• 15-09-2022, 14:51:55
    #1
    bugün bir haber okudum 6 ayda bir taksitlere %15 zam geldiği varsayılırsa 608binlik daire 20 yıl sonunda 4.7 milyon tlye kadar çıktığı söyleniyor sizce böyle bir şey olur mu bir düzenleme getirirler mi başvuran herkes bunları düşünmeden başvuruyor sonra vazgeçiyorlar
  • 15-09-2022, 14:56:19
    #2
    haliyle her yıl fiyatlar artacaktır bu ekonomide. 20 yıl ben sürekli artacağına inanıyorum. Benim kafama takılan bugün okuduğum bir yazıda daha önceki toki projelerinin ihalelerini alan firma bulamayışları. Konutlar için toki bir fiyat belirtiyor ama yüklenici firmalar fiyatı az bulup ihaleden çekiliyorlar ve proje iptal oluyor. Bu durum bence bu projede daha çok yaşanacaktır. Bunun garantisini kim verebilir bilemiyorum.
  • 15-09-2022, 14:56:25
    #3
    Aşağıdaki gibi bir açıklama mevcut.

    Alıntı
    Memur maaşlarına yılda iki kez zam yapılıyor. Konut taksitlerine de yılda iki defa zam mı olacak? Sosyal konutta taksitler 240 ay sabit fiyat mı olacak?
    Hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. Taksit ödemeleri sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak "idarece" tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre belirlenecek. Geçen yıl TOKİ'nin konutlarında memur maaş zammı oranında taksitlere zam yapmadığının hatırlanması gerekmektedir. İdare'nin kararı burada geçerli olmaktadır.
  • 15-09-2022, 14:56:27
    #4
    benimde aklım karıştı
    taksit arttıkça total ödemeden düşmüyor mu
    Öyleyse piyasadan farkı kalmıyor
  • 15-09-2022, 14:56:39
    #5
    Hocam 20 yıldan bahsediyoruz.
    20 yıl sonra 5 milyon para pul olacak zaten.

    Bugün bile ortalama bir daire 2.5 - 3 milyondan başlıyor.

    Bugün bile banka kredisiyle de 20 yıl vadeli konut alsanız maliyeti yine 6-7 milyonu geçiyor.
  • 15-09-2022, 14:57:46
    #6
    Yeni projenin fiyat artışının memur maaşları oranına göre olacağını okumuştum.
    Yani bundan 20 yıl sonra memur maaşı 7 kar artarsa ki rahat artar gibi görünüyor, bahsettiğiniz rakam da tabi ki mümkün.
    Bu esnada asgari ücrette benzer oranda artış göreceğinden muhtemelen tüm piyasa ona göre şekillenir.

    Şu anki konuşulan rakamı ödemek istiyorum ben diyorsanız banka kredisi daha mantıklı. İlk başlarda zorlanırsınız ama yarı vadeden sonra rahatlarsınız. Avantaj dezavantaj tartıp düşünüp durumunuzu önünüze koyup ilerisi hakkında ortalama bi öngörü ile hareket edilmesi lazım.
  • 15-09-2022, 15:04:00
    #7
    Taksitler illa 240 ayda mı ödenmek zorunda, tek seferde kapatılamıyor mu?
  • 15-09-2022, 15:29:08
    #8
    tiptu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Taksitler illa 240 ayda mı ödenmek zorunda, tek seferde kapatılamıyor mu?
    Abi bu kampanya dar gelirli parası olmayanların uzun vadede ev sahibi olması için. Nakiti olupta ucuz ev arayanlar için değil.
  • 15-09-2022, 18:00:47
    #9
    Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Abi bu kampanya dar gelirli parası olmayanların uzun vadede ev sahibi olması için. Nakiti olupta ucuz ev arayanlar için değil.
    Dar gelirli ilerde rahata kavuşamaz mı?