Acaba türkiyede %kaç evsahibi vergisini veriyor ?
Gariban ne yapsın ölsün mü ?
Enflasyonun bu kadar çok olmasının sebebi yanlış yönetimdir.Hatayı ne kiracılarda ne ev sahiplerinde arayın .
Fırsatcı evsahipleri de var.Çoğu da vergisini vermiyor .Şikayetçiyseniz vermeyin kardeşim evinizi kiraya .
Örnek istanbulda yaşayan biri 4250 maaş alıyor diyelim .Hanımı çocuklara bakıyor çalışamıyor.Bu adam ne yapsın taş mı yesin ?
Adam gelmiş 2k 3k kira istiyor ne yapacak bu garibanlar ölsün mü ? Benim çok şükür böyle sorunlarım yok ama yazık bu milletimize.Herkes kendi açısından bakıyor olaya.Biraz da empati yapmak lazım.
Hocam ev sahibi değilim hatta işsizim kimseye saygısızlık etmek istemem fakat evi olmayıp, eşini de çalıştırtmak istemeyen evlenmeden önce maaşını, işini ilerlemeye odaklanmalı "evlenmeden" önce. Yanlış anlaşılmasın aile, çocuk ve eş kavramlarına önem veriyorum, umarım hayırlısı ile bir gün bende güzel, hayırlı sevdiğim bir işim ve iyi eş ve çocuklarım ile daha mutlu, mesut olurum fakat insan kendisini asgari standartlarından üzerine çıkaramadan başkalarının maddi, manevi sorumluluklarını hayatına dahil etme riskine girmemeli.
Tüm bu parametrelere ek olarak asgari ücretle yaşanacaksa büyükşehirlerde tutunmaya çalışmak parayı çöpe atmak ne yazık ki. Eskiden şehirlerde kiralar pahalı fakat alışveriş, tüketim olanakları - alternatifleri çok market - gıda ucuz durumu vardı. Artık A101 - Bim, her semtte her ilçede var boş yere ister 1, ister 3-4 adet asgari ücret ile şehirde gereksiz yere fazla kira, otopark sorunları, kalabalık - trafik stresine maruz kalmak ne kadar verimli?
Bu arada mülk sahibi, emlakçı tarafında olup da teorik ve piyasadaki enflasyon dışında işlerin bu noktaya gelmesinde pandeminin eğitim ve iş hayatına olumsuz etkilerinin azalması ile ev ve iş yerlerini piyasa enflasyonundan bile çok daha yüksek oranlarla kiralamaya çalışarak kira piyasasını dayanaksız bir şekilde şişirmeye çalışan insanlarda bu yanlışta en önemli pay sahibi.
Aşı ve iklim avantajı ile hastalığın durgunluğunun bedelini yeni gelen ödesin minvalinde yaklaşım durduk yere ipin kör düğüm olmasına vesile oldu.
Serbest piyasa ne üst sınıfın, ne orta sınıfın ne de alt sınıfın tekelinde veya egemenliğinde değildir arkadaşlar birbiriyle ilişkili ve hassas, karmaşık bir denklemde emlak gibi statik ve uzun vadeli yatırım aracını kısa sürede popüler tabir ile pumplamaya çalışmak er yada geç bu tarz müdahaleleri kaçınılmaz kılar.