyor. Ben 2 ay fatura ödemiyorum (ama ilk ayın dolmasından sonra bunu kendisine soruyorum) ve 2. ayın ortalarından itibaren fatura çıkarılmasını istiyorum, defalarca ısrarıma rağmen 2 ay kullanımımın dolduğu gün bana E-arşive ve E-faturada kaydı bulunmayan, sadece PayTR üzerinden 50.606,40₺ ödemem için oluşturulan bir fatura çıkarılıyor. 3-4 aydır sistemimi oturmaya çalışıp sistem üzerinde sürekli olarak testler ve yazılımcı arkadaşlarıma emeklerinin karşılığını öderken ister istemez yaptığım giderin fazlalaştığını ve kazanç sağlamadığım bir durumdan dolayı daha fazla zarar etmeyi istemediğim için 3. ayı doldurduğumda firmadan çıkma talebinde bulunuyorum ve bana siteye kayıt olurken "Müşteri, Firma ile yapmış olduğu hizmet sözleşmesi çerçevesinde, yıllık hizmet süresinin aylık ödeme planı üzerinden geçerli olduğunu kabul eder." gibi bir ibare dayatılarak kalan 9 aylık faturalarımı ödemezsem cihazlarımı teslim etmeyeceğini (rehin olarak tutmayı kendine hak görüyor) söylüyor. Gece boyunca kendisine bunun yasal olmadığını ve haksız noktalarını teker teker açıklıyorum. Ertesi gün ise cihazları farklı bir firmaya taşırsam normalde ödediğim aylık 25000 lira olan tutarın "Cezai Şart Bedel Ücreti" adı altında benden 65400₺ fatura ödememi istiyor. Şimdi sormak istediğim şudur, bedelini belirtmediği ve sitesinde yahut r10 hesabında hiçbir yerde bulunmayan bu bedelleri benim firmadan çıkışımda bana ne hakla yansıtmakta? Sitede bulunan faturalara seni cihazlarıma el koyduğun için şikayet edeceğim dediğim zaman (öncesi ve sonrası şeklinde sitenin ve hesabım içerisinde yapılan değişikliklerin kanıtlayabileceğim bir şekilde kanıtı mevcut) sürekli olarak değiştirilmesindeki tutarlılık hukuki olarak ne kadar bağlayıcı? Kendi kafasına göre senin üyeliğini fes ediyorum diyip ayın 12'sinden 12'sine ödediğim hizmeti kesintiye uğratıp, cihazlarımı kapattırıp sonrasında ertesi gün tekrar açıp burada bana fatura kesmesi ne kadar doğru? Anlık olarak değiştirilen bir sitede bulunan sözleşmede benim siteye üye olurken onayladığım (ki üye olurken böyle birşey olduğunu düşünmüyorum) ne kadar doğru, bu konuda nasıl bir yol izlemeli ve cihazlarımı geri almalıyım?

    Hukuki süreç için; tüketici hakları, cimer, vergidairesi ve uğratılan zararların tazmini üzerine avukatlarımla delil toplama ve planlama evresindeyiz, emsal olarak gördüğünüz, uğratıldığım zarara emsal olarak gördüğünüz yahut sektör içerisinde bu gibi durumların ne ile sonuçlandığı emsal davalar hakkında görüşlerinizi bildirirseniz çok müteşekkir olurum.
  • 07-12-2024, 08:04:33
    #2
    Öncelikle geçmiş olsun hocam. Bu firma Türk mü?

    Düzgün bir yer seçmenin önemini özetlemişsin. 1500 TL sadece cihaz başı barındırma ücretidir. Elektrik network vs hariç. Sana geçirmek için her yolu deniyor ama ödeme yapma bence.
  • 07-12-2024, 08:10:59
    #3
    Evet, bu bir türk fiması. Bursa PenDC içerisinde barınmaya çalışan bir firma. Lakin tüm deliler ve hukuki olarak herşeyi toplamadan, burada şikayet konusu açmadan, hukuki olarak bir eylemde bulunmadan önce; avukatlarım ve burada işini hakkıyla yapan hosting firmalarının benimle paylaşacağı bilgiler, yahut emsal davalarlar, yahut ise tavsiyeleriyle bu konunun üstüne gideceğim ve gideceğim güne kadar da sabırla taş olup çatlamadan bu eziyete dayanarak devam edeceğim.
  • 07-12-2024, 10:36:03
    #4
    Kullanmadığınız ayların parasını sizden talep edilmemeli diye düşünüyorum, şunu diyebilir firma çıkma talebinize istinaden 1 yılı doldurmadığınızdan dolayı kullandığınız 3 ay indirimli barındırma hizmeti için bir fark faturası çıkarabilir,
  • 07-12-2024, 11:29:34
    #5
    Üstteki arkadaşın dediği gibi ayni GSM operatörlerinin yaptığı gibi yıllık taahhütten erken çıkarsanız kullanılan aylardaki indirim farkı faturalandirilabilir, ama tüm ayları istemek saçmalık
  • 08-12-2024, 06:57:42
    #6
    Ne yazık ki, ne verilen hizmetin bedeli hakkında, ne de indirim tutarı hakkında bana hiçbir şekilde bir bilgi verilmeden bu hadiseler ve faturalandırmalar yaşandı. @FaLCoN_TiGeR; @DevilMorgan;
    Bir kaç gündür bu sebeple uzun uzun tartışmalar ve arkadaşı yolundan ve usulsüzlüğünden çevirmek için dil dökmelerim oldu ama olanları sindirip şikayet konusu yazmaya mecalim olmadı, avıkatlarımla birlikte ihlalleri ve işlediği suçları hakkında ki konuşmalarda benim bu dil dökmelerimde gerek whatsapp, gerek sitedeki panelde bana TCK içerisinde bulunan bir çok ciddi madde için kanıt da sağlamış oldu, lakin hukuki süreci başlattıktan sonra burada, bunca insanın gözü önünde 20-30 bin lira için ekmek yediği yere nasıl ihanet ettiğini, sonrasında işlediği suçlar neticesinde ne kadar ağır şartlar altında kalacağını, benim orada olan 300-500 liralık küçük bir yatırımımı rehin alarak nelerden vazgeçtiğinin hala farkında olmaması beni üzüyor. Lakin sektörde işini hakkıyla yapan arkadaşların da bu arkadaşlar yüzünden sektörü lekediğini de göz önünde bulunarak bu ve bunun gibi insanları sektörde barındırmamak için yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım, sadece susuyor, sabrediyor ve işlerin tersine döneceği günü bekleyerek sabrediyorum.