Bakara-155
"Muhakkak ki, ölüm tehlikesiyle, korku ve açlıkla, mal, can ve yiyecek içecek gibi ürünlerin azaltılmasıyla sizi sınayacağız.(Ey Peygamber!) Ama zorluklara karşı sabredip sebat ve dayanıklılık gösterenlere iyliklerin geleceğini müjdele."
Selamlar hocam durumunuz gerçekten çok zor. Kader vs tartışmaya açıktır. Bizim tek örnek almamız gereken yer Kur'an, aslında sorduğunuz bu sorunun cevabının olduğu gibi her sorunun cevabı mevcut.
Umarım bu ayet sizin içinizi rahatlatır
Kader mi ?? ( İsyan değildir )
20
●990
- 10-07-2023, 09:32:35Konun hakkında hocam bir şey diyemem, sözün bittiği bir nokta o maalesef.
Kader konusuna gelirsek : (Bana kalırsa şansla karışık özgür irade dahilinde devam edilen bir durum o kader dediğimiz durum. Bana göre kader hiç yazılmadı (Çünkü buna gerek yoktu, neden özgür irade verdiğim bir canlıya ne yapması gerektiğini emir babında daha önceden yazayım ki, madem Melek'lerden de üstün bir canlı istiyorum (Kimi zaman) o halde kaderi İnsanlar için yapmamam gerekir, bırakayım iyi veya kötü (Daha eğlenceli) kendi yollarını çizsinler.)
Buna istinaden genetik bir durum neticesinde siz de bu durumdan payınızı almışsınız hocam.
Bana kalırsa yaptığımız seçimler, izlenilen yollar, karşılaşılan engeller, bunlar bizim kendi yaptığımız olaylar. Kader aslında biziz. - 10-07-2023, 09:45:21Kardeşim geçmiş olsun. Biraz radyasyondan uzak hayat sürmenin tavsiye ederim bu dönemde. Daha doğal daha organik beslenmek de yararına olacaktır. Bunlar kanseri iyileştirmez ama en azından hızını düşürür. Özellikle uyurken, karanlık oda da ve telefon modem gibi cihazlardan olabildiğince uzak durman güzel olur.
Kanser düşmanı besinleri de bir araştırıp hayatına sokmanın faydası olacaktır.
Bunun haricinde morali yüksek tutup, tedavinr özen gösterirsen Allah'ı izniyle babanla aynı kaderi paylaşmasını inşallah ☺️ kayıpların için de başın saolsun kardeşim - 10-07-2023, 10:05:22Öncelikle Allah gani gani şifa versin hocam.
Hastalık konusunda buradaki çoğu arkadaşın bilmesi gereken şu; yalnızca bu hayata önem veriyorsak, evet hastalık inanılmaz kötü, acımasızca, zalimce bir olay.
Ancak Allah (cc) için bu dünyanın, ahirete kıyasla bir çekirdek hükmünde büyüklüğü yok. (Ayet ve Peygamberimizin (asm) sözlerinden sağlamasını yapabilirsiniz.)
Sonsuzun yanında, sonlunun değeri olur mu hiç?
Bir olaydan bahsetmek isterim;
Bir gün Hz.Musa'nın (as) yanına ümmetinden biri gelir. Der ki ''Ya Musa, Allah'a benim için dua eder misin? Ben onu çok seviyorum. Ben O'nun dostu olmak istiyorum. Lütfen dua et de beni dostu eylesin.''
Bu istek ve bu duruş, Hz. Musa'nın (as) hoşuna gider ve hemen Rabbiyle görüştüğü Tur Dağı'na çıkar. Ellerini açar.
''Ya Rabbi, şu kulun senin dostun olmak istiyor, sana dost eyle!'' diye dua eder ve Tur Dağı'ndan inmeye yola koyulur.
Yolda dönerken bir bakar, o dua edeni kurtlar parçalamıştır.
Hemen tekrar dağa çıkar ve Allah'a (cc), ''Allah'ım neden böyle oldu, halbuki ben kötü bir şey istememiştim ki. O da istemedi. Sadece senin dostun olmak istedi.''
Allah (cc) ise, senelere hükmeden şu muazzam cümleyi söyler;
''Ya Musa, o çok zor bir şey istedi. Kendi başına elde etmesi mümkün değildi. Ben ona yardım ettim.''
Bazen başımıza zahiren (görünürde) kötü bir şeymiş gibi gelen olaylar, perdeyi kaldırdığımızda halbuki temizlenme kurnası misali sizin günahlarınızı döküp Allah'a yakınlaştırmak için verilmiştir hocam.
Bu beden sadece bir araçtır. Allah'ı bulmak ve yakınlaşmak için bir araç.
Sizi daha yaratmadan sevmiş ve yaratmaya karar kılmış bir yaratıcı, size zulüm eder mi hiç
Duruşunuza ve şükrünüze göre evliya makamına yaklaşma ihtimalinizin bulunduğu yeni fırsatınız size hayırlı olsun hocam, Allah yardımcınız olsun, bu imtihandan da alnınızın akı ile çıkmanızı nasip etsin
- 10-07-2023, 21:31:27Arkadaşa katılıyorum. Sanırım motor kullanıyorsun bu yaşta akciğer kanserine yakalanmak ancak ciğerlerin üşemesi ile oluyor sanırım. Allah şifa versin inşallah.By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle