• 08-06-2022, 22:42:44
    #64
    %200 yaparken neredeydiniz hocam 😊 1500 tl olan yerde 5k altında kira yok 6 ayda. Hangi enflasyon hangi zam hangi insanlık. Boşversenize..
  • 08-06-2022, 22:47:16
    #65
    Lens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evleri bir senede %400-500 artan ev sahiplerine, %25 kira artırım şoku.
    Ciddi manada tam 'HABER BAŞLIĞI' hocam, n'aptın.
  • 08-06-2022, 22:49:23
    #66
    Üyeliği durduruldu
    Sanki ev sahipleri akaryakıta, şekere, yağa, kuru gıdaya, ulaşıma, sağlık giderlerine gelen %150 lere varan zamlardan etkilenmiyormuş gibi yorum yapmışlar. Esasen bu %25 uygulanabilir bir düzenleme değildir. Anayasa mahkemesi bunu düzeltir.
  • 08-06-2022, 23:09:49
    #67
    ilyasutkum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ev fiyatlarına gelen yüksek zamlardan şikayet etmeyen ev sahipleri zam oranını az bulunca şikayete kalkıştı

    Şikayet etmediğimizi nereden çıkardın ki?
    Kiraya vermek için ev arıyorum ve yüksek ev fiyatlarından şikayetçiyim.
    Sanki bir tane ev aldıktan sonra bir daha almayacak mıyız? Evimizi değiştirmeyecek miyiz? Taşınmayacak mıyız?
    Arabam da var, arabaların fiyatının yükselmesinden de şikayetçiyim? Senin elindeki telefonun fiyatı yükseldiğinde zil takıp oynuyor musun?


    oguzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kiracılar buna fazla sevinmesin kiralık ev bulamazsınız artık kolay kolay, millet %25 zamla size ev kiralayacağına evi satar dolara yatırır daha çok kar eder.

    Zaten şimdi de kolay kolay ev bulunamıyor istanbulda. Evlenen arkadaşlarım, ev tutabilmek için mülakatlara girdiklerini ve bir çoğundan geçemediklerini çok zor ev bulduklarını söylüyorlar. Benim ev kirada olmamasına rağmen millet komşumun camına tıklatıp benim numaramı alıp soruyor veriyor musun diye kiraya.


    Bu kanunla beraber evindeki kirayı arttıramayan ev sahibi büyük ihtimal satışa koyacak. Yeni alan kişi 6 aylık süreden sonra çıkmasını isteyecek ve ortada daha büyük bir kiracı bolluğu ama kiralık daire kıtlığı olacak.
    Bu saatten sonra kolay kolay insanlar kiraya vermek için daire almazlar ki zaten almıyorlardı kredi faizlerinden dolayı. Ev satışlarını tamamen durdurmamak için 1 senelik geçici diye söyleniyor ama kalıcı olacağını az çok herkes anlamıştır ve oturmayacak adam büyük ihtimal artık kolay kolay yatırım yapmaz.


    Burada bunu çözüm sananlara gerçekten üzülüyorum, burada tek çözüm yatırımcıya ucuz ev, düşük faizli kredi sağlamaktır. Kimse 2 bin lira gelir olacak diye 1 milyonu eve bağlamaz. Her iki tarafın da mutlu olabileceği şekilde ucuz ev ucuz kredi ucuz kira anlaşmaları yapılırsa sorun bir nebze rahatlar, ha tek gerçek enflasyonu çözmektir o ayrı konu.
  • 08-06-2022, 23:24:14
    #68
    Evlenmeme 1,5 ay kaldı kiracıma Nisan ayında haber verdim. Dedim temmuzda evleneceğim boşaltırsan en kısa zamanda iyi olur. Abi ramazanı atlatalım oruç ağız ev aranmaz dedi. Tamam dedim. Halen çıkmış değil, 600 tl kira alıyorum yükseltmekte istemedim. Ama bu iyi niyetimi su istimal etti. 600 tl den çıkıp 2500 tl ye ev tutmamak için yapmadığı çirkeflik kalmadı.

    Böyle adamları döveceksin.
  • 08-06-2022, 23:28:07
    #69
    [QUOTE=SinemBilisim;1082815223]Şikayet etmediğimizi nereden çıkardın ki?
    Kiraya vermek için ev arıyorum ve yüksek ev fiyatlarından şikayetçiyim.
    Sanki bir tane ev aldıktan sonra bir daha almayacak mıyız? Evimizi değiştirmeyecek miyiz? Taşınmayacak mıyız?
    Arabam da var, arabaların fiyatının yükselmesinden de şikayetçiyim? Senin elindeki telefonun fiyatı yükseldiğinde zil takıp oynuyor musun?

