• 14-08-2023, 13:05:02
    #28
    A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir yerde yanlışlık vardır.
    2023 yılı Temmuz ayındaki asgari ücret ara zammının belirlenmesiyle birlikte GSS prim tutarı da açıklanacak. Şu anki güncel GSS prim tutarı 332,5 TL olarak bilinmektedir. Asgari ücretteki %34'lük zamdan sonra GSS prim tutarının 402 TL olması beklenmektedir.
    Valla anlamdm hocqm cocugu goturdum bi kere ordan mi bindirdiler naptilarsa
  • 14-08-2023, 22:11:21
    #29
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gayet iyi biliyorum. Sen sağlık güvencen olmadığında hastaneye işin düştüğünde ilaç almak istediğinde ödeyeceğin tutarları biliyor musun?

    1 mr, 1 röntgen, 1 tam kan sayımı için sağlık güvencen yoksa devlet hastanesine ödeyeceğin tutar 2500 lira. Özel hastaneye düşersen bunun 2 katını ödersin.

    Şimdi kim neyi bilmiyormuş anlat bakalım.

    Evet gss’nin uygulanış şekli yanlış ama hastaneye sık sık işiniz düşüyorsa çalışmıyorsanız oldukça avantajlı. Ayrıca gelir bildirimi yaparak ödememe şansınız da var. O paraya gidin özelde muayene olun demek komik özel hastane fiyatlarından belli ki haberiniz yok. Muayene oldun tetkik isterse ne yapacaksın?

    Ben o parayı ödediğim halde devlet hastanelerinden yeteri kadar destek alamıyorum. Futbol oynadığım için sakatlıklar yaşadım ve bir çok hastaneye gittim devlete de gittim özellere de gittim. Parayı verince hizmet on numara oluyor bu ülkede.
    Her ay düzenli 1 sene boyunca para yatırsam 600 liradan 7200 TL yapıyor. Ben hastaneden faydalanmadım 1 sene ne olacak peki bu para. Saçmalık yani. Ayrıca bu parayı yatırmış olsan bile devlet hastanelerinde bazılarında yine ücretler alıyorlar.
  • 14-08-2023, 22:27:14
    #30
    Benim gss aktif.
    bugün dişçiye diÅŸ temizletmeye gittim. 6₺ ücret ödedim sadece.
    Diş temizletme özelde 1000 lira zaten. 2 ayı neredeyse çıkardı.
  • 15-08-2023, 10:51:27
    #31
    Bana 402tl çıkmış. Siz hastaneye gittiğinizde, suriyeliler afganlar bedava sağlık hizmeti alıyor, bedava ilaç alıyor diye sesli bir şekilde sövdünüz mü?
  • 15-08-2023, 11:11:56
    #32
    TurkMet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bana 402tl çıkmış. Siz hastaneye gittiğinizde, suriyeliler afganlar bedava sağlık hizmeti alıyor, bedava ilaç alıyor diye sesli bir şekilde sövdünüz mü?
    Hocam o konua bsey derdim de banlanirim simdi gerek yok 😀
  • 15-08-2023, 12:21:33
    #33
    benyamin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam o konua bsey derdim de banlanirim simdi gerek yok 😀
    Forumda değil hocam hastanede. Ben mimliyim mesela o konuda. Hastaneye gittiğimde bana her türlü zorluğu çıkarırlar. Suriyeliler ise muayenede kuyruk bile beklemiyor. İçerideki hasta çıkınca hemen giriyorlar. VIP hizmet var onlara. %52 böyle ezilmek istedi de ben ezilmeye alışkın değilim her yerde isyanımı koyarım o yüzden de muamele değişir.
    Son zamanlarda çok şükür hastaneye yolum düşmedi o yüzden GSS hala 402tl'de takılı kalmış...
  • 15-08-2023, 16:12:19
    #34
    Genel Sağlık Sigortası Brüt Asgari Ücretin %3'ü tutarındadır.
    2023 Aralık ayı sonuna kadar 300 TL'dir.


    Ödeyemeyecek durumdaysanız SYDV'ye gidip gelir testi yaptırabilirsiniz.