• 14-08-2023, 19:58:21
    #1
    En iyisi sanırım
    Ülkemizde polislerin çoğu durumda ateş izni olmadığı için pek çok saldırıya, zor duruma maruz kalabiliyorlar.
    Aynı zamanda pek çok "bana göre" ateş edilmesi gereken durumda yasalar gereği polislerimiz ateş edemiyorlar.

    ABD'deki kadar serbest olmasa da sizce polislere ateş izni verilmeli mi?

    Belki ufak bir kamera ve mikrofon taşımak ve düzenli olarak çalıştığından emin olmak koşuluyla kullanılabilir, bu da pek olacağını sanmasam da yetkinin kötü kullanımının önüne geçebilir diye düşünüyorum.

    Sizin görüşleriniz nelerdir?

    İyi forumlar dilerim, esen kalın.
  • 14-08-2023, 19:59:23
    #2
    Ateş etme izni var
  • 14-08-2023, 20:00:05
    #3
    ateş etme izni zaten var
  • 14-08-2023, 20:00:16
    #4
    Yer yer, durum durum izinleri var zaten. Her konuda da olmasın zaten. Kötü niyetli kullanılmayacağının garantisini kim verecek?
  • 14-08-2023, 20:00:35
    #5
    Verilmeli ve bu yetkiyi kullanabilmeli.

    Peki neden kullanabileceği yerde kullanmıyorlar cevabı çok açık ve net.
    Ailesine zarar gelsin istemiyor çünkü polis memuru. Siz karşı tarafın uslu duracağını mı düşünüyorsunuz ?

    Bu ülkede ne düzenlemeler yapılır adalet için aslında ama yapılmıyor ? Sebebi ; İç savaş çıkmamasıdır.

    https://www.youtube.com/watch?v=RQGGA-yFucI
  • 14-08-2023, 20:00:42
    #6
    Şok tabancaları ile tabiri caiz ateş edilmesi tarafındayım. Uygulama olumlu yönde gider ise devam edilir yetmez ise silah ile atış izni verilebilir.
    Ama ne olursa olsun su tabancı bile olsa bir şey ile müdahele edilmesi gerekiyor.
  • 14-08-2023, 20:00:49
    #7
    Mesleğimden olurum korkusuyla aslında hiç bir şey düzenli işlemiyor. Amerikadaki gibi olmasada amerikaya çok yakın bir sınırda olmalı suç oranında düşeceğini düşünüyorum.
  • 14-08-2023, 20:00:54
    #8
    alpereneksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yer yer, durum durum izinleri var zaten. Her konuda da olmasın zaten. Kötü niyetli kullanılmayacağının garantisini kim verecek?
    Ben vericemm
  • 14-08-2023, 20:02:57
    #9
    Polise kontrollü bir şekilde hepsinde yaka kamerası olucak şekilde tam yetki verilmeli. Silah bıçak tarzı araçlarla topluma ve polisimize karşı yapılacak art niyetli durumlarda anında hedef gözetmeksizin atış izni olmalı . Ülke refaha kavuşur bu şekilde sokak soytarılarından kurtuluruz

    (Not verilmesin diyenler art niyetli içlerinde kötülük barındıran insanlardır )