• 21-09-2021, 11:13:45
    #1
    Herkese Selamlar,
    2017 yılından bu yana bir kızla birlikteliğim var. Üniversitede tanışmıştık. Üniversiteden sonra o yaşadığı yer Osmaniyeye Bende yaşadığım şehir Mersine döndüm. Bizim Amacımız en baştan beri evlenmekti. Üniversite dönemlerinde de aramızda kıskançlıklar oluyordu. Fakat her zaman o beni daha fazla kıskanır ve kısıtlar. Halbuki ne daha önce aldatma ne de başka kız gibi bir olay yaşadık. Tüm kıskançlık olayları zamanla ve kafasındaki kuruntulardan dolayı gerçekleşti. Askerliğimi yaptım geldim. Kızı gittim istedim. Ailesi vermedi.
    Ailesini haklı buldu. Hiçbir zaman yanımda olmadı. Adettir herşeyi yapacaksınız. Ben ilk kez evleniyorum olacak her şey sizin aile masraftan kaçıyor dedi. (BİZ EV BİLE ALMAYI KABUL ETMİŞKEN)

    Planlarımıza göre ailesi vermeyince kaçacaktı. Annemde kaçarsan ev kiralar ev alana kadar oturursunuz kızım şeklinde, kaçtığında birlikte yaşamayacağımızın mesajını verdi. Kız kaçmadı. Sonra gelicem dedi annem hasta iyileşsin gelecem dedi. Aradan 2 ay geçti. Hala gelecem annem iyileşmedi henüz diyor. Ben işsiz kaldım. Çıktım o gelecek düzen kurmak lazım diye, sokak sokak iş aradım. Sonunda bir AVM'de güvenlik işi buldum. Kalıcı ve sabit Maaşı 3binin üzerinde.

    Özetle, AVM market ve kızların olduğu yerde çalışmamı istemiyor. Gözün dışarda diyor. Kızlara bakıyormuşum. Kız düşkünüymüşüm. Halbuki rehberimde tek kız kendisi ve annem. Birşeyler yapmaya çalıştıkça kısıtlama dozu arttı.
    Önceden sabit işin olmazsa işsizsin gelemem diyordu, Şimdi AVMye işe girecem diyorum, girme işe felan sen birşey yapma işsizde olsan sana gelirim diyor.
    Aynı şekilde ben ne zaman kendi istediği şeyin aksine birşeye kalkışacak olsam (İkimizin rahatlığı ve huzuru için iyi birşeyler) sen benim sözümü dinlemiyorsun, sen öyle yaparsan bende şöyle yaparım gibi meydan okumalar başlıyor.
    Haliyle pabuç bırakmıyorum. Çünkü yanlış birşey yapmıyorum. Her iş muhabbetinde birde kızı rahat ettirmek için ekstra mücadele veriyorum. İşsizlik ortamında sizin anlayacağınız iş seçtiriyor. Dün bu AVM işi için baya bi tartıştık. AVM'nin kapısından dahi girersen ben yokum dedi.
    İstemiyorum seni, gözün hep dışarda neden fabrikalara işe girmiyorsun? ben böyle bir adamı eş olarak kabul etmiyorum dedi.

