• 18-04-2022, 00:47:43
    #28
    Üyeliği durduruldu
    teknolojimiz uzayın sınırlarını bulma konusunda neredeyse sıfır
    örnepin evren ışık hızından daha hızlı genişlemişse ışık hızını geçmeden bunu keşfetmemiz imkansız
    o yüzden genel olarak sadece çıkarımda bulunuyorlar.
  • 18-04-2022, 00:47:44
    #29
    Bugünkü bilimle herşey açıklanamaz. Metafizik konuları var ve bilim bu alanda çok geride.
  • 18-04-2022, 00:48:43
    #30
    Öncelikle yaratıcı, din ve kutsal kitap üzerinden fikir beyan ederek bir yere varılsaydı bugün ortalama insan ömrü 35 olarak kalırdı.
    500 sene önceki insanların imkansız, Allah bahşetmediği sürece olmaz dediği bir çok olanağa bugün sahibiz.
    Ben çocukken görüntülü konuşma bir bilimkurgu filmi sahnesiydi, bilgisayar ile konuşmak bilim kurgu filmi sahnesiydi.
    Bugün siriyle konuşup istediğin birini görüntülü aratabiliyorsun.

    Bilim kümülatif ilerleyen bir daldır.
    Bu toplumdaki vizyonsuzlar o imkansız bu imkansız diyebilirler bunun hiç önemi yok.
    Eğer bir yaratıcı varsa bu yaratıcıdan gelen kesin emirler var ve bunlar kutsal kitaplardaki emirler falan değil.
    Bir yaratıcı varsa onun kesin, değişmez mutlak emirleri Fizik'te keşfedilen sabitlerdir.
    Mesela ışık hızı bir sabittir, evrendeki bilgi iletiminin sınırıdır, fotonların ışık hızını geçmesi mutlak bir haram sayılabilir geçemezler.
    Planck sabiti, Kütle Çekimi sabiti, Faraday sabiti, Avagadro Sayısı, Kütle çekim sabiti vs...

    Yani içinde yaşadığımız evren bazı sabitler üzerinde kararlılık sağlıyor.
    Ancak elimizde ayrı ayrı keşfedilmiş hesaplanmış onlarca farklı sabit ve yasa var.
    Oysa biliyoruz ki kütle ve enerji aslında temelde aynı yapıdan oluşuyor.
    Herşeyin teorisi denilen bu kütlenin enerji ve zamanla ilişkisini tek bir çatı altında toplayan formüle henüz ulaşamadık.
    Sicim teorisi herşeyin titreşen farklı formlardaki enerji sicimleri olduğunu iddia ediyor.
    Bu teoriyi keşfedip ispat edip bu teori üzerine teknolojiler üretebilirsek o zaman başka bir seviyeye geçeriz.
    İşte o zaman sonsuzluğu anlamak, milyonlarca ışık yılı seyahatlere çıkmak, bir maddeden başka madde yaratmak, enerjiyi kayıpsız depolayıp dönüştürebilmek gibi bugün imkansız gelen herşeyi yapabilme imkanımız olabilir.

    O zamana kadar r10 da takılan ortalama zekalarımızı daha yapabileceğimiz küçük problemlere kanalize edip kendi hayatımızın problemlerini çözmek akıllıca tavır olur.
    Gelişmekte olan ülkenin az gelişmiş vatandaşları olarak kendi hayatımızdaki ülkemizdeki dandik problemleri çözemezken kozmik problemlere takılmak belki de asıl problemlerimizden bir kaçış şekli olabilir.
  • 18-04-2022, 00:50:49
    #31
    Zaman da ve de belirli gelecekler de (Görüşmek Üzere Arkadaşlar) çok kasmaya lüzum yok.


