Okumaya başlamadan önce; Yazdıklarımı foruma yeni üye olanlar/pek ticaret gerçekleştirmemiş arkadaşlar için yazıyorum. Belki birkaç kişinin bilgilenmesine vesile olurum, belki farkında olmadan az/çok zararlarına engel olmuş olurum.
Ekstra olarak; Eğer aşağıda yazdığım özelliklerden birine sahipseniz ' yahu kardeşim böyle iş mi olur ' demeyin. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Ey sen arkadaşım,ağabeyim,ablam ! Ticaret mi yapacaksın ? Lütfen önce şunlara dikkat et.

1- TEYİT TEYİT TEYİT

Burası en can alıcı nokta. Ne olursa olsun forum ve WhatsApp üzerinden teyit alın. Profildeki numarası tutsa bile teyit alın.

Örneğin size gelen mesaj; Merhaba ben xxx ! Hizmetim xxx
Sizin yazmanız gereken; Bana forumdan teyit mesajı atar mısınız ? DEĞİL.
xxxx ile biten numara bana aittir diye bir mesaj atar mısınız ? YAZMANIZ GEREKEN.
Çünkü çift taraflı sohbet ederek insanları birbirine düşüren d0landırıcılar da var.

2- TRADE SAYISI ve ÜYELİK SÜRESİ

Üşenmeyin arkadaşlar, mutlaka inceleyin. Bu kişi kaç trade almış, benim alacağım hizmetten kaç trade almış? vs. vs.
Üyelik süresi 15 gün olup trade sayısı 10-15 olan birisine sırf trade puanı yüzünden güvenilmez. 30x15 den 450 TL ye hesabı trade ile doldurup x.xxx TL belki daha fazla çarpanlar var.

1 Negatif trade'i olsa bile mutlaka inceleyin. üyelik süresi ve trade sayısından bağımsız. Bu kişi neden bu negatif trade'i almış vs.

3- NUMARAYI R10'DA SORGULAYIN

Diyelim ki trade sayısı ve üyelik süresi size bir şekilde güven verdi. Geldik numaraya.
Üyelik süresi ne olursa olsun, mutlaka numarayı r10 da arama bölümünde bir sorgulayın. ( Direkt numarayı arama kısmına yazın )
Çünkü geçmişte forumdan d0landırıcılıktan dolayı ban yiyip, gidip farklı hesap açıp aynı numara ile gelenler var.

Benim aklıma gelenler bunlar, sizlerin de varsa tecrübeleri yorumda belirtirseniz sevinirim.

SON OLARAK: ÜŞENMEYİP BUNLARI UYGULAMANIZ YALNIZCA 3-5 DAKİKA. KAYBEDECEĞİNİZ PARA ve EMEKten daha değerli değil.

İYİ FORUMLAR.