    Neden üstünüze alındınız? Cevabımda sizi etiketlememişim, sizi muhatap almamışım.
  • 08-06-2022, 23:31:28
    #70
    [QUOTE=ilyasutkum;1082815360]
    SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şikayet etmediğimizi nereden çıkardın ki?
    Kiraya vermek için ev arıyorum ve yüksek ev fiyatlarından şikayetçiyim.
    Sanki bir tane ev aldıktan sonra bir daha almayacak mıyız? Evimizi değiştirmeyecek miyiz? Taşınmayacak mıyız?
    Arabam da var, arabaların fiyatının yükselmesinden de şikayetçiyim? Senin elindeki telefonun fiyatı yükseldiğinde zil takıp oynuyor musun?


    Neden üstünüze alındınız? Cevabımda sizi etiketlememişim, sizi muhatap almamışım.
    Ev sahipleri deyince tabiki üstüme alınacağım.
  • 08-06-2022, 23:31:33
    #71
    Abdullah07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Acaba türkiyede %kaç evsahibi vergisini veriyor ?
    Gariban ne yapsın ölsün mü ?
    Enflasyonun bu kadar çok olmasının sebebi yanlış yönetimdir.Hatayı ne kiracılarda ne ev sahiplerinde arayın .
    Fırsatcı evsahipleri de var.Çoğu da vergisini vermiyor .Şikayetçiyseniz vermeyin kardeşim evinizi kiraya .
    Örnek istanbulda yaşayan biri 4250 maaş alıyor diyelim .Hanımı çocuklara bakıyor çalışamıyor.Bu adam ne yapsın taş mı yesin ?
    Adam gelmiş 2k 3k kira istiyor ne yapacak bu garibanlar ölsün mü ? Benim çok şükür böyle sorunlarım yok ama yazık bu milletimize.Herkes kendi açısından bakıyor olaya.Biraz da empati yapmak lazım.
    Hocam ev sahibi değilim hatta işsizim kimseye saygısızlık etmek istemem fakat evi olmayıp, eşini de çalıştırtmak istemeyen evlenmeden önce maaşını, işini ilerlemeye odaklanmalı "evlenmeden" önce. Yanlış anlaşılmasın aile, çocuk ve eş kavramlarına önem veriyorum, umarım hayırlısı ile bir gün bende güzel, hayırlı sevdiğim bir işim ve iyi eş ve çocuklarım ile daha mutlu, mesut olurum fakat insan kendisini asgari standartlarından üzerine çıkaramadan başkalarının maddi, manevi sorumluluklarını hayatına dahil etme riskine girmemeli.

    Tüm bu parametrelere ek olarak asgari ücretle yaşanacaksa büyükşehirlerde tutunmaya çalışmak parayı çöpe atmak ne yazık ki. Eskiden şehirlerde kiralar pahalı fakat alışveriş, tüketim olanakları - alternatifleri çok market - gıda ucuz durumu vardı. Artık A101 - Bim, her semtte her ilçede var boş yere ister 1, ister 3-4 adet asgari ücret ile şehirde gereksiz yere fazla kira, otopark sorunları, kalabalık - trafik stresine maruz kalmak ne kadar verimli?

    Bu arada mülk sahibi, emlakçı tarafında olup da teorik ve piyasadaki enflasyon dışında işlerin bu noktaya gelmesinde pandeminin eğitim ve iş hayatına olumsuz etkilerinin azalması ile ev ve iş yerlerini piyasa enflasyonundan bile çok daha yüksek oranlarla kiralamaya çalışarak kira piyasasını dayanaksız bir şekilde şişirmeye çalışan insanlarda bu yanlışta en önemli pay sahibi.

    Aşı ve iklim avantajı ile hastalığın durgunluğunun bedelini yeni gelen ödesin minvalinde yaklaşım durduk yere ipin kör düğüm olmasına vesile oldu.

    Serbest piyasa ne üst sınıfın, ne orta sınıfın ne de alt sınıfın tekelinde veya egemenliğinde değildir arkadaşlar birbiriyle ilişkili ve hassas, karmaşık bir denklemde emlak gibi statik ve uzun vadeli yatırım aracını kısa sürede popüler tabir ile pumplamaya çalışmak er yada geç bu tarz müdahaleleri kaçınılmaz kılar.
  • 08-06-2022, 23:32:34
    #72
    Kiralar 3 katı 4 katı olurken hiç sesiniz çıkmıyordu, sabitlenince eve çöktü oldu dimi kiracılar.
    Konunun asıl özeti şu : "Ne güzel fırsatçılık yapıyorduk, hakkı olmayan kiraları istediğimiz evlerimiz nasıl olurda artış oranı sabitlenir daha devam edecektik biz"
    Sabitlense ne olur yapan yaptı, garibanın canını yakan yaktı.