• 16-05-2024, 18:09:44
    #1
    Platin üye
    Merhabalar yaklaşık 10+ yıldır dijital dünyada bulunuyorum fakat son iki yıldır neredeyse potansiyel kitlenin alıcı ve satıcı tarafında iletişimde hep bir problem mevcut.
    İletişimde saygı sınırları aşılmaya çok müsait , tarafların istediği olmadığında tartışma ve çirkefleşme çok yaygın. Nedendir bilinmez fakat hiç kimsenin saati, saatine tutmuyor.
    Benim anladığım kadarıyla ; Öyle bir devirde yer alıyoruz ki bu devirde insanlar söze itimat etmeden önce kendilerini ticarette muhakkak garantiye almalı. Yoksa ticarette '' söz uçar '' tabiri çok yaygınlaştı.
    X ile ticaret yapacaksınız anlaşıyorsunuz. Hazırlıklarınızı yapıp işleme geçiyorsunuz. Hop X gerekli yada gerekçesiz işlemi başkasına verdim diyerek sıyrılıp gidebilir.
    Y bir ürün satıyor ve ürün hakkında bilgi almak istiyorsunuz. Siz düzenli olarak Y de bulunan ürünleri sorup bilgi almak istediğiniz için cevap vermeyebiliyor.
    Bu konuda o kadar fazla konu yazılır , konuşulur yinede çözüm burada bulunamaz.


    Bazen şunu hatırlamakta fayda var. Hoşgörü , sabır ve anlayış ticarette alırken yada satarken içimizde bulundurmamız gereken temel taşlar olmalıdır.
    Bazı insanların ticari ahlak seviyelerinin iyileşmesi ve ıslah olması dileğiyle. Benimde kusurlarım varsa affola.
  • 16-05-2024, 18:45:12
    #2
    Yeni Nesil Dijital Ajans
    İnsanlar inanılmaz gergin, bende zaman zaman vermemem gereken tepkiler verdiğimi farkediyorum.