Öncelikle Hayırlı Akşamlar diliyorum,
Kasım gibi bir işe girmeyi düşünüyorum daha önce yaptıgım bi işti aslında bu sefer sadece tek basıma yapmak istiyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilirse cok mutlu olurum.
Öncelikle Şahıs şirket acip ( mümkünse home office şeklinde açılabiliyor diye biliyorum) aşşaği yukarı ilk actıgımda maliyeti ne olur ve sonrakı tahminince ayda gider olarak satiş yaptiğimda mi gider olur yoksa satış yapsam yapmasam da ne kadar öderim şirkete.
2. Kapıda ödeme anlaşma yapmam gerekli Aras kargo veya Mng Kargo düşünüyorum. Şirketi yeni açtıgım için anlaşma yapabilir miyim ? Eğer ki olursa kapıda ödeme fiyatlar Aşşaği yukarı ne olur.
Bilgisi olan cevaplayabilirse sevinirim. Bilgi almadan da girmek istemiyorum açıkcası.
kargo ve şahıs şirket hakkında bilgi
3
●192
- 22-07-2022, 23:03:24
- 22-07-2022, 23:08:381.5K civarı bir maliyetiniz olur ; e-Fatura, e-imza, kaşe, noter onaylı imza vs... Muhasebeci gideriniz olur her ay.Home Office için stopaj ödemeniz gerekiyor. Her ay KDV Gideriniz olur. 3 Ayda bir Vergi beyannamesi ödersiniz.Yılda bir kez gelir beyannamesi ödersiniz. MNG Kargo ile anlaşabilirsiniz.bayramkesgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Edit: Bağkur unutmuşum
Her ay 1.700-2.300 TL arası borçlanıyorsunuz - 23-07-2022, 00:14:24Açılış için masraf olmaz kendiniz yapın açılışıbayramkesgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maliyeye gidiyoruz evde elde yaptığım ürünleri internet üzerinden satışına başladım diyorsunuz. Artık vergi mukellefisiniz bunu muhasebeci yaparsa 1k
Daha sonra bir muhasebeci buluyorsunuz aylık 150 ila 250 tl arası fazlasını vermeyin.
Aylık kdv gelir geçici ve damga vergisi muhasebe Bağ-Kur ortalama 3k gideriniz oldu.
Yaşınız 27 altında ise önce koskeb üzerinden girişimcilik kursu alıp sonra şirketi açın
Önce kurs sonra açılış
Önce kurs sonra açılış bu hataya düşen çok o yüzden tekrar ediyorum
Önce kurs ve sertifika sonra şirket açılışı.
Daha sonra online yada muhasebeciden vergi levhası
Peşine notere gidip imza sirküleri çıkarıyorsunuz geçen yıl 300 küsurdü
Daha sonra çalışmak istediğiniz kargo şirketine gidiyorsunuz.
Toparlayalim açılış masrafı yok.
Sonraki aylar 3k minimum ödeme ile başlayacaksınız - 23-07-2022, 00:51:24Şahıs firması için sabit maliyetiniz aylık kdv beyanları 87,30 lira üç ayda bir muhtasar beyanınız olur 103 lira (ayrıca adınıza kesilen serbest meslek makbuzlarından gelecek tutar eklenir) gene üç ayda bir geçici vergi beyanı verirsiniz 150 lira bunlar sabit iş yapsanızda yapmasanızda ödeyeceğiniz damga vergileridir. Bunun dışında gelir-gider durumuna göre vergilendirilirsiniz karınız var ise vergi dilimleri kapsamında %15'den başlar %40'a kadar devam eder. Ayrıca başka bir yerde sigortanız yoksa ise bağkur'a tabi olursunuz aylık 1.908 lira prim borcunuz oluşur(düzenli ödenirse vadesi geçtiğinde 2.230 lira ödenir)
29 yaşın altındaysanız genç girişimci kapsamında 3sene boyunca 75 bin liraya kadar gelir vergisinden muaf olursunuz. 1 sene Bağkur priminizde hazineden karşılanır cebinizden çıkmaz.
Açılıştan önce Kosgeb sertfikası alırsanız iş planı ile birlikte 5000 lira açılış desteği ayrıca ilk sene 20 bin ikinci sene 20 bin performans desteği alırsınız. Burada ben müşterilerimi yönlendirerek bu desteği alıyoruz. Tabi bununda şartları var son üç senede böyle bir mükellefiyetiniz olmuşsa bundan yararlanamazsınız. O yüzden açılışı daha önce mükellefiyeti olmayan birisi yapması gerekli.
Her ay 1.700-2.300 TL arası borçlanıyorsunuz