• 11-08-2024, 10:42:37
    #64
    deifoslive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçenlerde kardeşimin telefonu şarj tutmuyordu telefoncuya götür dedim telefoncu soket değişimi yapacakmış beyfendi 650₺ para istemiş tamam yaptır ben akşam alırım dedim.
    Akşam üstü telefonu almaya gittim telefonun neyi var usta dedim soket değişti felan aldım elime telefonu soketin içine baktım temizlemiş sadece adi esnaf , dedim bu değişmiş parça mı dedim evet diyor pişkin pişkin içindeki kir neyin nesi o zaman diye sordum bekleye bekleye pislenmiş daha önceden diyor utanmaz. değiştirmemişsin 12 yaşındaki çocuk getirdi diye çocuğu kandırdın bizimi kandırcan dedim bağrış çağrış diğer esnaflar geldi bende bağırdım çağırdım hırsız temizliyo değiştim diye para istiyor diye 50tl attım masasına çektim gittim ağzını açıp 1 kelime edemedi.
    Ağzınıza sağlık.

    Çoğu yerde bu durum geçerli. Telefoncusundan, sanayisine. Her tarafta mevcut.
    O yüzden mümkün olduğunca internetten alışveriş yaparım. Muhatap olmam, en uygununu ve kalitelisini bulurum.
  • 11-08-2024, 12:48:21
    #65
    erdemozturk52 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar bugün telefoncuya gittim. Iphone 13 için sıradan bir magsafe silikon kılıf alacaktım. Hiçbir özelliği yok sıradan silikon kılıf. Çinden gelme ürün zaten belli oluyor nasıl olduğu. Bana 350 TL dedi. Aynısı trendyolda 88 TL dedim. Ordakiyle arasında kalite farkı var dendi. Arada 260 TL lik ne fark olabilir? Şeffaf silikon kılıf? Ben de almadan çıktım trendyoldan söyleyeceğim. Zaten çok kaliteli de durmuyordu telefoncudaki. Neden dükkanlar hep böyle? Başka yerde de aynı muhabbete rastladım kaç defa. Birisi de trendyolda satanlar vergi ödemiyor dükkan giderleri felan yok gibi bir cümle kurdu. Esnaflar neden böyle internet çağındayız artık. Sanki artık sektör bilmeyeni kandırmaya yönelik olmuş gibi gözüküyor.

    Bende Ordu'da yaşıyorum Orduluyum Ordu esnafı genelde böyle. Aynı malı bir överler anlatamam internetten alırsan arkasında kimse olmaz vs vs... Sanki tek akıllı onlar.
  • 11-08-2024, 13:49:22
    #66
    Geçen günlerde, 15 Pro Max kullanıcısını kazıklamadığım için ekran koruyucu camı 'ucuz, dandik' diye almadı. Benim aldığım yerden aynı camı alan bir başka telefoncuya 3-4 katına taktırdı. Kira gideri gibi diğer giderlerin etkisi de oluyor.
  • 11-08-2024, 13:50:52
    #67
    Benim İnternet satışım fiziki satışa göre daha ucuz. İnternet satışında mal firmadan bana gelmiyor kargo ödemiyorum. Direkt firmadan gidince bana masraf çıkmıyor. Mal dükkanımda yatmadığı için para bağlamış olmuyorum. Malı görmeden al-sat yaptığım için İnternetten daha ucuza gidiyor.
    En iyi örneği aynı tamponu dükkana gelene 2200e satarken, İnternet müşterisine 1200e satıyorum. Çünkü mal bana gelince ben 1000 lira kargo ödemiş oluyorum ve bu maliyetimi arttırıyor..

    Aylık giderleri hesaba dahi katmıyorum. A firma 20k kira öderken b firma 50k dükkan kirası ödüyorsa aynı malda satış fiyat farkı mutlaka olacaktır.
  • 11-08-2024, 13:56:55
    #68
    Herhangi bir esnaftan zaruri ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmıyorum yapmam da.

    Kendilerini akıllı sanıyorlar,
  • 11-08-2024, 14:46:54
    #69
    Üyeliği durduruldu
    seosel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayatında dükkan işlettinmi ?
    Trendyolda satan adam kargo ile yolluyor hocam yolda kırılan ürün oluyor geri dönen oluyor bu adamında dukkani oluyor bu adam nasıl kâr elde ediyor onu merak ediyorum.
  • 11-08-2024, 15:00:51
    #70
    erdemozturk52 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar bugün telefoncuya gittim. Iphone 13 için sıradan bir magsafe silikon kılıf alacaktım. Hiçbir özelliği yok sıradan silikon kılıf. Çinden gelme ürün zaten belli oluyor nasıl olduğu. Bana 350 TL dedi. Aynısı trendyolda 88 TL dedim. Ordakiyle arasında kalite farkı var dendi. Arada 260 TL lik ne fark olabilir? Şeffaf silikon kılıf? Ben de almadan çıktım trendyoldan söyleyeceğim. Zaten çok kaliteli de durmuyordu telefoncudaki. Neden dükkanlar hep böyle? Başka yerde de aynı muhabbete rastladım kaç defa. Birisi de trendyolda satanlar vergi ödemiyor dükkan giderleri felan yok gibi bir cümle kurdu. Esnaflar neden böyle internet çağındayız artık. Sanki artık sektör bilmeyeni kandırmaya yönelik olmuş gibi gözüküyor.
    Trendyolda Satıcı olarak söylüyorum 1 ürünü 88 TL satan adam ameleden başka bir şey değildir neden mi? bu adam ticaretten bir nebze anlamıyordur Trendyol Komisyon + Kargo + KDV + Maliyet şimdi bu adam büyük ihtimal komisyondan haberi yok yada fatura kesmiyordur bir yandan ise Telefoncuya gelelim Telefoncunun Kira + Elektrik + Su + Doğalgaz + İnternet gibi giderleri var o adamın ürünü 88 TL satmasını bekleyemezsin çok pahalı olabilir bir şey diyemem Telefoncu sektörünü bilmiyorum ama emin ol kimse seni kazıklamaya çalışmıyor sen en iyisini arayıp en ucuza bulmaya çalışıyorsun diye kimse kazıkçı olmaz hocam saygılarımla
  • 11-08-2024, 15:03:49
    #71
    Bir ürün internette daha ucuz ise kesinlikle internetten alın.
  • 11-08-2024, 15:28:02
    #72
    Ben bir ilçe de yaşıyorum burada esnafın xx fiyat çektiğini 30 km uzağımdaki ilçe de x fiyat çekiyorlar. Burada bir çok arkadaş kira demiş, gider demiş vs. vs. demiş. Peki bana bu durumu da açıklayın. Ha yaşadığım yerden pahalı kira fiyatları o diğer ilçe de bunu da biliyorum. Hatta sebze meyve ve bir çok kalemde o ilçe de fiyatlar arasında ciddi fark var. Burada esnafı savunan arkadaşlar bana bu durumu a açıklasınlar rica ediyorum.
    Hatta ilçeleri de vereyim Yaşadığım yer Tekirdağ Marmaraereğlisi Ucuz olan ilçe ise Çorlu