''müşteri anlamıyor'' deyimine katılmıyorum maalesef. Müşteri esasında bir çok şeyin farkında. Anlamayan kesim az esasında.
Tamamen ücretsiz elde etmek yerine en ucuz fiyata elde ediyor sitesini.

Misal 200 TL fiyat verdiniz diyelim bir işlem için ( işlem olarak diyorum komple hizmet değil bu arada )
''hocam bunun son oluru nedir?'' diye sorar, hadi dersin 175 TL olsun. Peki der, 5 dakika geçmeden ''hocam bu 175 TL üzerinden son pazarlığımızı da yapalım'' der.

Bu şekilde pazarlık eden bir kaç kişiye ben denk geldiysem bu ucuz iş yapanlar çok daha fazla denk gelmişlerdir.
Haliyle kendilerince bir paket oluşturup sözde sürümden kazanç peşindeler.

En basitinden 59 dolar maliyeti olan bir tema ve yazılım kurulumu, eklentileri, tema kurulumu, tema ayarları ve bu arada hosting hususu var.

Müşteri gerçekten anlamıyor mu

Ben pazarlık eden müşteriyi anında engelliyorum mesela. Çünkü biliyorum ki o pazarlık sonrasında ek talepleri de olacak ve bir daha pazarlık etmeye çalışacak.
Ardından kesin kavga çıkacak.

Kabul edelim ki işini beleşe yaptırma peşinde olan bir müşteri kitlesi var.

Halbuki maliyetler ortada ve üzerine eklenecek olan hizmet bedeline ( verilen emek, harcanan zaman ) müşterinin karışmaya hakkı yoktur.

Bu arada şunu da göz ardı etmemek gerekiyor; bu ucuz iş yapan arkadaşlara iş yaptıran müşteri genelde bir daha iş yaptırmaz.
Çünkü zamanla bir web sitesinin ciddi emeklerle oluştuğunu anlar.

Sonra gelir bize, daha önce iş yaptırdığı kişinin arkasından bir ton laf eder kendini haklı çıkarmak adına.

Ucuza hizmet verenler ne kadar çok sürümle kazanırlarsa kazansınlar maalesef uzun vadede ayakta kalabilmeleri pek mümkün değildir.
Onlar da zamanla olması gereken fiyatlarla iş yapmak zorunda kalır ya da bu sektörü bırakırlar.