Bende bu ülke'nin vatandaşıyım,bende bu ülke'de yaşıyor ve vergi veriyorum. Sigara içmeyen kişiye özel şeyler yapılıyor iyi güzel ama neden sigara içen adam 2. plana atılıyor? Tamam yasak iyi güzel ben kendim içiyorum ve benim yüzümden yanımdaki de zehirleniyor ve bende bu durumdan rahatsız oluyorum bu konuda haklı devlet. Ama kardeşim yasaya şunu eklemek çok mu zor İşletmesinde sigara içilmesini isteyen adam,yani kıraathaneler vb. yerler tercih yapabilirlerdi. Ben dükkanımda sigara içilmesini istiyorum BURAYA SİGARA İÇMEYENLER GİREMEZ denilebilirdi. Neden sigara içmeyene has birşeyler yapılıyorda,içene yapılmıyor? Kimse sitemimi yanlış anlamasın.
Adam kahvehane'ye gidiyorsa niye gidiyor? Adam emekli olmuş iş yok güç yok gidiyor yakıyor sigarasını oyununu oynuyor akşam evine geliyor. Yada adam dertten sıkıntıdan daralmış çıkayım diyor 2 çay 2 sigara içeyim kafamı dağıtayım diyor kahvehaneye geliyor.
Arkadaş madem 2 ye böl sigara içilebilen alan,içilemeyen alan diye. İçmeyen adamı koruyacaksın iyi güzelde içen adamı niye 2. sınıfa sokuyorsun?

Şahsen kendimden örnek vereyim;
1 demlik çay ile 1 paket sigara çok rahat bitiririm. Kahvehane'ye gittim mi zaten çay sigara çay sigara en az 6-7 TL çay parası veririm. Ama sigara içmedikten sonra da asla oraya gitmem. Ki bir çok kişide böyle düşünüyor.