Uygulama güzel, fakat nargile tarzı mekânlarda yasak olması saçma.
Bir çırpıda alayına gider koymuş devlet.
Dumansız Hava ?
80
●4.457
- 20-07-2009, 06:53:18Osmanlıdan sonra ilk kez deneniyor bence. Ben büyük mekanlarda içilmemesini nasıl bir mantığa bağladıklarını hiç çözemedim. Adam tiryakiyse içmek zorunda zaten. Hani küçük mekansa şu kadar metrekare altında içilmeyecek dersin. Avrupada var diye hemen getirelim düşüncesi var bizde. Bakalım neler olacak. Şahsen sigara kullanmıyorum fakat sigara kullananların 2. sınıf vatandaş muamelesi görmesine de karşıyım.
- 20-07-2009, 08:45:29cafe ve kahvehane'lere ayrı bölüm açmak daha iyi olacaktır.
nargile cafe'ler için diyecek hiç birşey bulamıyorum vallahi. nasıl bir düşüncedir yahu o, yani bir kasap'a sen et satma der gibi birşey..
isyan yakındır arkadaşlar, hele bu kriz ortamında kimse aptal bir yasa için ekmeğiyle oynatmaz. - 20-07-2009, 10:04:03Üyeliği durdurulduKırıkkale Belediyesi zabıta ekipleri, bir kafede sigara içen vatandaşa ceza kestiler.
Sigara yasağının kapsamını genişleten düzenlemenin yürürlüğe girdiği ilk gün denetime çıkan zabıta ekipleri, Ali Uysaler'i (34) gittikleri bir kafede sigara içerken gördüler. Ekipler, Uysaler'e, para cezası verdi.
PAZAR PAZAR DENETİM OLMAZ SANDI...
Uysaler, yasağın pazar günü başlaması nedeniyle denetim yapılmayacağını, ceza kesilmeyeceğini düşündüğü için sigara içtiğini, ekipleri karşısında görünce şaşırdığını söyledi.
İşletmenin sahibi Fethi Uysaler'in (40) kardeşi olduğunu ifade eden Uysaler, bir daha kapalı mekanlarda sigara içmeyeceğini bildirdi.
SİGARA PAKETİNİ ZABITAYA TESLİM ETTİ
Kafede oturan bir başka vatandaş ise sigara paketini ekiplere vererek sigarayı bıraktığını dile getirdi.
Zabıta ekipleri, işletmeyi uyardı.
İnternet Haber
İlk ceza kesilmiş, bu sefer ciddiler
- 20-07-2009, 11:13:13İçen birisi olarak destekliyorum bu yasağı.
Geçen senelerde ilk uygulamalar ( toplu taşıma ) başlayınca, özellikle vapurda, çok dokunmuştu.
ama olsun ya, böylesi daha güzel
- 20-07-2009, 17:45:10MisafirAl bunu pc başında keyifli iç...
https://www.r10.net/alisveris-bolumu/...ece-10-tl.html - 21-07-2009, 00:46:54Üyeliği durduruldubunun bu konu ile ne alakası var hocamBy.AdSL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kahvehanelere bunlardan konulunca yasak kalkıyor ise ben senden 100 tane alayım satarım burda
- 21-07-2009, 01:06:28Bende bu ülke'nin vatandaşıyım,bende bu ülke'de yaşıyor ve vergi veriyorum. Sigara içmeyen kişiye özel şeyler yapılıyor iyi güzel ama neden sigara içen adam 2. plana atılıyor? Tamam yasak iyi güzel ben kendim içiyorum ve benim yüzümden yanımdaki de zehirleniyor ve bende bu durumdan rahatsız oluyorum bu konuda haklı devlet. Ama kardeşim yasaya şunu eklemek çok mu zor İşletmesinde sigara içilmesini isteyen adam,yani kıraathaneler vb. yerler tercih yapabilirlerdi. Ben dükkanımda sigara içilmesini istiyorum BURAYA SİGARA İÇMEYENLER GİREMEZ denilebilirdi. Neden sigara içmeyene has birşeyler yapılıyorda,içene yapılmıyor? Kimse sitemimi yanlış anlamasın.
Adam kahvehane'ye gidiyorsa niye gidiyor? Adam emekli olmuş iş yok güç yok gidiyor yakıyor sigarasını oyununu oynuyor akşam evine geliyor. Yada adam dertten sıkıntıdan daralmış çıkayım diyor 2 çay 2 sigara içeyim kafamı dağıtayım diyor kahvehaneye geliyor.
Arkadaş madem 2 ye böl sigara içilebilen alan,içilemeyen alan diye. İçmeyen adamı koruyacaksın iyi güzelde içen adamı niye 2. sınıfa sokuyorsun?
Şahsen kendimden örnek vereyim;
1 demlik çay ile 1 paket sigara çok rahat bitiririm. Kahvehane'ye gittim mi zaten çay sigara çay sigara en az 6-7 TL çay parası veririm. Ama sigara içmedikten sonra da asla oraya gitmem. Ki bir çok kişide böyle düşünüyor.
kahvehanelere bunlardan konulunca yasak kalkıyor ise ben senden 100 tane alayım satarım burda