• 27-12-2022, 01:10:16
    #19
    Geçmiş olsun üzücü ve sinirlendirici bir durum.
    Kaza anında karşı taraf kaçtıysa polis çağırıp plakayı biliyorsak tutanak mı tutturmak gerekiyor? Eğer öyleyse plakayı alamadıysak ne olacak?
  • 27-12-2022, 11:14:34
    #20
    Vurduğunuzla yetinin hocam allahtan darptan dava yememişsiniz fazla kurcalamayın olayı bence
  • 27-12-2022, 12:42:00
    #21
    Karşı tarafın 1 hatası var yanlış dönüş yaparak kazaya sebebiyet vermek. Adam motorcuları adam yerine koymuyor diye işi kişiselleştşrmene getek yok. Hata yapmış adam yanlış dönmüş, kendi hayatını da tehlikeye atmış. Senin yerinde yüklü bir kamyon olsaydı kendi canına kastetmiş olurdu, araçtan inip kamyoncuyu dövecek hali olmazdı. Yani kasıtlı bir olay yok, bir dikkatsizlik var.

    Senin hatalarını sayalım ki senin hatalarının çoğu kasıtlı yapılan hatalar.

    1) kavşakta hız kesmemek. 50 km hızda olsaydın motor 100 metre sürüklemmezdi.
    2) kaza sonrası karşı sürücüye saldırmak. adamın olay yerinden kaçmasının ve başka araçlara da çarpmasının sebebi srnin saldırman. Adam da can havliyle kaçmış, ne bilsin bıçaklayacak mısın dövecek misin
    3) adamın plakasını alıp olay yerinde beklemek yerine poliscilik oynayıp peşinden gidip adamı durdurup kaskla dövüyorsun darp ediyorsun.

    Adamın yerinde olsam hastaneye gider darp raporu alırım. Ve ettiğin tehditler ve hakaretler olduğunu söyleyerek şikayetçi olurum ve sonunda sana motorundan ve montundan pahalıya gelecek bir ceza aldırırım.

    Yani değerli kardeşim hatalarını farketmezsen ileride bundan daha ağır bedel ödersin.
    Yaralamalı kazada araçlar ve yaralanan kişi olay yerini terketmez polis ambulans gelene kadar.
    Allah korusun o anda ortaya çıkmayan bir durum oldu, kazazede başına darbe aldı sonra kaza yerinden kalktı kaçan aracı kovaladı bir saat sonra da beyin kanaması geçirdi. Artık beyin kanamasının o kazadan kaynaklandığını ispat edemezsiniz olay yerinden ayrıldıktan sonra başka bir olay yaşamadığını ispat edemezsiniz.

    Yani diğer arkadaşlara tavsiyemdir. Yaralamalı kaza geçirdiniz. Adamı dövmeyi bırakın, plakayı alın ve hastaneye götürülmeyi bekleyin. Yoksa kazadan 1 -2 saat sonra iç kanama ya da beyin kanaması çıkarsa olayın kaza anında olduğunu ispatlamakta zorlanırsınız.

    Son olarak geçmiş olsun.
    Motorcuların kaportası et ve kemik olduğu için defansif sürüş yapmaları gerekirken motorcu kardeşler çok agresif sürüş yapıyorlar. Dikkat edin kardeşim sağlık gibisi yok. Bir kazadan sonra haklı olmanız sadece aracınızın bedelini tazmin eder. Yaşanacak ölümlerin sakatlıkların acıların tazmini mümkün değil. O yüzden haklı olmak yerine hiç kazaya bulalmayacak şekilde araç kullnmsk lazım.

    kazasız belasız sürüşler herkese...
  • 27-12-2022, 13:14:43
    #22
    Üyeliği durduruldu
    Burası türkiye kardeşim ne bekliyorsun ki
  • 27-12-2022, 13:22:25
    #23
    Üyeliği durduruldu
    Hocam cezaya itiraz edebiliyorsun, 15 günü geçirme. vurkac yaptığı için plakasını alamadım, bu nedenle peşine takıldım de, iptal edilir. polise bakma, o yazar itiraz edebilirsin kısmını söylemezler bir çoğu..
  • 27-12-2022, 15:38:17
    #24
    Geçmiş olsun, böyle haysiyetsiz, namussuz ve vurdumduymaz, belli bi yaş üstü dayılar sürekli trafikte. Bu tipler, bu hareketleri sürekli yapıyorlar ve kendilerinde sanki hak varmış gibi davranıyor, bu tip hareketleri yaptıklarında kimseye zarar vermese bile bi güzel indirip 2-3 kemiği, kafasını falan güzel kıracaksın, bi daha yapamayacak.
    Olan olmuş artık, cana geleceğine mala gelsin, çok geçmiş olsun.