  • 18-04-2022, 00:54:32
    #32
    SonBirDefa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eğer ki yaratıcının izin verdiği beyin kapasitesini kullanma sınırını arttırırsa mümkün. İnsanlar hala beyninin %3 ü nü bile kullanamıyor düşünün… Eğer ki %20 nin üstüne çıkabilirse teknoloji olmadan da ışınlayabilir. Hatta Google’da şöyle aratabilirsiniz; İnsanoğlu beynin %kaçını kullanarak ne yapabilir diye… İyi geceleriniz olsun..
    Beynin bilmem kaçta kaçını kullanıyor meselesi uydurma hocam. İnsan beyninde kullanılmayan tek bir sinir dahi olmaz. O uydurmanın hiç bir bilimsel yanı yok.
    Ha şunu diyebilirsin, "insan zihni düzenli bir çalışma ile daha verimli kullanılabilir" bence de. Mesela ben eskiden garsonluk yapardım, 15-20 kalem küsüratlı tutarı kafadan doğru şekilde toplayabilirdim. Sonra muhasebeci oldum, her hesaplamayı hesap makinesi ile yapmaya başladım, şimdi en ufak dört işlemi bile iki kere düşünüyorum
    İnsan zihni belli konularda düzenli egzersizler yaparak daha verimli kullanılabilecek bir şekilde eğitilebilir. Bunun için gereksiz pek çok bilgiyi zihnimize sokmamak lazım. Mesela sosyal medyayı kullanmamak, bugün ne yemek yesem, hangi kıyafeti giysem vb basit şeyleri düşünmemek, bütün zihinsel fonksiyonları belirli konularda odaklamak iyi olur. Aynştayn aynı kıyafetten 2-3 takım alıp sürekli onları giyermiş diye duymuştum. Hergün "acaba bugün ne giysem" düşüncesinden kurtuluyor böylece.
  • 18-04-2022, 01:09:02
    #33
    AdsenseBank adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çocukça bir yorum
    hadi ya ben oldukça ciddi şekilde yazdım bu yorumu tüh çocukça mıymış !
  • 18-04-2022, 01:46:30
    #34
    mertzafer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hadi ya ben oldukça ciddi şekilde yazdım bu yorumu tüh çocukça mıymış !
    saçma adam saçmalar zaten :P
  • 18-04-2022, 02:15:38
    #35
    Biri vardı, Arada bu konular açılınca bana ilerde dinlere ihtiyaç kalmayacak diyordu. Ya ölümsüzlük bulunacak yada ona benzer şeyler bulunacak derdi.
    Bende kendisine derdim ki; Şuan bu dediğin mümnümü. Yaşayacağın zaman içerisinde mümkünmü. Tabiki hayır.
    Durum böyle iken insanoğlu ahiretini kazanmak için çaba harcaması gerekirken, Gelecekte ölümsüz türü şeyler olup düşünerek, dinlere ihtiyaç olmayıp diyip, kendini kandırmaktan öteye geçmeyecektir.
    Her an kabir melekleri seni sorguya çekebilir bir durumda olabilirsin.
    Sen öldükten sonra isterse bir gün sonra ölümsüzlük bulunsuz sana faydası olacak mı?
    Ben ölümsüzlük diye birşeyinde olduğuna inanmıyorum. Dünyadaki herşeyin bir ömrü var.
    Satın aldığımız teknolojik aletlerin. Beyaz eşyanın, Oturma grubunun dahi bir ömrü var. Hayvanların, Bitkilerin tümünün bir ömrü sonu var.
    Kuran'ın dediği gibi. (Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!
  • 18-04-2022, 02:22:20
    #36
    Öncelikle "Hiçlik Nedir" konusunu incelemek lazım. Hiçlik ve sonsuzluk doğumumuzdan ölümümüze maddesel bir dünyada yaşadığımız ve kendimiz de maddelerden oluştuğumuz için asla tam olarak kavrayamadığımız bir konu. O yüzden insan aklımızla bunlara felsefi veya dini yorumlar getirmeye çalışıp kendimizce doğrular yaratmaya çalışıyoruz.

    İşin bir de bilimsel tarafı var tabi.
    Bizim sonsuz olarak algıladığımız ve sadece bir yere kadar gözlemleyebildiğimiz evrenin devamında veya dışındakiler hakkında bilgi verebilir. Evrenin sürekli genişlediği bilimsel olarak açıklananlar arasında.

    Aşağıdaki iki videoyu izleyerek bu konuda bilgi edinebilirsiniz.

    Hiçlik nedir?

    https://www.youtube.com/watch?v=oL6_mLb1GVA


    Evren ne kadar büyük?

    https://youtu.be/f2-wdud6aG4