• 06-03-2022, 19:35:14
    #46
    Üyeliği durduruldu
    Wacco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Peki bu zamların yararı kime? bu dünyayı insanlar yönetiyor uzaylılar değil.

    https://www.youtube.com/watch?v=olWiHafBtsc
  • 06-03-2022, 19:36:36
    #47
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ne olursa olsun demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Herkes istediğini savunabilir.

    Ancak bunca şeyden sonra halen iktidarı savunanları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.

    Daha 2016'da x3 bile değildi, şu an ülkemize giren her malı x15 birim paraya alıyoruz. Katlanan vergiler bunu x20'lere kadar rahat çıkarıyordur.

    Ve bu ülkenin malum bakanı bunlara karşın çıkıp "ne doları, ben doları görmüyorum" gibi cümleler kurdu. Tabii bunun 100 kat beter örnekleri de bol bol var.

    Tüm bunlara rağmen hala savunmaya devam edenler bence kendi kötülüğünü istiyordur ya da teşkilatın bir parçasıdır ki bunun kötü bir şey olduğunu söylemiyorum. Başka herhangi bir ihtimal yok.

    Ha bir yandan diğer partilere bakıyorsun, adam çıkmış ev hanımlarına sigorta yapacağız maaş bağlayacağız, muhtarlara eleman atayacağız makam inşa edeceğiz falan bir şeyler diyor. Bir tane olumlu bir ekonomik vaadi yok şaka gibi. Muhalefet tarafı da resmen kaybetmeye çalışıyor açıkçası. Ülkeden gitsen dert, kalsan dert.
  • 06-03-2022, 19:38:53
    #48
    elyesaayse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bu tl kaybının yolsuzlukla ne alakası var. Dünyadaki kötü durumu neden görmek istemezsiniz anlamadım.
    Bizim ülkenin durumu iyi demiyorum elbette çok kötü durumdayız ama bunları tetikleyen durumlar var.
    Kuzenim evli ama çocuğu olmadığı için 1+1 evde yaşıyor.
    Ben burada 5+1 de aynı şekilde geçiniyıruz.
    Kısacası diyeceğim şu ki dünyanın başka yerinde de durum pek farklı değil malesef.
    Savaş büyürse tüm dünyayı daha da kötü durumlar bekliyor gibi
    Ev alama, araba alama, tatile çıkama, laptop alama, üst baş alama, ayda 1 gün ortalama bir restoranda yemek yiyeme, ayda 3 kilo et 3 kilo kıyma alama, pazara çık gönlünce meyve sebze alama, elektrik ve doğalgaz faturasını zar zor öde, araban varsa yakıt koyama kapının önünde yatsın çünkü yakıtın litresi 20 lira ve nihayetinde ayçicek yağı bile alama (ekşisözlükten alıntıdır). Şimdi siz diyorsunuz ki bu saydıklarımı tüm dünya yaşıyor. Tüm dünyanın bunları yaşadığını sanmıyorum ama Türkiye'nin en az %50 si bu durumu yaşıyor.
  • 06-03-2022, 19:58:23
    #49
    Üyeliği durduruldu
    thelost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ev alama, araba alama, tatile çıkama, laptop alama, üst baş alama, ayda 1 gün ortalama bir restoranda yemek yiyeme, ayda 3 kilo et 3 kilo kıyma alama, pazara çık gönlünce meyve sebze alama, elektrik ve doğalgaz faturasını zar zor öde, araban varsa yakıt koyama kapının önünde yatsın çünkü yakıtın litresi 20 lira ve nihayetinde ayçicek yağı bile alama (ekşisözlükten alıntıdır). Şimdi sen diyorsun ki bu saydıklarımı tüm dünya yaşıyor Tüm dünyanın bunları yaşadığını sanmıyorum ama Türkiye'nin en az %50 si bu durumu yaşıyor.
    20 yıldır Türkiye'yi görüyorum , 20 yıllık birikim bu şekilde oluyor . Ama Türk milleti dersen ; vur kafasına al lokmasını , bakma sen bunların şimdi sesinin çıktığına 5 ay 6 ay sonra bayram ederler bunlar .
    Bunlar en ufak bir hususta dahi anlaşmaya varamaz en keskin net tartışmaya açık olmayan olgularda bile sürekli ihtilafa düşerler . O yüzden bırak akışına , sen zararlı çıkarsın sana abanırlar . Keyfine bak . Rahatla .

    Eğer Türkiye'yi doğru şekilde anlatacaksanız şu videodaki gibi anlatacaksınız . Şimdi ben Türkiye'yi bunlara anlatmak için illa 100 sene BOZDU BOZDU BOZDU BOZDU demem mi gerekiyor ?

    https://www.youtube.com/watch?v=nNiOjGcE6h4
  • 06-03-2022, 20:03:29
    #50
    Forzakedi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ya arkadaş "tüm dünyada böyle" savunması çok saçma son 1 yılda yağa gelişmiş ülkelerde ortalama %25 zam gelmişken Türkiye'de 2 günde %100 zam geldi
    Diğer ülkelerin hemen yanında savaşlar çıkmıyor.
  • 06-03-2022, 20:15:54
    #51
    steelyasin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Diğer ülkelerin hemen yanında savaşlar çıkmıyor.
    Savaş yeni çıktı. Türkiye'de 2018 den beri kriz var.
  • 06-03-2022, 20:16:04
    #52
    Mevcut yönetimi savunmuyorum fakat artık sorunun mecvut yönetimde olmadığını görmeniz için yönetimin değişmesini istiyorum.
    O zaman ne diyecekler acaba.
  • 06-03-2022, 20:35:38
    #53
    Yeni hükümet gelse de değişmeyecek diyen arkadaşa ben de katılıyorum. Ülkeyi öyle bir batağa soktular ki, çıkarmak mümkün değil. 49 yıllığına verdikleri zafer havaalanı mesela her yıl zarar yazacak. Yeni hükümet gelse de değişmeyecek.

    Ama o gün gelip ellerinde avuçlarında ne varsa el koydukları zaman ülke zaten belli bir refaha ulaşacaktır.
  • 06-03-2022, 20:50:44
    #54
    Hükümet bu ülkeyi çok kötü yönetti 128 milyar dolar paramızı bile yaktılar o paralar bu kötü günlerde işimize yerayacaktı.
    sonuç olarak Dünyadaki bu kaos ortamı hükümetin sonunu hızlandırdı oysa mevcut hükümet her zaman şanslıydı çekirge misali
    ama bu sefere olmadı