• 12-07-2024, 09:57:39
    #1
    Edit: Sitelerini bakıma almışlar. https://yenipazar.edu.tr/

    Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/11070...de-liseli.html

    Uzaktan eğitim verdiği ve 4 bine yakın öğrencisi bulunduğu öne sürülen Yeni Pazar Üniversitesi'nin aslında hiç olmadığı iddia ediliyor. Diplomaların sahte olduğunun ortaya çıkmasıyla bazı mağdurlar konuyu CİMER'e şikayet etti, bazıları da davacı oldu.

    Soruşturmayla birlikte birçok skandal ortaya döküldü. Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ'da faaliyet yürüttüğü belirtilen üniversitenin rektörü olarak Prof. Dr. Ali İlseven görülüyor. Ancak akademik bir kaydı bulunmayan İlseven'in lise mezunu olduğu dahi ileri sürülüyor. YÖK'ün bu iddiaların takipçisi olacağı belirtiliyor. Türkiye'deki üniversiteler gibi "..edu.tr" uzantılı "https://yenipazar.edu.tr" adresinden yayın yapan üniversitenin bir mektup adresi, posta kodu da yok. İletişim bölümünde sadece e-posta adresi ve Kosova'ya ait bir telefon numarası var. O numara da asla çevrilmiyor. Hayali üniversiteye kayıt olan öğrencilerin 2 ila 4 bin avro ödediği, öğrencileri ikna için üniversitenin internet adresinde "edu.tr" uzantısı kullanıldığı öne sürüldü. Konuyla ilgili Av. Öksüz, "Bir üniversite değilseniz bu uzantıyı kullanamazsınız. Savcılığın YÖK ve ilgili domain şirketi ile yapacağı yazışma sonucu bu skandalın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkacak" dedi.
    • Alkanmedya
    Alkanmedya bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 12-07-2024, 10:01:19
    #2
    Ben asıl bu fotoğrafa takıldım :-D
  • 12-07-2024, 10:05:22
    #3
  • 12-07-2024, 10:06:34
    #4
    Özel üniversite imajı vermek için resmen öğrenciyi yatırıp s.yoruz demişler daha ne yapsınlar.
    oyunkodu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  • 12-07-2024, 10:08:47
    #5
    Vay vay vay... rezalete bak
  • 12-07-2024, 10:13:50
    #6
    oyunkodu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ahahaha aklıma istemsizce karabük üniversitesi geldi orada bu belge istense anlardım.
    • metinciris
    • ardabasar
    • CemC
    metinciris, ardabasar ve CemC bunu beğendi.
    3 kişi bunu beğendi.
  • 12-07-2024, 10:14:28
    #7
    Merhaba.sahte banka kurulmadimi daha önce bu ülkede.sahte üniversite kurmak zor olmaz herhalde baksanıza yaptıklarına göre.bu insanlar bu akıllarını sahtecilik yerine iyi işlerde kullansalar daha başarılı olurlar ancak kısa yoldan para kazanmak uğruna böyle işler yapıyorlar.
  • 12-07-2024, 10:16:21
    #8
    Hocam adamlar sahte para yapıp Atm aracılığıyla bankalara vermişler. Koca bankaları dolandırmışlar bir web site açılmış çok mu
  • 12-07-2024, 10:18:10
    #9
    Growth Manager
    adamlar yazmayı bile becerememiş

    vilayet makamından apostilli yazan yerlere bakın bazıları büyük bazıları kucuk