Bundan 30 yıl önce çok mutluyduk. Asla yokluk görmedim. Yokluk gören varsa bile kendini belli etmesine fırsat olmadan zaten çevresindekiler bu açığı kapatıyordu. Çünkü komşuluk akrabalık vardı.
Gençlik yıllarım inanılmaz mutlu geçti. Her şeyin en iyisini yaşadık. Arkadaşlarımız boldu. Aşklar temizdi, utangaçtık. Saftık. Çok gezdim. Her şeyin en iyisini yaşadım. Okul yıllarında hep part time çalıştım.
Can dostlarımız vardı bizimle ölüme gidecek. Hayallerimiz vardı. Umutlarımız.
Atatürk kırmızı çizgimizdi. Hala öyle çok şükür. Hiç kaybetmedim bunu.
Siyaset yapmadık. Zaten siyaset bu denli kirli değildi. Sen şusun ben buyum yoktu. Asla sen nerelisin diye sormadık kimseye.
15 yaşında memleketimden İstanbul'a taşındım. Tam 1 sene kendime gelemedim. Pullu mektuplar yazdım arkadaşlarıma. Onlar da bana. Çok ağladık ayrılınca..
Şimdi bakıyorum geriye. Hiç bir şey kalmamış. Gençler ülkeden kaçma peşinde. Umutsuz. Mutsuz. 14 yaşındaki kızım bile yurtdışı planları yapıyor.
Nasıl böyle olduk, ne ara bu hale geldik, nerede yanlış yaptık..
Üzülüyorum...
30 yıl önce...çeyrek asırdan fazla olmuş..
11
●191
- 04-12-2021, 21:11:12Tek derdim güzel ülkem. Çocukların ve gençlerin geleceği..Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç umudum yok.. - 04-12-2021, 21:12:32Yanlışlar her zaman olur, önemli olan yanlışları düzeltebilmek. Bu zamana kadar yanlışlar hep ofsayt durumundaydı ancak hep gol kabul edildi. İşin içinde toplumsal yozlaşma, sindirme, korku ile yönlendirme var. O yüzden yanlışlar buna orantılı görmezden gelindi ve gol oldu. Absürd bir yaklaşımla mantıklı bir açıklama getirmek istedim.
- 04-12-2021, 21:12:33Siyaset yapmadık diyorsunuz ya hocam. Sizler çocuklarınız için siyaset yapmayınca meydan çocuklarınızı ülkelerinden nefret ettireceklere kaldı. Hata sizde.globaltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-12-2021, 21:14:12Şuna yoruma "yaprağa silin" diyenler çıkacaktırDenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-12-2021, 21:15:12Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
beni banlatrıcaksınız sonunda yine 1 hafta
bayadır ban cezası almıyorum