Ev fiyatlarına gelen yüksek zamlardan şikayet etmeyen ev sahipleri zam oranını az bulunca şikayete kalkıştı
Şikayet etmediğimizi nereden çıkardın ki?
Kiraya vermek için ev arıyorum ve yüksek ev fiyatlarından şikayetçiyim.
Sanki bir tane ev aldıktan sonra bir daha almayacak mıyız? Evimizi değiştirmeyecek miyiz? Taşınmayacak mıyız?
Arabam da var, arabaların fiyatının yükselmesinden de şikayetçiyim? Senin elindeki telefonun fiyatı yükseldiğinde zil takıp oynuyor musun?
Kiracılar buna fazla sevinmesin kiralık ev bulamazsınız artık kolay kolay, millet %25 zamla size ev kiralayacağına evi satar dolara yatırır daha çok kar eder.
Zaten şimdi de kolay kolay ev bulunamıyor istanbulda. Evlenen arkadaşlarım, ev tutabilmek için mülakatlara girdiklerini ve bir çoğundan geçemediklerini çok zor ev bulduklarını söylüyorlar. Benim ev kirada olmamasına rağmen millet komşumun camına tıklatıp benim numaramı alıp soruyor veriyor musun diye kiraya.
Bu kanunla beraber evindeki kirayı arttıramayan ev sahibi büyük ihtimal satışa koyacak. Yeni alan kişi 6 aylık süreden sonra çıkmasını isteyecek ve ortada daha büyük bir kiracı bolluğu ama kiralık daire kıtlığı olacak.
Bu saatten sonra kolay kolay insanlar kiraya vermek için daire almazlar ki zaten almıyorlardı kredi faizlerinden dolayı. Ev satışlarını tamamen durdurmamak için 1 senelik geçici diye söyleniyor ama kalıcı olacağını az çok herkes anlamıştır ve oturmayacak adam büyük ihtimal artık kolay kolay yatırım yapmaz.
Burada bunu çözüm sananlara gerçekten üzülüyorum, burada tek çözüm yatırımcıya ucuz ev, düşük faizli kredi sağlamaktır. Kimse 2 bin lira gelir olacak diye 1 milyonu eve bağlamaz. Her iki tarafın da mutlu olabileceği şekilde ucuz ev ucuz kredi ucuz kira anlaşmaları yapılırsa sorun bir nebze rahatlar, ha tek gerçek enflasyonu çözmektir o ayrı konu.