• 30-05-2024, 13:53:01
    #10
    İşin hakkı göreceli üstad.. 3 kuruş maaş verip insan emeğini sömürmeye çabalayanlarla, insanın değeri bilip emeğini verenler arasındaki "işin hakkı" değişir.
  • 30-05-2024, 13:56:29
    #11
    Şirkete ortak değilsen, kardan pay almıyorsan kasmanın bir manası yok. Ne az ne çok, gereğini yap yeterli.
  • 30-05-2024, 14:06:14
    #12
    Platin üye
    Ben işini en iyi şekilde yapmanın en iyisi olduğunu düşünüyorum. Açıklamamı da şöyle yapayım.

    Genelde çalışırken şu var aklımızda benim kazancım ne ki ben kazandırayım. Ama bu bana göre yanlış bir düşünce.
    Ben bir yazılım işi alırken eğer ihtiyacım varsa fiyat kırarım. Sonrasında ben bunu zaten ucuza yapıyorum şunu yapmam, bunu yapmam, e bunu da artık yapmayalım diyemem. Çünkü baştan kabul ettim bu durumu.

    Bende küçük bir yer işletiyorum. Bir kişiye asgari ücret üzerinde para vermek istersem devlete de o paranın %33'ünü vermem bekleniyor. 17 bin liralık bir maaş için yemeği sigortası ekstraları 30 bini zaten buluyor. Gönül ister herkes asgari ücretin en az 1.5 katına çalışsın ancak açıkça söylüyorum bir ay iş olmazsa ben direkt batarım.

    Daha önceki forum mesajlarımda da belirtmiştim. Yılın üç ayı ben boş kalınan bir sektördeyim. Nasıl ki ben o zaman kimseden para kesmiyorsam kazandığım dönemde de gani gani dağıtamam.
  • 30-05-2024, 14:40:14
    #13
    Platin üye
    Başkasının işine hayatını heba etmek ne kadar mantıklı bir düşün bunu