Öncelikle Allah gani gani şifa versin hocam.
Hastalık konusunda buradaki çoğu arkadaşın bilmesi gereken şu;
yalnızca bu hayata önem veriyorsak, evet hastalık inanılmaz kötü, acımasızca, zalimce bir olay.
Ancak Allah (cc) için bu dünyanın, ahirete kıyasla bir çekirdek hükmünde büyüklüğü yok.
(Ayet ve Peygamberimizin (asm) sözlerinden sağlamasını yapabilirsiniz.)
Sonsuzun yanında, sonlunun değeri olur mu hiç?
Bir olaydan bahsetmek isterim;
Bir gün Hz.Musa'nın (as) yanına ümmetinden biri gelir. Der ki
''Ya Musa, Allah'a benim için dua eder misin? Ben onu çok seviyorum. Ben O'nun dostu olmak istiyorum. Lütfen dua et de beni dostu eylesin.''
Bu istek ve bu duruş, Hz. Musa'nın (as) hoşuna gider ve hemen Rabbiyle görüştüğü Tur Dağı'na çıkar. Ellerini açar.
''Ya Rabbi, şu kulun senin dostun olmak istiyor, sana dost eyle!'' diye dua eder ve Tur Dağı'ndan inmeye yola koyulur.
Yolda dönerken bir bakar, o dua edeni kurtlar parçalamıştır.
Hemen tekrar dağa çıkar ve Allah'a (cc),
''Allah'ım neden böyle oldu, halbuki ben kötü bir şey istememiştim ki. O da istemedi. Sadece senin dostun olmak istedi.''
Allah (cc) ise, senelere hükmeden şu muazzam cümleyi söyler;
''Ya Musa, o çok zor bir şey istedi. Kendi başına elde etmesi mümkün değildi. Ben ona yardım ettim.''
Bazen başımıza zahiren (görünürde) kötü bir şeymiş gibi gelen olaylar, perdeyi kaldırdığımızda halbuki temizlenme kurnası misali sizin günahlarınızı döküp Allah'a yakınlaştırmak için verilmiştir hocam.
Bu beden sadece bir araçtır. Allah'ı bulmak ve yakınlaşmak için bir araç.
Sizi daha yaratmadan sevmiş ve yaratmaya karar kılmış bir yaratıcı, size zulüm eder mi hiç
Duruşunuza ve şükrünüze göre
evliya makamına yaklaşma ihtimalinizin bulunduğu yeni fırsatınız size hayırlı olsun hocam, Allah yardımcınız olsun, bu imtihandan da alnınızın akı ile çıkmanızı nasip etsin