Web Tasarımın da Bu Kadar Ayaklar Altına Alınması
41
●3.166
- 15-04-2022, 13:24:48Bu fiyata günde 5 site kurabilirsiniz.
Adamın yaptğı 500 liraya bir domain kaydedip vps'ine ya da resellerına bir hesap açıp elindeki eklentileri entegrasyonları hazır wordpressi kurmak.
Siteleri cloudflare arkasına alıp hepsinde ücretsiz SSL de kullanırsınız.
Sonra 1 saat içinde bir makale yazar, logoyu değiştirir ve gereki ayarları yapıp müşteriye teslim edersiniz.
Günde 3-4 tane zorlanmadan kurabilirsiniz.
Senede 1000 müşteri bulduğunuzu düşünün, bu adamların domain ve hosting hesapları sizde barınıyor.
Seneye hiç bir şey yapmadan domain hosting zamlandı diye 200 lira yenileme parasını 1000 ayrı müşteriden alırsınız.
Domain taşımak isteyenden taşıma ücreti, site yedeği isteyenden yedekleme ücreti alırsınız.
Tüm sitelerin veritabanı sizin kontrolünüzde olduğu için adamların müşteri iletişim ve sattıkları ürünlerin bilgilerine erişirsiniz.
1000 site kursanız her biri 1000'er satış yapsa elinizde 1 milyon müşteri email adres telefon veritabanı olur.
Yani gerçekten çok müşteri bulabilen adam için sürüm yapabilen adam için son derece kazançlı bir iş modeli.
Bu forumda bilişim forumuna yakışmayan bir manuelcilik var.
Programcılığın ilk ilkesi makinenin yapabildiği işi makineye bırakmaktır.
Yok ben o fiyata wordpress kurmam diyen adamlara söyleyeyim bir batch script yazılır tek tuşla yazdığınız domaini bir affiliate sistemi üzerinden kayıt eder, dns'lerini günceller hostingde o domaine bir hesap ve emailleri açar, hosting paneli üzerine hazır woocommerce temalı, developer eklentileri alınıp kurulmuş bir wordpress ecommerce sistemini kurar yayına alır.
Sizin muhteşem tecrübeniz ile tek tek tema ayarları, eklenti optimizasyonu ile falan uğraşmanızın hiç bir kuymeti yoktur.
Yani artık otomatik şekilde bir kaç saniye sürecek bir işlemin insan eli ile çok özenli ve 2000 liraya yapılmasının gerektiğini düşünenlere geçmiş olsun.
Bu kafa ile bilişim sektöründe para kazanmanız oldukça zor.
Bu şekilde hazır eklentili, temalı sistem kurduğunuz 1000 müşteri bulup kendi hostinginize domaininize muhtaç bırakabilirseniz her sene domain hosting yenileme parası diye 100-150 bin lira oturduğunuz yerden kazanabilirsiniz.
Bu ilandaki adam işi otomasyonla yapmıyor muhtemelen.
Ama yaptığı hazır bir tema üzerine gerekli eklenti ve entegrasyonları yapılmış bir wordpress sistemi farklı domainler üzerine kurmak.
Yani aslında yaptığı şey wordpress site satmak değil, YEDEK KURULUMU YAPMAK.
Yani adam website sanal mağaza kurulumunu 2000 lira yerine 400 liradan ucuza satmıyor.
Adam bir kere kurduğu hazır wordpres sanal mağaza yedeğini 100 liraya kurmak yerine 400 liraya pahalıdan yedek kurulumu yapıyor. - 15-04-2022, 13:31:50+1 Sıfırdan otomasyon yazıyormuş veya sıfırdan tasarım+kodlama dahil site yapıyormuş gibi bir durum yok. Yedek kuruyor o kadar 400 bile çokdigiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-04-2022, 13:40:32hocam şu şekildeki müşteri örnek site sunup aynısını istiyorum diye belirtiyor yani yedek yükleme vs ile olabilecek bir iş değildigiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şuan için en düşük domain kayıt 50-75TL arası vps de sonuçta aylık alıyor
öpücükle vermiyorlar sadece bu ikisine 100TL demiş bunu müşteriye yıllık olarak veriyorsun çünkü müşterinin örnek verdiği site deki tema premium yani ücretli tema w@rez yapıştır geç
müşteri de anlamıyor kısacası bu verilen teklifler normal değil
- 15-04-2022, 13:47:14Doğru bir mantık değil. Sonuçta bu işi yapıp vergisini veren, geçimini sağlamak zorunda olan insanlar var.Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazıları çok afaki konuşuyor. İşi otomasyona bağlarsan 400 TL bile fazla diyor. Teoride öyle olsa da pratikte öyle olmuyor.
Woocommerce ile e-ticaret sitesi kurduğun adam büyük ihtimalle Wordpress kullanmayı dahi bilmiyordur. Ürün nasıl eklenir, varyasyon nasıl oluşturulur, eklenti nasıl yüklenir ve ayarlanır bi haberdir. Ben kurdum oldu bitti ile olmuyor. Müşteri arıyor, whatsapp yada mailden yazıyor. Şu hata çıktı, şunu yapamadım, bunu yapamadım diyor. Eğer müşteri sayını arttırmak ve mevcut kitleyi elinde tutmak istersen mutlaka desteğini vermek zorundasın.
