• 14-08-2021, 02:10:54
    #1
    Milyarlarca insan her gün kazanmak için çalışıyor.Peki ya kaybettiklerimiz? Ödün verdiğimiz; Sağlığımız,zamanımız..
    Bugün itibariyle yaşlandığımı hissetmeye başladım.
    Motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?
    Yapabileceğim bir çok şeyi yapmaya çalışıyorum fakat mutluluk duygumu sabit tutamıyorum. Sürekli depresif bir hal içerisindeyim.
  • 14-08-2021, 02:21:45
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yaptığım işi hayalim için yapmak ve bu hayali gerçekleştirdiğimde alacağım haz ve gurur bana bu yolda emin adımlarla ilerlememi sağlıyor.

    Yaptığım işi para için değil, gerçekten insanlara bir şeyler öğretmek için yapıyorum. Bu nedenle bu yolda zaman benim sorunum haline gelmiyor. Beni motive eden şey ise bir şeyler vermeden bir şey kazanılamayacağı. Jeff bezos ne demiş:

    Sana verilen yetenek ile gurur duyma, o yetenek ile yaptıklarından gurur duy.
  • 14-08-2021, 04:34:17
    #3
    Açıkçası benim hayattan fazla bir beklentim yok. Önce kısa vadeli hedeflere ulaşacağım, sonra uzun vadeli hedeflere... Peki sonra? Sonra tekrar başa sarıp tekrar kısa ve uzun vadeli hedefler koyacağım. Hiç bir şeyi acele etmeye değer görmemeye başladım. Tabi bu kısa vadeli hedefler zaten her geçen gün katlanıyor, hayatın gidişatından ötürü. Kısacası biri bitecek biri başlayacak. Hep aynı hikaye. Hatta komik olan kısmıda şu; başarılıda olsan, başarısızda olsan yinede aynı hikayenin içinde dolanıyoruz. Bu herkes için böyle maalesef, ister zengin ol ister fakir.