neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar günaydın öncelikle hayırlı işler. Bende bir tezgah vardı, yer sıkıntısından dolayı 1000₺ ye internete koydum çabuk satılsın diye. Normal piyasası 2-3 k filan. Kayınbiradere de haber salmıştım isteyen olursa böyle böyle diye.

Dün birisiyle anlaştık ama çocuk şehir dışında olduğu için araba ayarlayamadı. 100₺ kapora attı yarın geliyim abi dedi. Tamam hayırlı olsun dedim. Sabahta kayınbirader yazmış abi 1500₺ ye müşteri buldum kaporasını iade et buna satalım diye. Ben de olmaz öyle şey 500₺ ye arkamızdan sövdürmeye gerek yok dedim o da tamam abi dedi. Aradan 5 dk geçti abi konuşmayı arkadaşa attım şimdi de 2500₺ veriyor bana satsın bugün gelip alıyım yazmış dedi. Bende şuan satılık mal yok bugün gelmezse kaporasını iade eder yarın konuşuruz dedim. Tamam dedi geçti.

Yani söz bende namus gibidir birine söz verdiysem asla dönmemeye çalışırım. Olaydan sonra abi havadan 1500₺ yi hiç ettin bahane bulup iptal etseydin diyor siz olsanız aynısını yapmaz mıydınız sonuçta karşı tarafla anlaşma yapılmış geri dönmek uygun olmazdı.
Her şey para değil hocam. O 1000₺ size 2500₺ den daha bereketli gelecektir hocam. Duruşunuzdan ötürü sizi tebrik ederim. Kazancınız helal, yolunuz açık olsun.