• 21-03-2023, 11:29:32
    #1
    Biliyorum biliyorum çok klişe bir konu ama içimi dökmezsem de rahat edemeyeceğim.


    Şu an işsizim ve performans pazarlama alanında iş arıyorum. 1.5 yıllık ajans deneyimine sahibim ve görüntüde hiçbir ilanın iş tecrübesini şartını sağlayamıyorum. Gördüğüm ilanlar gerçekten bazen moral bozmaktan başka işe yaramıyor.

    Takım lideri arayan ilanda min 3 yıl tecrübe istiyor Junior arayan ilanda 3 yıl tecrübe istiyor. Zaten bir kişinin 10 kişilik iş yapmasını istemeleri kısımlarına değinmiyorum bile. Acaba bu işin doğrusu yazılanların hepsine dikkat etmeyip tüm ilanlara başvurmak filan mıdır?

    Yani tüm bu gariplikler İK departmanlarının işçilere karşı oluşturduğu bir komplo mu anlayamıyorum


    Kafa ütülediğim için kusura bakmayın insan bazen içini dökmek istiyor
  • 21-03-2023, 11:31:58
    #2
    3 yıl tecrüben olduğunu iddaa edebilirsin bence çünkü aradıkları 10 özellikten 5ine genelde ihtiyaçları olmuyor onlar bu tarz hileler ile iş ilanı açıyorsa sizde ufak hileler ile başvurabilirsiniz.
  • 21-03-2023, 11:33:34
    #3
    Hocam aklıma şey flimi geldi diyor ya tecrübeli arıyoruz ben burda calismazsam nasıl tecrübeli olcam vs 😅 valla çok değişik bu millet
  • 21-03-2023, 11:42:05
    #4
    ClkOfis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3 yıl tecrüben olduğunu iddaa edebilirsin bence çünkü aradıkları 10 özellikten 5ine genelde ihtiyaçları olmuyor onlar bu tarz hileler ile iş ilanı açıyorsa sizde ufak hileler ile başvurabilirsiniz.
    hocam böyle yapmayı yediremiyorum ben bir türlü ya. yalan söylesem bile patlatırım kendimi bi şekilde

    Dogukanex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam aklıma şey flimi geldi diyor ya tecrübeli arıyoruz ben burda calismazsam nasıl tecrübeli olcam vs 😅 valla çok değişik bu millet
    aynen o moddayım hocam :d
  • 21-03-2023, 11:43:47
    #5
    "Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır" deseydin.
  • 21-03-2023, 11:46:26
    #6
    Vegvisir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam böyle yapmayı yediremiyorum ben bir türlü ya. yalan söylesem bile patlatırım kendimi bi şekilde
    yedirmelik durum yokki hocam 1.5 yıl tecrüben var 3 yıl tecrübem olabilir ama senden daha az şey katmışımdır kendime yada sen 1.5 yıllık tecrüben ile benim 5 katım daha iyi gelişmissindir .
    arkadaşın dediği gibi meyve sebze değilizki zamanla olgunlaşalım uğraşlarımız çabalarımız kendimize kattıklarımız kadar iyiyiz.
  • 21-03-2023, 11:52:57
    #7
    Eğitmek için zaman harcamak istemiyorlar, haksız değiller. Siz hepsine başvurun elbet biri denk gelir.
  • 21-03-2023, 11:54:12
    #8
    Çoğu kalıp ilan, sen başvur hocam. Hatta şirketin adını al, direkt CV'yi elden götür.
  • 21-03-2023, 12:16:12
    #9
    Ben tecrübesiz (sigortamda kodu geçmeyen bir meslek dalında) hatrı sayılır bir firmada kıdemli uzman olarak başladım. Çünkü girdiğim görüşmede 10 yıllık çalışanda olmayan deneyimi gösterdim. Yani demem o ki sen yapacağın ile güveniyorsan görüşmeye gitmek için ilana başvuracaksın.
    Bu arada görüşmem Türkiye'de önemli bir CTO ile olmuştu.
    Senin tek sorunun referans olabilir. Onu da artık bir şekilde çözmenin yolunu bulmalısın ☺️