• 01-11-2022, 20:08:57
    #10
    YJMalmsteen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğrudan karakterler alakalı bir konu. O yüzden yaratılışta varsa vardır, yoksa sonradan edinilebileceğini şahsen düşünmüyorum.
    Karakterde yoksa, öyle veya böyle bir noktadan sonra zaten üzerinde çalışsanız bile beceremezsiniz.
    saçmalama.
    hayatın, yaşamayın getirdiği şeyleri bilemezsin.
    karakterle gram alakası yok. sabaha kadar tartışırım seninle
  • 01-11-2022, 20:36:32
    #11
    İman edeceksin kardeşim, dünyevi meselelerden uzak duracaksın, kendini Hak yoluna adayacaksın. O zaman dertlerin aslında dert olmadığını görüyorsun !

    --- Bu saçma öneri kısmıydı, böyle yazanı dikkate alma ----

    Tarihin başlangıcından bu yana, "sorun" dan önce "çözüm" vardı. Yani bir sorunun olması için önce çözümün olması gerekiyor (örneğin 2x2=? sorunun özümü olması için, sorudan önce 4 sayısının var olması lazım)

    Sorunlara değil, çözümlere odaklanın,

    "Bir sorunun çözümü olduğunu bilmek, çözüme ulaşmayı kolaylaştırır ve insanı rahatlatır"

    25 yıldır yaptığım budur ve hiç şaşmaz...

    ---- Bu bilimsel öneriydi, dikkate almanızı tavsiye ederim ---
  • 01-11-2022, 20:38:45
    #12
    icerikmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Son zamanlarda o kadar takıntılı oldum ki konuyu açarken bile yanlışlıkla g harfini yazmamış olurum diye 5 kez kontrol ettim...
    Serotonin azalmıştır çikolata muz falan tüketmeniz gerek. Bir de b vitamini takviyesi alındı mi kuzu gibi olursunuz.
  • 01-11-2022, 20:57:48
    #13
    YJMalmsteen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğrudan karakterler alakalı bir konu. O yüzden yaratılışta varsa vardır, yoksa sonradan edinilebileceğini şahsen düşünmüyorum.
    Karakterde yoksa, öyle veya böyle bir noktadan sonra zaten üzerinde çalışsanız bile beceremezsiniz.
    Katılıyorum. Karakteri şekillenmiş bir insan ne kadar değiştirmeye çalışsa da değişmez. Hatta son dönemlerde "İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur" sözüne aşırı derecede hak vermeye başladım.

    Ne kadar çabalarsanız çabalayın kötü karakteri olan bir insanı iyi, iyi karakteri olan bir insanı da kötü yapamıyorsunuz. Sadece zamanla bu hayatta insanlardan yediğimiz kazıklar sayesinde daha tedbirli davranmayı öğreniyoruz o kadar.
  • 01-11-2022, 22:09:08
    #14
    ben eskiden herşeyi çok takardım kafaya,resmen kendime dert edecek bişey arardım.ta ki 2006 yılına kadar...2006 yılında bi trafik kazası yaşadım.bende fiziksel olarak sorunlar oldu işte kaburga kırıkları filan ve yaklaşık 5 yıllık kız arkadaşımı o kazada kaybettim.dahası,o arabada bulunan 3.kişi ile yani en yakın/çocukluk arkadaşım ile o kız arkadaşımın 1 yıldan uzun süredir birlikte oldugunu,beni aldattıgını ögrendim.o psikilojik baskı sonucu aylarca şehir şehir,doktor doktor,hastahane hastahane gezdiren bu sorun ortaya çıktı.doktorların söyledigine göre bu olay sonucu bi çeşit vertigo atakları ortaya çıktı.altı üstü vertigo demeyin sakın,çok çeşidi var bu olayın ve allahtan orta seviyede benimki.allah düşmanımın başına vermesin denecek bişey gerçektende,yaşamayan bilemez yani.doktorların bana söyledigi,ne kadar dert edersen o kadar uzun sürecek bu sorun.yani tekrar o hallere düşmemek için bildigin gamsız olman gerekiyor öyle zorluklar çektim ki,tekrar yaşamamak için herkesi ve herşeyi umursamaz bi hale geldim.lafın gelişi degil,ciddi anlamda söylüyorum bunu.en son kime sinirlendim,neye üzüldüm filan hiç hatırlamıyorum yani.o onu demiş,bu bunu yapmış,şöyle bişey olmuş filan herşeyi attım kafadan.normalde insanları delirtecek/katil edecek seviyede bi sürü olay yaşadım sonrasında ama zerre umrumda olmadı.sokakta yürürken kanlı bıçaklı kavgalı oldugum bi adamla karşılaşsam,bana saldırsa ve kavga ettik diyelim şimdi.markete girip,güzel bi domates gördügümde az önceki olayları saniyesinde unutan,ne güzelmiş la bu domates diye gerçek anlamda sevinip,mutlu olan bi insanım allah size ve sevdiklerinize saglık versin,gerisi boş iş abi.bu olaylardan sonra anladım ki,gamsız olacan.bu hayatın tadı valla böyle çıkıyormuş.sürekli gerçek anlamda mutlu,mesut,güler yüzlü bi adam oldum ondan sonra.1 müsibet,1000 nasihatdan iyidir gibi bişey oldu sanırım benimki.
  • 01-11-2022, 23:15:30
    #15
    öyle birisi olunmaz.karakterinde varsa vardır.çok kazık yiyen bir çok kişi yinede affeder mesela.çünkü içinde var bu huy.gamsızlıkta tam tersi içinde duyarsızlık,bencillik,cimrilik olan birisi komple gamsız bir karakterdir zaten
  • 01-11-2022, 23:20:18
    #16
    xanax
  • 02-11-2022, 09:01:23
    #17
    R10 Sigortacısı
    Hocam ne yazık ki sana kötü bir haberim var. Gamsız olunmaz, gamsız doğulur. Keşke bende öyle bir insan olabilseydim.
  • 02-11-2022, 11:38:40
    #18
    Tartaros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    saçmalama.
    hayatın, yaşamayın getirdiği şeyleri bilemezsin.
    karakterle gram alakası yok. sabaha kadar tartışırım seninle
    "Şahsen düşünmüyorum" kısmını tam olarak bu yüzden ekledim. Senin saçma görüp görmemen beni ilgilendiren bir nokta değil. İnsanların fikri sorulmuş başlıkta, ben de cevapladım. Durum bu. Amacım fikir belirtmek, saçmaladığımı düşünen biriyle sabahlara kadar tartışmak değil.

    Ayrıca başlıkta gördüğüm kadarıyla benimle aynı düşüncede olan başka arkadaşlarımız da var, onlara da birebir aynı tepkiyle yaklaşırsın umarım.