• 22-11-2022, 22:10:26
    #1
    Okumaya başlamadan önce; Yazdıklarımı foruma yeni üye olanlar/pek ticaret gerçekleştirmemiş arkadaşlar için yazıyorum. Belki birkaç kişinin bilgilenmesine vesile olurum, belki farkında olmadan az/çok zararlarına engel olmuş olurum.
    Ekstra olarak; Eğer aşağıda yazdığım özelliklerden birine sahipseniz ' yahu kardeşim böyle iş mi olur ' demeyin. İstisnalar kaideyi bozmaz.

    Ey sen arkadaşım,ağabeyim,ablam ! Ticaret mi yapacaksın ? Lütfen önce şunlara dikkat et.

    1- TEYİT TEYİT TEYİT

    Burası en can alıcı nokta. Ne olursa olsun forum ve WhatsApp üzerinden teyit alın. Profildeki numarası tutsa bile teyit alın.

    Örneğin size gelen mesaj; Merhaba ben xxx ! Hizmetim xxx
    Sizin yazmanız gereken; Bana forumdan teyit mesajı atar mısınız ? DEĞİL.
    xxxx ile biten numara bana aittir diye bir mesaj atar mısınız ? YAZMANIZ GEREKEN.
    Çünkü çift taraflı sohbet ederek insanları birbirine düşüren d0landırıcılar da var.

    2- TRADE SAYISI ve ÜYELİK SÜRESİ

    Üşenmeyin arkadaşlar, mutlaka inceleyin. Bu kişi kaç trade almış, benim alacağım hizmetten kaç trade almış? vs. vs.
    Üyelik süresi 15 gün olup trade sayısı 10-15 olan birisine sırf trade puanı yüzünden güvenilmez. 30x15 den 450 TL ye hesabı trade ile doldurup x.xxx TL belki daha fazla çarpanlar var.

    1 Negatif trade'i olsa bile mutlaka inceleyin. üyelik süresi ve trade sayısından bağımsız. Bu kişi neden bu negatif trade'i almış vs.


    3- NUMARAYI R10'DA SORGULAYIN

    Diyelim ki trade sayısı ve üyelik süresi size bir şekilde güven verdi. Geldik numaraya.
    Üyelik süresi ne olursa olsun, mutlaka numarayı r10 da arama bölümünde bir sorgulayın. ( Direkt numarayı arama kısmına yazın )
    Çünkü geçmişte forumdan d0landırıcılıktan dolayı ban yiyip, gidip farklı hesap açıp aynı numara ile gelenler var.

    Benim aklıma gelenler bunlar, sizlerin de varsa tecrübeleri yorumda belirtirseniz sevinirim.

    SON OLARAK: ÜŞENMEYİP BUNLARI UYGULAMANIZ YALNIZCA 3-5 DAKİKA. KAYBEDECEĞİNİZ PARA ve EMEKten daha değerli değil.

    İYİ FORUMLAR.
  • 22-11-2022, 22:12:58
    #2
    Valla destan da yazsak bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşuna dememişler. Benimde dilimde tüy bitti ama kolay para kazanmak herkese tatlı geliyor ne diyeyim.
  • 22-11-2022, 22:13:12
    #3
    bende dolandırıldım ama savcıya verdim adamı bakalım ne olacak
  • 22-11-2022, 22:14:23
    #4
    neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Valla destan da yazsak bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşuna dememişler. Benimde dilimde tüy bitti ama kolay para kazanmak herkese tatlı geliyor ne diyeyim.
    Özellikle en son olan ücretsiz forum kaydından sonra yeni gelen üyelerin bir kısmının d0landırıldığını gördüm. Çünkü forumu pek tanımadıkları/bilmedikleri için kolay kandırılabiliyorlar.
    1 kişinin bile okumasına vesile olup, kandırılmamasına vesile olursam ne mutlu bana.
  • 22-11-2022, 22:28:00
    #5
    Forumu maalesef dolandirma sahasi olarak gorup gelen cok.Ne kadar tecrubeli olsaniz da dolandiriyorlar.Savciliga verdigimde oldu ancak somut birsey elde edemedim hakli olmama ragmen Ticaret sayisi ve olumlu referansin disinda ayrica escrow(emanet hesabi gibi ) bir olusum olmasi hizmet tamamlandiginda ucretin hizmeti yapan kisiye verilmesi bu tur dolandiriciliklari en aza indirecektir.
  • 22-11-2022, 22:30:46
    #6
    Kişiliğin Diriliş Vakti
    Ticaret puanı sayısı ve üyelik süresi, güvenilirlik ölçütü olamaz.
  • 22-11-2022, 22:34:52
    #7
    mikbalavseren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ticaret puanı sayısı ve üyelik süresi, güvenilirlik ölçütü olamaz.
    Forum üzerinde görebileceğiniz başka herhangi bir bilgi yok. Şahsen ben negatif trade almış, başkasına herhangi bir mağduriyet yaşatmış biriyle asla ticaret yapmam. Neden riske atayım, aynısını bana da yapabilir.
    Demiyorum ki yüzde yüz sonuç veren şeylerdir. Tabii ki değildir. fakat riski en aza indirmekte yarar vardır.
  • 22-11-2022, 23:32:22
    #8
    geçen birisi ücret karşılığında hizmet satın almamı istedi harçlığı yokmuş ama aynı kişi yurt dışına gitmek için hazırlandığını yazdı forumda başlık açarak.gitmeden yolayım dedi galiba güzel bilgi acemilerin işine yarar