Merhaba arkadaşlar günaydın öncelikle hayırlı işler. Bende bir tezgah vardı, yer sıkıntısından dolayı 1000₺ ye internete koydum çabuk satılsın diye. Normal piyasası 2-3 k filan. Kayınbiradere de haber salmıştım isteyen olursa böyle böyle diye.
Dün birisiyle anlaştık ama çocuk şehir dışında olduğu için araba ayarlayamadı. 100₺ kapora attı yarın geliyim abi dedi. Tamam hayırlı olsun dedim. Sabahta kayınbirader yazmış abi 1500₺ ye müşteri buldum kaporasını iade et buna satalım diye. Ben de olmaz öyle şey 500₺ ye arkamızdan sövdürmeye gerek yok dedim o da tamam abi dedi. Aradan 5 dk geçti abi konuşmayı arkadaşa attım şimdi de 2500₺ veriyor bana satsın bugün gelip alıyım yazmış dedi. Bende şuan satılık mal yok bugün gelmezse kaporasını iade eder yarın konuşuruz dedim. Tamam dedi geçti.
Yani söz bende namus gibidir birine söz verdiysem asla dönmemeye çalışırım. Olaydan sonra abi havadan 1500₺ yi hiç ettin bahane bulup iptal etseydin diyor siz olsanız aynısını yapmaz mıydınız sonuçta karşı tarafla anlaşma yapılmış geri dönmek uygun olmazdı.
Siz olsanız aynısını yapmaz mısınız?
12
●480
- 20-10-2023, 08:47:49Doğru olanı yapmışsınız ama bence kaporayı iade edip başka biriyle anlaştığını da söyleyebilirdin sonuçta karşı tarafı bir zarara uğratmıyorsunuz
- 20-10-2023, 08:54:48Kapora ben bu malı alacağım başkasına satma demek, eğer almazsa kapora da yanar.
Doğru olan bence bu zaten. - 20-10-2023, 08:57:24Her şey para değil hocam. O 1000₺ size 2500₺ den daha bereketli gelecektir hocam. Duruşunuzdan ötürü sizi tebrik ederim. Kazancınız helal, yolunuz açık olsun.neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-10-2023, 08:58:08bir insanı yolda yada ticarette tanırsınız cümlesindeki ticaret kelimesinin anlatmak istediği olay tamda bu.
doğru olanı yaptınız siz. kaparo veren kişi almaktan vazgeçse dahi siz doğru olanı yaptınız. para için kişiliğinizden vazgeçmeyin paranız bittiğinde geriye çok bir şey kalmaz yoksa. - 20-10-2023, 09:23:58Söz namustur hocam. Doğru olanı yapmışsınız. Kayınbiradere umarım örnek bir davranış olur. Benim yakın akrabalar arasında da bu tür işlere dikkat etmeyenleri vardı. Özellikle takibe aldım neler yapıyorlar diye. Sonraki ticaretlerinde gördüğüm kalitesiz olmasına rağmen sıfır fiyatı çekmeler, hatalı olmasına rağmen hatasız diye satmalar. Daha sonrasında ise kakaladık birine gitti tarzında karaktersizce terimler...
Velhasıl Allah bu milleti huviyeti asliyesine geri döndürsün diyeyim.