Merhabalar,
.TR Alan adlarıyla ilgili gerek 3. Kategori sonuçlanmasında gerek İlk Gelen Alır Prensibinde yaşanan aksaklıklar, bilgi eksiklikleri ve geç tahsisler için artık bıktım ve resmi bir cevap almak için CİMER şikayet talebinde bulundum, şikayet metni Ek'te yer almaktadır sizde şikayet ederseniz sesimizi duyurabiliriz.
Şikayet seçimini : Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak seçmelisiniz.
Alıntı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bağlı TR Ağ Bilgi Sistemi (TRABİS), Türkiyedeki .TR alan adlarıyla ilgili yetkili kılınmış bir kuruluş olarak görevini günlerdir yerine getirmemektedir.
Öncelikle, TRABİSin dağıtım süreciyle ilgili kamuoyunu yeterince bilgilendirmediğini ve sürecin geniş kapsamlı bir şekilde yürütülmediğini düşünmekteyim. Alan adı taleplerinde bulunan bizler, özellikle jenerik isimlerin Takal/Takıl Listesine eklenerek kişi veya şirketlere haksız dağıtımlar yapılabileceğinden endişe duymaktayız. Bu durum, kamuoyunda .TR alan adlarına olan güvenilirliğin sarsılmasına neden olmaktadır.
İlgili alan adlarıyla ilgili başvurularımız hala sonuçlandırılmamış olup, yüzlerce kişi bu durumdan muzdariptir. İlgili tahsislerin doğru bir şekilde gerçekleştirildiğini tespit etmek amacıyla gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.
Saygılarımla,