• 21-04-2024, 15:25:16
    #1
    Son zamanlarda forumdan bir hocamın da bilmeden bu duruma düştüğünü gördüm. Bu karar tam isabet olacaktır.
  • 21-04-2024, 15:26:50
    #2
    Bu şekilde mi?
  • 21-04-2024, 15:28:43
    #3
    kara para aklanmasının önüne hiçbir zaman geçilemez denetimi yapan adamda denetlenmeli ama hile hurda hepsinde dönüyor.


    Savcı 'baron' çıkmıştı: İstenen ceza belli oldu

    Görevden uzaklaştırılan savcı Osman Yarbaş'ın da arasında olduğu 21 sanığa \"uyuşturucu ticareti\" davası açıldı. İddianamede 'örgüt lideri' olduğu belirtilen Yarbaş'ın 48 yıla kadar, diğer 20 sanığın ise 19'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

    https://www.ntv.com.tr/turkiye/savci...HkGfZ4wYESxFyw
  • 21-04-2024, 15:30:02
    #4
    Bu iş küçük girişimcinin başını yakar, büyüklere hiç bir şey olmaz. Hangi kara parayı iban incelemesiyle yakalayacaklar? Bu işi yapanlar zaten kılıfına uyduruyor, şirket kuruyorlar, fatura kesiyorlar, müşteri buluyorlar onlara sorsalar bu para ne diye maliyenin önüne belgeleri koyuyorlar.

    Bizim gibi ülkelerde kara para bile yasal aklanıyor onun bile vergisi ödeniyor.
  • 21-04-2024, 15:30:22
    #5
    Üyeliği durduruldu
    bu hiç bi şeye yaramaz. sadece ufak işlem yapan bi kaç kişinin canı yanacak. atı alan nerelere vardı zaten
  • 21-04-2024, 15:32:53
    #6
    Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kara para aklanmasının önüne hiçbir zaman geçilemez denetimi yapan adamda denetlenmeli ama hile hurda hepsinde dönüyor.


    Savcı 'baron' çıkmıştı: İstenen ceza belli oldu

    Görevden uzaklaştırılan savcı Osman Yarbaş'ın da arasında olduğu 21 sanığa "uyuşturucu ticareti" davası açıldı. İddianamede 'örgüt lideri' olduğu belirtilen Yarbaş'ın 48 yıla kadar, diğer 20 sanığın ise 19'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

    https://www.ntv.com.tr/turkiye/savci...HkGfZ4wYESxFyw
    Katılıyorum hocam önce denetleyenlerin sağlam denetlenmesi lazım. Iban denetlemek fln bunlar kolay şeyler.
  • 21-04-2024, 15:34:45
    #7
    Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Katılıyorum hocam önce denetleyenlerin sağlam denetlenmesi lazım. Iban denetlemek fln bunlar kolay şeyler.
    iban denetleyerek anca küçük iş yapan insanların başına iş olurlar o kadar.

    Kara para ibana faturasız para alarak yapılmıyor zaten altın,çekiliş,piyango biletleri,iddia, naylon fatura ve şirketler kısacası yapan yasalmış gibi yapıyor.
  • 21-04-2024, 15:35:36
    #8
    en büyük kara para aklamalardan biri vergi kaçakçılığında özellikle naylon fatura içinde dönüyor bunların üzerine gidilse yeter.
  • 21-04-2024, 15:36:53
    #9