• 21-09-2021, 19:00:41
    #46
    operawebuser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Profiline baktım ve yaşın 24. Bu yaşta kendine hayatı zindan etmeden biran önce kurtulman gerek.

    Ciddi bir psikolojik rahatsızlık var bunun ardında. Özgüven problemi, aile problemi vs bunların hepsinin yükünü sana bindiriyor belliki.
    Evleneceğiniz kişiyi seçerken kendinize soracağınız soru "bana huzur veriyor mu ?"olsun. Bu konuda çok ciddiyim yanyanayken hiçbir dert tasa hissettirmiyorsa, sana hayatı zorlaştırmıyorsa, yanındayken çocuk gibi olabiliyorsanız, siz gülünce oda herşeyi unutup gülüyorsa o zaman bu insan evleneceğim insan diyebilirsiniz.

    30 yaşında çok insan görmüş birisi olarak sana tek tavsiyem kaç kurtul.
    Kaçabilmek mesele. Tek konuştuğum kız olunca mesaj atasım geliyor. Derdimi anlatacağım hal hatır edeceğim kimse yok. Bide ben bağlanınca kolay kolay kopamıyorum. Bilemiyorum. Kaçmak istiyorum.
  • 21-09-2021, 19:15:35
    #47
    muhtemelen üni hayatının çoğu anını bu kızla geçirdiğin için ne kendine vakit ayırdın, ne kişisel gelişiminle ilgilendin, ne derslerini dibine dek kovalayıp çok başarılı olma çabasına girdin, ne üniversite sonrası kariyer planlamasına giriştin, ne network geliştireyim diye bi uğraşın oldu, vaktinin çoğu bu kızı ve kendini mutlu etmeyle geçti gitti.

    üniversite bitti askerden döndün geldin. bulabildiğin iş, güvenlikçi. niye okudun o zaman? asgari ücretli bi iş bulacaksanız niye okuyorsunuz arkadaş? üniversite hayatınızı bi kızla geçirip tüm vaktinizi bununla öldürecekseniz niye ailenize yük oluyorsunuz, niye zaman kaybediyorsunuz?

    günümüz üniversite öğrencilerinin çoğu bu kafada. bizzat yaşadım, gördüm. hepsi bi kız, ortam arayışında. okul, ders, yarınlar, altyapı, üretim, girişim, merak, ilgi, çaba, emek hak getire. çoğu vaktimi nasıl daha keyifli bi biçimde öldürüp ancak aynı zamanda da okulu uzatmadan tamamlayabilirim kafasında. okulda nasıl başarılı olabilirim? sürecini yöneten 1 kişi tanımıyorum çevremde. bu okulu gerçekten başarıyla tamamlayıp sonrasında sahip olduğum bu yetenekleri ve diplomayı nasıl daha iyi noktalara getirip kendimi geliştirir, bu şekilde insanların kapısını çalıp iş aramaya başlarım sürecini yöneten tek bir kişi bilmiyorum kendi çevremde. sadece ara ara diyalogda olduğum zaten çalışkan ve başarılı olduğu belli 1-2 arkadaş şaşırtmayacak bir biçimde üni sonrası güzel işler yaptı o kadar.

    sana tavsiyem. yaşın daha genç belli ki, sırtına sağlam bir yük almaya niyetlenmeden evvel iyice otur düşün. ben ne istiyorum diye. ben neyim, bu muyum gerçekten diye. ilerde başını taşlara vurma sonra. kimseye ihtiyacınız yok, kimseye muhtaç değilsiniz, ne ilgisine ne sevgisine. bugün en aşık görünen yarın başkasının kolunda basıp gidebiliyor, çok defa gözlemledim. giden o arada geçen yıllar oluyor. ayrıca adet madet ayağına seni sömürmeye kalkanları iyi tart, biç. akıllı olun.
  • 21-09-2021, 19:18:47
    #48
    12 yıllık evliyim
    Arkana bile bakmadan uzaklaş
    Bu kadar zaman tanışıp görüşüp hala güven problemi yaşıyorsanız o iş olmaz
    Bir ömür böyle geçmez
  • 21-09-2021, 20:46:40
    #49
    Aslında ne yapılması gerektiğini biliyorsunuz.
  • 21-09-2021, 23:36:13
    #50
    Üyeliği durduruldu
    Allah kolaylık versin hocam. Evli birisi olarak uzak dur yoksa cok pişman olursun derim... Aşk tabikide olmalı ama sizin acilen %80 mantık olarka ilerlemeniz gerekiyor.
  • 22-09-2021, 01:34:48
    #51
    Merhabalar, konunuzu okudum. Maalesef üzücü bir durum. Ben çocukluk aşkım ile evlendim. Ömrümün yarısından fazlasında beraberdik. Ayrı şehirlerde de yaşadık aynı şehirlerde de. 6 yıldır evliyiz. 1 çocuğumuz var.
    Fazla uzatmadan neden bunları söylediniz derseniz eşiniz yani hayat arkadaşınız ömür yolunda size destek olmalı, aynı şekilde sizde destek olmalısınız ki sırt sırta verip tüm dağları deviresiniz. Çoğu arkadaşın dediği gibi yol yakın iken bu sevdadan vazgeçin derim. Çünkü bu işin sonu başından belli. Bir kişiyi değiştiremezseniz, can çıkar huy çıkmaz misali.
    Seviyorsanız da artık kalbinize gömün, size sabah işe giderken Allah kolaylıklar versin diyerek gülümseyen, yorulduğunuzda olsun sevdiğim buda geçecek rahat edeceğiz diyen içinizi rahatlatan gerçekten sizi seven birini hayatınıza katmanızı öneririm.
  • 22-09-2021, 03:24:40
    #52
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Netflixte familiar wife adında güzel bir dizi var muhakkak izleyin
  • 22-09-2021, 03:42:14
    #53
    Allahım çıldıracağım.
    Uzak dur kardeşim.
  • 22-09-2021, 04:23:04
    #54
    Kızı gittim istedim. Ailesi vermedi.
    Ailesini haklı buldu. Hiçbir zaman yanımda olmadı. Adettir herşeyi yapacaksınız. Ben ilk kez evleniyorum olacak her şey sizin aile masraftan kaçıyor dedi.

    AVM market ve kızların olduğu yerde çalışmamı istemiyor. Gözün dışarda diyor. Kızlara bakıyormuşum. Kız düşkünüymüşüm.

    sen benim sözümü dinlemiyorsun, sen öyle yaparsan bende şöyle yaparım gibi meydan okumalar başlıyor.

    AVM'nin kapısından dahi girersen ben yokum dedi.
    İstemiyorum seni, gözün hep dışarda neden fabrikalara işe girmiyorsun? ben böyle bir adamı eş olarak kabul etmiyorum

    Kaçınnnnnnm