muhtemelen üni hayatının çoğu anını bu kızla geçirdiğin için ne kendine vakit ayırdın, ne kişisel gelişiminle ilgilendin, ne derslerini dibine dek kovalayıp çok başarılı olma çabasına girdin, ne üniversite sonrası kariyer planlamasına giriştin, ne network geliştireyim diye bi uğraşın oldu, vaktinin çoğu bu kızı ve kendini mutlu etmeyle geçti gitti.
üniversite bitti askerden döndün geldin. bulabildiğin iş, güvenlikçi. niye okudun o zaman? asgari ücretli bi iş bulacaksanız niye okuyorsunuz arkadaş? üniversite hayatınızı bi kızla geçirip tüm vaktinizi bununla öldürecekseniz niye ailenize yük oluyorsunuz, niye zaman kaybediyorsunuz?
günümüz üniversite öğrencilerinin çoğu bu kafada. bizzat yaşadım, gördüm. hepsi bi kız, ortam arayışında. okul, ders, yarınlar, altyapı, üretim, girişim, merak, ilgi, çaba, emek hak getire. çoğu vaktimi nasıl daha keyifli bi biçimde öldürüp ancak aynı zamanda da okulu uzatmadan tamamlayabilirim kafasında. okulda nasıl başarılı olabilirim? sürecini yöneten 1 kişi tanımıyorum çevremde. bu okulu gerçekten başarıyla tamamlayıp sonrasında sahip olduğum bu yetenekleri ve diplomayı nasıl daha iyi noktalara getirip kendimi geliştirir, bu şekilde insanların kapısını çalıp iş aramaya başlarım sürecini yöneten tek bir kişi bilmiyorum kendi çevremde. sadece ara ara diyalogda olduğum zaten çalışkan ve başarılı olduğu belli 1-2 arkadaş şaşırtmayacak bir biçimde üni sonrası güzel işler yaptı o kadar.
sana tavsiyem. yaşın daha genç belli ki, sırtına sağlam bir yük almaya niyetlenmeden evvel iyice otur düşün. ben ne istiyorum diye. ben neyim, bu muyum gerçekten diye. ilerde başını taşlara vurma sonra. kimseye ihtiyacınız yok, kimseye muhtaç değilsiniz, ne ilgisine ne sevgisine. bugün en aşık görünen yarın başkasının kolunda basıp gidebiliyor, çok defa gözlemledim. giden o arada geçen yıllar oluyor. ayrıca adet madet ayağına seni sömürmeye kalkanları iyi tart, biç. akıllı olun.