üşengeçliğimi nasıl atlatabilirim?
16
●630
- 18-01-2023, 00:41:4719 yaşında böyle düşünmeniz gayet doğal bence. 19 yas yani cok da profesyonel bakış açısı beklememek lazim. Bence bu yaşta işkolik olmak anormal olurdu. Hayatınızı bilemeyiz tabiki ama suan kendinize yatırım yapın derim ben. Eğitimi tamamlamak dil öğrenmek etkin beceriler kazanmak sizin yaşınızda biri icin paradan daha önemli olmalı. Hayata atılana kadar size haYat boyu lazim olacak becerileri kazanın derim ben. Hayata atılınca hiçbişey icin zaman kalmayacak. Para kazamak suan cok öncelik olmamalı bence. Zayen maddi olarak belli konforunuz var. Kendinizi geliştirin hocam. Ilerde lazim olacak
- 18-01-2023, 00:54:06Çalişmak kadar dinlenmekte var tadini cikarin zamanla işe baslarsiniz.
- 18-01-2023, 00:54:48değerli yorumunuz için teşekkürler.KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaygıları saymazsak öyle şuan hocam.
aman hocam gözümü korkutmayın. depresyon ağırdır. çevre önemli faktör aklımda teşekkürler.MehmetSapmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
değerli yorumunuz için teşekkürler.osmandem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
profilime goz atarsaniz ilk konulardan son konulara doğru bir fark gorebilirsiniz. sağolsun r10 da bir iş koluna adim attığınızda 1 2 ay içinde sabit musterileriniz oluyor. haliyle ekstra kazanmak konu acma, ticari puan girme vb şeyleri atlıyoruz.
düşük profilli öğrencilikten bugune evrildim 6 ayda ancak bundan sonrası soru işareti.
diger hocalariminda belirttiği gibi kendini gelistirme konusunda da bir döngü gibi ; sosyal hayat ve para kazanmaktan kısıp kendini geliştirmeye vakit ayrilabiliyor. ayni zamanda bunalmak ve geçim sıkıntısı gibi durumlar ortaya çıkıyor. maalesef turkiye de bu sekilde bir koşuşturmaca içinde buluyor insan kendini - 18-01-2023, 01:02:34İnsan oğlu bir muddet sonra bulundugu ortama alisip sıkılabiliyor.İş yaparken ki hevesiniz nasil kaybolduysa aracla ve arkadaslarla gezme hevesiniz de bir yerde kirilacak.
Yaş itibariyle yadirganacak durumda degilsiniz.Hepimiz o yaşlardan gectik.Yukardaki bir arkadasin da dedigi gibi simdilik anin tadini cikarin.Hayat size bir şekilde yön verecektir. - 18-01-2023, 01:02:58Kardeşim fizyolojik etmenlerin bunda payı çok. Son 5-10 yılda beynimizin işleyiş şekli değişti. Buna etki eden bazı sebepler
1 - Sosyal medya: Paylaşımları hızlı hızlı kaydırıyoruz, dolayısıyla beynin dopamin salgısı (motivasyon, haz, mutluluk, dikkat hormonu) kısa süreli hazza alışıyor. Böylece dünyanın gerçekleri o kadar zevk vermiyor, eskisi gibi her şeyden keyif alamıyoruz ve tahammül sınırına çabuk ulaşıyoruz. İş için kullandığım için hesaplarım açık ama telefondan değil bilgisayardan girmeye çalışıyorum. Gerçekten çok elzem değilse kapatıp silmek lazım o uygulamaları.
2 - P*rn0-Mastürbasyon tetikleycisinin (müstehcen içerik) artması: Kolay dopamin, beyni mahvediyor. Dikkat, özgüven, motivasyon gibi konularda hasar veriyor. Hayatında varsa çıkar, NoFap'ı araştırabilirsin.
3 - Bağımlılık yapan her şeye + Kolay dopamin/haz veren her şeye kolay erişim
Askerdeyken telefon ve dünyevi olan her şeyden uzak kalınca nasıl da hafiflemiştim, zihnim berraklaşmıştı.
Günlük hayatta bu tip şeylerden uzak durmak zor o yüzden mesele iradeyi güçlendirmekte. Ayda 1 gün dopamin detoksu yapılabilir. Bir çok şeyi canımız istemiyor olabilir ama yapma isteğinden bağımsız olarak, yapmak zorunda olduğumuz için yapmalıyız. İnan zor şeyleri yapmaya başlayınca insan o zor yoldan aldığı dopamine alışıyor ve bu sefer bu durum bağımlılık yapıyor.
Bu arada bi yaştan sonra rutin oluşturmanın önemini çok iyi anlıyor insan. Erken yatmanın, alarm kurmanın, her gün aynı saatte kahvaltı yapıp aynı saatte işe başlamanın... Yoksa bi bakmışsın gün bitiyor ve ömür geçiyor. Hele şu anki gelirinin 0 olduğunu söylüyorsun ya, eldeki para tükenmeye başladığında çok büyük pişmanlık başlıyor. Tekrar 0'dan başlamak koyuyor adama.
Son olarak, hayatta maneviyatı hedeflememiz lazım. Para bi şekilde kazanılıyor. Bi düşün, hayatının her aşamasında kafanı meşgul eden bi derdin olmuştur, ama hepsi gelip geçti. Yaşadığın zevk-ü sefa da yaşadığın anda kaldı, geçti gitti. Ama anlamlı bi hayat arayışının sana kattığı manevi huzur kalıcı oluyor. - 18-01-2023, 01:05:5919 yaşındaymışsın bence çokta dert etme gez,
O yaşta sorumluluk almak zaten zordur.
Haftanın 1-2 gününü sadece iş için belirle ve kendini şartla bu şekilde devam et bir süre. Rayına girer illa ki.
- 18-01-2023, 02:10:44değerli yorumlar için herkese teşekkür ederim.
herkesten biraz,neticede çok sey tuttum hayırlı geceler