seçimden sonra ev, araba fiyatları ne olur?
27
●1.726
- 28-05-2023, 00:00:51Ev değerleri son 5 aydır düşüyor zaten fiyatı düşmüyor sadece, aylık ev satış sayısını açıklıyorlar bakın geçmiş senelerle aylarla karşılaştırın.
Ev satılmıyor, kredi vermiyorlar.
5 ay önce 3 milyon olan ev hala 3 milyon tl.
5 ay önce parasını faize koysaydı, aylık yaklaşık 80-90 bin faiz alacaktı, yani son 5 ayda ev sahipleri kaybetti.
Fiyatların gerçekten düşmesi için bu ülkede ne olması gerekir bilmiyorum.
Ben faizlerin artması demiştim ama zaten kredi vermiyorlar 100 başvurudan 95'i red o halde bile düşmedi.
Karışık. - 28-05-2023, 00:36:25Arkadaşlar herkes halinden memnun! Enflasyon %100 üzeri yıllık bazda, fiyat neden düşsün. Seçim sonrası dolar fırlayınca enflasyon ve fiyatlar da fırlar muhtemelen. Kötü günler geride kaldı, artık önümüzde en kötü günler var.
- 28-05-2023, 02:16:08Bankalar yerine devlet risk almak istemiyor. O yüzden bankaların konut kredisi vermesine sıcak bakmıyor. Verilse de krediler çok düşük kalıyor. O fiyatla da ev alamıyorsun.nurettinselcuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllık %25 den fazla da zam yapılamadığı için de yatırım aracı olarak satın alınmak istenmiyor. Alsa bile kiracı ile uğramak zor oluyor. Kirayı ödüyor, ödeyemiyor yada ev sahibi aşırı zam yapmak istiyor kiracı direniyor.
O yüzden de elde kalan evler birer birer satılmaya çalışılıyor. Şu saatten sonra kimse alıp kiraya vermek için ev almaz.
Seçim sonrası fiyatlar yükselir diye ev alan çok oldu. 2. tur belirsizliği yüzünden de fiyatlar yüksek tutulmadı. Seçim sonrası tam tersi fiyatlar düşüş gösterebilir.