    Oysaki tek yaptığım AVMye girip iş başvurusunda bulunmaktı. (Güvenlik görevlisi olarak)
  • 21-09-2021, 11:16:07
    #2
    Merhaba hocam okuduğunuz bölüm nedir ki güvenlik işini tercih ettiniz veya bu mesleğe kaldınız merak ettim
  • 21-09-2021, 11:17:33
    #3
    Hocam şu yazdıklarını 3. bir kişi olarak okuyun ve ardından hemen o kızdan uzaklaşın.
    Okurken sinirlendim gerildim sizleri kırmamak için şu an yazdıklarımı seçerek yazıyorum.
    Dost acı söyler mi bilmem lakin şu anlattıklarınızdan sonra kızın yanında 2 dakika kalmanız bile yanlış benim gözümde.
  • 21-09-2021, 11:18:14
    #4
    yol yakınken geri dön, dünyada cehennemi yaşarsın bu kızla yeminle
  • 21-09-2021, 11:19:13
    #5
    Biraz daha katlanırsanız ileride çok pişman olursunuz hocam, kusura bakmayın ama bu ilişki baştan sona toxic
  • 21-09-2021, 11:19:41
    #6
    androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba hocam okuduğunuz bölüm nedir ki güvenlik işini tercih ettiniz veya bu mesleğe kaldınız merak ettim
    Bilgisayar Teknisyeniyim. Üniversite : Turizm seyahat hizmetleri. İşsizlikten dolayı güvenlik sertifikası almıştım. Bundan dolayı ben ekmeğimi bir şekilde kazanmak istedim. Hem kendisi ne meslek yaptığın önemli değil diyor. Hem de iş bulunca sadece kendi istediğim şartlarda olan işlerde çalışmamı istiyor. Mesele kızların olduğu yerde çalışmam. Mini mini etekli gelirler bakarsın sende onlara muhabbeti. Aldatırsın demiyorum bak bakarsın diyor. Sen Aldatmazsın diyor.
  • 21-09-2021, 11:19:47
    #7
    Ya çok sabırlı bir insansınız yada çok sevdiniz hocam ben olsam çoktan bırakmıştım tamam kıskançlık olacak elbet ama bu insanı köleleştirmek bu kadar dediğim dedik bir ilişki yürümez hocam bu iş bu gün kopmazya yarın kopar emin ol
  • 21-09-2021, 11:20:14
    #8
    Kendi bir şey yaptıysa maskelemek için yapıyor olabilir, bundan olmasa bile bu mentaliteye sahip bir bireyle yuva kurmak boşanması kaçınılmaz bir yol bence.
    (Kötü, ahlaksız vb. bir şey yapmıştır diye asla demiyorum, sadece böyle bir ihtimal olabilir diyorum)
  • 21-09-2021, 11:20:20
    #9
    Hocam bu alanda uzman biri olarak cevap yazacağım mesajım bulunsun.

    Düzenleme:

    Hocam öncelikle meselenin sizin anlattığınız ile sınırlı olduğunu "varsayarak" değerlendirme yapıyorum. Bu nedenle değerlendirmem eksik olabilir ama yanlış olmaması için detaylara ilişkin değerlendirme yapmayacağım zaten.

    Öncelikle "ortada hiçbir neden yokken" anormal derecede kıskançlık yapıyor olamaz. Elbette bir neden vardır ve bu nedeni inkar etmemek ilk yapılması gereken şeydir.

    Bunun nedeni siz ya da aranızdaki ilişki de olmayabilir. Kızın babasıyla çocuklukta yaşadığı baba-kız ilişkisinde de sorun olabilir. Travmatik başka bir olgu da veya sizin farkında bile olmadığınız bir davranışınız ya da özelliğiniz de olabilir. Özetle muhakkak bir nedeni vardır. Bunlar psikolojik içsel nedenler olarak değerlendirilebilir.

    Ancak bazen ne yazık ki dışsal faktörler de psikolojik başka problemlerle birleşip bu gibi sonuçlar doğurabilir. Dışsal yada içsel olduğunu anlamanın en kolay paramettelerinden biri problemin ne zaman ve hangi şartlarda ortaya çıktığıdır.

    Fakat birçok vakada şununla karşılaştım. Çiftler birbiri ile açıkça konuş(a)madığı bazı durumları araya ek suni problemler/olaylar ekleyerek ifade ederler. Örneğin "senin ailene ziyarete gitmek istemiyorum" diyemeyen bir eş "bugün hiç iyi hissetmiyorum, yemeği dışarıda yesek" diyebilir. Dolayısıyla bazen kıskançlık da sizin kıskanıldığınız anlamına gelmeyebilir. Aksine doğrudan onca gayret ve emeği reddetmek yerine meşru bir suni gerekçe pisirilmek istenebilir. Fakat bu böyledir demiyorum, çok detaya da girmiyorum.

    Mümkünse bir terapist ile birlikte görüşün ki bu sorunların sizi daha çok yipratmasinin önüne geçin. Yoksa bu kısır bir döngü haline giren yıpratıcı bir ilişki olarak sizi de karşı tarafı da yıpratır.

    Son önemli bir not; ilişkide bir tarafın tamamen haklı olduğu bu tür problemler hemen hiçbir zaman olmaz. Bir taraf haklıdır, diğer taraf daha çok haklıdır. Bir taraf haksızdır, diğer taraf daha çok haksizdir. O yüzden görüşmelerinizi suçlayıcı ifadelerden uzak, anlaşılma ve duygu odaklı sürdürmeniz gerekir. Yoksa politik dili güçlü olanın kazanacağı ama her iki tarafında yipranacagi bir psikolojik savaşa dönüşür, bunun adı her ne kadar "aşk" veya "ilişki" de olsa aslında daha çok psikolojik bir savaştır.