Merhabalar yaklaşık 10+ yıldır dijital dünyada bulunuyorum fakat son iki yıldır neredeyse potansiyel kitlenin alıcı ve satıcı tarafında iletişimde hep bir problem mevcut.
İletişimde saygı sınırları aşılmaya çok müsait , tarafların istediği olmadığında tartışma ve çirkefleşme çok yaygın. Nedendir bilinmez fakat hiç kimsenin saati, saatine tutmuyor.
Benim anladığım kadarıyla ; Öyle bir devirde yer alıyoruz ki bu devirde insanlar söze itimat etmeden önce kendilerini ticarette muhakkak garantiye almalı. Yoksa ticarette '' söz uçar '' tabiri çok yaygınlaştı.
X ile ticaret yapacaksınız anlaşıyorsunuz. Hazırlıklarınızı yapıp işleme geçiyorsunuz. Hop X gerekli yada gerekçesiz işlemi başkasına verdim diyerek sıyrılıp gidebilir.
Y bir ürün satıyor ve ürün hakkında bilgi almak istiyorsunuz. Siz düzenli olarak Y de bulunan ürünleri sorup bilgi almak istediğiniz için cevap vermeyebiliyor.
Bu konuda o kadar fazla konu yazılır , konuşulur yinede çözüm burada bulunamaz.

Bazen şunu hatırlamakta fayda var. Hoşgörü , sabır ve anlayış ticarette alırken yada satarken içimizde bulundurmamız gereken temel taşlar olmalıdır.
Bazı insanların ticari ahlak seviyelerinin iyileşmesi ve ıslah olması dileğiyle. Benimde kusurlarım varsa affola.