SonBirDefa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer ki yaratıcının izin verdiği beyin kapasitesini kullanma sınırını arttırırsa mümkün. İnsanlar hala beyninin %3 ü nü bile kullanamıyor düşünün… Eğer ki %20 nin üstüne çıkabilirse teknoloji olmadan da ışınlayabilir. Hatta Google’da şöyle aratabilirsiniz; İnsanoğlu beynin %kaçını kullanarak ne yapabilir diye… İyi geceleriniz olsun..
Beynin bilmem kaçta kaçını kullanıyor meselesi uydurma hocam. İnsan beyninde kullanılmayan tek bir sinir dahi olmaz. O uydurmanın hiç bir bilimsel yanı yok.
Ha şunu diyebilirsin, "insan zihni düzenli bir çalışma ile daha verimli kullanılabilir" bence de. Mesela ben eskiden garsonluk yapardım, 15-20 kalem küsüratlı tutarı kafadan doğru şekilde toplayabilirdim. Sonra muhasebeci oldum, her hesaplamayı hesap makinesi ile yapmaya başladım, şimdi en ufak dört işlemi bile iki kere düşünüyorum
İnsan zihni belli konularda düzenli egzersizler yaparak daha verimli kullanılabilecek bir şekilde eğitilebilir. Bunun için gereksiz pek çok bilgiyi zihnimize sokmamak lazım. Mesela sosyal medyayı kullanmamak, bugün ne yemek yesem, hangi kıyafeti giysem vb basit şeyleri düşünmemek, bütün zihinsel fonksiyonları belirli konularda odaklamak iyi olur. Aynştayn aynı kıyafetten 2-3 takım alıp sürekli onları giyermiş diye duymuştum. Hergün "acaba bugün ne giysem" düşüncesinden kurtuluyor böylece.