Benim gözlemlediğim ve paylaşmak istediğim tecrübelerim şunlar;
1- Kesinlikle ama kesinlikle önemli şifrelerinizi Chrome'un şifre kaydetme özelliğine kaydetmeyin. Çünkü bu şifrelere çok rahat bir şekilde erişilebiliniyor.
2- Genelde bu virüsler hile, crack gibi şeylerden bulaşıyor. Bu tarz şeyleri indirmemeye özen gösterelim

3- Bilgisayar başında iken kamera ve mikrofon kullanılmıyorsa, bence fiziksel olarak kapalı tutulmalı.
4- Mutlaka 2fa destekleyen sistemler aktif olarak kullanılmalı.
4- Önemli dosyalar harici bir diske veya 2fa açık olan bir cloud ortamlara ara ara yedeklenmeli.
5- Artık virüsleri exe üzerinden değilde farklı uzantılara (PDF,PNG vs) obfuscate edebiliyorlar ve bunu bir şekilde bilgisayarınzda çalıştırmayı başarıyorlar.
6- Bilgisayarınzdaki antivirüs programlarına güvenip istediğim dosyası indiririm ne de olsa antivirüs programı açık demek yanlış olur. Çünkü işinde profesyonelleşmiş hackerlar, çoğu antivirüs programlarını aşıp bilgisayarınıza bir şekilde sızıyor.
Benim edindiğim tecrübelerden bunlar mutlaka uygulamalı bence. Bu bela herkesin başına gelebilir maalesef. Bu konuda deneyimli büyüklerimiz veya tecrübelerini paylaşmak isteyenler varsa konuya bekliyorum. Birlikte bilinçlenmiş olalım.