• 12-05-2022, 23:56:50
    #28
    tunatun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İBS olduk işte doktorun dedigine göre Bırakmanın İyi yönleri çok fazla tabi baş ağrısı diye birşey kalmadı yürürken nefes nefese kalmıyorsun birde önünde sigara icip yürüyenlere sövüyorsun dumanı suratına geliyor onu bilin yürürken içmeyin
    Bunu bende yaşadım hocam bırakınca İBS oldum bende. Gerçekten, sigara metablozimada bir şeyi hızlandırdığı için bağırsaklara bir şey yapıyormuş birisi yazdıydı ama unuttum.
  • 13-05-2022, 00:02:16
    #29
    Ekim ayında bırakmıştım, 4 ay boyunca sadece cumartesileri tek dal sigara içtim. Ama şubatta günde bir iki bir iki derken tekrar başladım. Mesele nikotin bağımlılığı değil, psikolojik bağımlılıkta bitiyor. Nikotine karşı irede geliştirmek kolay ama psikolojik bağımlılık daha zor. Mesela şuan benim nikotin bağımlılığım çok zayıf, ama sürekli sigara içiyorum. Kimi zaman tiksinerek içiyorum ama yarım saat sonra otomatik sigara yakmak istiyorum. Kendimi tekrar hazırlayıp komple bırakmayı düşünüyorum bir vade sonra. Yaşam kalitesi çok yükseliyor gerçekten de. Özellikle günde 1 paket ve fazlası içen kişiler hem kendilerine hem de etrafa büyük rahatsızlık veriyor. Sigarayı söndürüp hemen otobüse binen kişi meğerse herkesin tiksinmesine sebep oluyormuş, sigarayı bıraktığım sürede anladım. Yattığım yastığın, kıyafetlerimim leş gibi kokuyormuş sigara içerken, onu da anlamış oldum. Şuan sorun edeceğim tek şey işin mali kısmı. Ama sağlık açısından çok önemli, yürürken hiç nefesim kesilmiyordu, mesefa ne kadar uzun olursa olsun. Öyle azaltmak falan olmuyor, 1 hafta sık dişini, sonrası daha kolay.
  • 13-05-2022, 00:02:28
    #30
    Öğrenci evinde olduğum için odamda içiyordum onu bıraktım, sabah kalktığım zaman kahvaltıdan önce içiyordum onu bıraktım. Bu sayede 1 paketten yarım pakete düştüm hocam ben, sizde böyle ufak şeylerle azaltabilirsiniz

    Bir de arkadaş ortamında çok fazla sigara içtiğimi fark ettim, arkadaşlarımla dışarı çıkacağım zaman ona göre daha az sigara yanıma alıyorum. Arkadaşlarımdan da istemiyorum. (Azaltmamdaki en büyük etken diyebilirim..)
  • 13-05-2022, 00:04:24
    #31
    Azaltanı görmedim de tekelden, tütüne düşen bir çok insan gördüm..
  • 13-05-2022, 00:16:12
    #32
    Sigarayı 3 pakete çıkardım günde
    Bu da benim sana ayrılırken muazeretim olsun

    Demişti şairin biri bende öyle yaptım.
  • 13-05-2022, 00:22:43
    #33
    Powermat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öğrenci evinde olduğum için odamda içiyordum onu bıraktım, sabah kalktığım zaman kahvaltıdan önce içiyordum onu bıraktım. Bu sayede 1 paketten yarım pakete düştüm hocam ben, sizde böyle ufak şeylerle azaltabilirsiniz

    Bir de arkadaş ortamında çok fazla sigara içtiğimi fark ettim, arkadaşlarımla dışarı çıkacağım zaman ona göre daha az sigara yanıma alıyorum. Arkadaşlarımdan da istemiyorum. (Azaltmamdaki en büyük etken diyebilirim..)
    Ben odamda içsem iki paket içerim zaten hocam. Ama sigara içilecek ortamı zorlaştırmak azaltmayı sağlıyor biliyorum.
  • 13-05-2022, 00:33:48
    #34
    Kafamı dağıtan tek şey olduğundan geçtiğimiz aylarda günde 3 paketi gördüğüm oluyordu. Mayıs ayında gelen zamdan sonra ben de bıraktım.
  • 13-05-2022, 00:57:06
    #35
    tahaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kafamı dağıtan tek şey olduğundan geçtiğimiz aylarda günde 3 paketi gördüğüm oluyordu. Mayıs ayında gelen zamdan sonra ben de bıraktım.
    Çok içiyormuşsun hocam. Çay sigara varsa sürekli bende çok içerim.
  • 13-05-2022, 01:02:38
    #36
    Son zamanlarda geceleri uyurken zor nefes alıyordum, bir sabah uyandım ağzım afedersiniz b*k gibiydi, o gün sigarayı bıraktım (7 yıldır içiyordum). 4 aydır bir kere bile içmedim. Tavsiyem azaltmanız değilde tamamen bitirmeniz olur.

    Çok çok ararsanız sigarayı ben elektronik sigara aldım mtl içim denilen (sigara içim yani önce ağıza sonra ciğere) nadiren içiyorum o da likitin aromasından dolayı. Tavsiyem elektronikde kullanmamanız tabiiki.