O zaman ideasoft, ticimax gibi şirketler de o kadar para almasın. En büyük paketi yıllık 1-2 bin TL'ye satsın piyasayı ele geçirsin. Bu işin arkasında bir destek var sonuçta. Her ne kadar bu firmaların desteği kötü de olsa, Woocommerce yada Opencartla bile daha iyi bir e-ticaret sitesi kurabilseler de çoğu kişi bu firmaları tercih ediyor. İşin özünde tamamiyle satış sonrası destek alma isteği var.
Kağıt üstünde 400'den şu kadar müşteriye satış yapsa, sene de şu kadar müşteri etse gelecek seneye şu kadar müşterisi olur diye hesap yaparsınız. Pratiğe gelince ayda 10 müşteriye satış yapamazsınız. Müşteri büyük firmalar yıllık 10 bin TL'ye yapıyor, bunlar neden 400 TL'ye yapıyor der gider ideasoft gibi firmalardan alır.
Ayrıca, diyelim ki senede 1000 müşteriniz oldu. Potansiyel olarak aylık 1000 soru demek. Hepsi en azından 1 soru sorsa ciddi bir zaman kaybı olur. İlla aylık bu kadar soru gelir demiyorum ama mutlaka haddinden fazla soru ile karşılaşırsınız. Biri gider bir şeyi değiştirmeye çalışır, siteyi bozar yedeğini yüklemek ile uğraşırsın. Bir başkası yok şuraya saat, yok şuraya menü, aman şunun rengini beğenmedim değiştirelim der onunla uğraşırsın. 400 TL verir ama 4000 TL'lik hizmet ister müşteri. Aradığında açmanı, mesaj yazdığında cevaplamanı ister. Verdiğim hizmet 400 TL, 4000 TL'lik iş mi bekliyorsun dersen şikayetçi olur. Gider şikayetvara şikayet konusu oluşturur. Sosyal medyada seni karalamaya başlar.
Onu da geç. Senelik sunucu ücreti bile o kadar olmamalı. VPS almak da çözüm değil. Sunucularının hızlı olması lazım, mutlaka günlük yada en az haftalık yedek alman lazım. Ucuz VPS alırsan müşteri sitem geç açılıyor diye şikayet eder. Sorun çözülmezse ya ücret iadesi ister yada gider başka bir sisteme geçer.
Bir işin emeği bu kadar ucuz olmamalı. - 15-04-2022, 15:04:45500 tl e söylediklerini yapsın , bırak o site açılmasın gene sorun değil .constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-04-2022, 15:33:52''müşteri anlamıyor'' deyimine katılmıyorum maalesef. Müşteri esasında bir çok şeyin farkında. Anlamayan kesim az esasında.
Tamamen ücretsiz elde etmek yerine en ucuz fiyata elde ediyor sitesini.
Misal 200 TL fiyat verdiniz diyelim bir işlem için ( işlem olarak diyorum komple hizmet değil bu arada )
''hocam bunun son oluru nedir?'' diye sorar, hadi dersin 175 TL olsun. Peki der, 5 dakika geçmeden ''hocam bu 175 TL üzerinden son pazarlığımızı da yapalım'' der.
Bu şekilde pazarlık eden bir kaç kişiye ben denk geldiysem bu ucuz iş yapanlar çok daha fazla denk gelmişlerdir.
Haliyle kendilerince bir paket oluşturup sözde sürümden kazanç peşindeler.
En basitinden 59 dolar maliyeti olan bir tema ve yazılım kurulumu, eklentileri, tema kurulumu, tema ayarları ve bu arada hosting hususu var.
Müşteri gerçekten anlamıyor mu
Ben pazarlık eden müşteriyi anında engelliyorum mesela. Çünkü biliyorum ki o pazarlık sonrasında ek talepleri de olacak ve bir daha pazarlık etmeye çalışacak.
Ardından kesin kavga çıkacak.
Kabul edelim ki işini beleşe yaptırma peşinde olan bir müşteri kitlesi var.
Halbuki maliyetler ortada ve üzerine eklenecek olan hizmet bedeline ( verilen emek, harcanan zaman ) müşterinin karışmaya hakkı yoktur.
Bu arada şunu da göz ardı etmemek gerekiyor; bu ucuz iş yapan arkadaşlara iş yaptıran müşteri genelde bir daha iş yaptırmaz.
Çünkü zamanla bir web sitesinin ciddi emeklerle oluştuğunu anlar.
Sonra gelir bize, daha önce iş yaptırdığı kişinin arkasından bir ton laf eder kendini haklı çıkarmak adına.
Ucuza hizmet verenler ne kadar çok sürümle kazanırlarsa kazansınlar maalesef uzun vadede ayakta kalabilmeleri pek mümkün değildir.
Onlar da zamanla olması gereken fiyatlarla iş yapmak zorunda kalır ya da bu sektörü bırakırlar.