• 07-06-2021, 23:55:09
    #1
    Son aylarda insanlar küçük çaplı da olsa iş amaçlı yatırımlardan kaçınıyor. bir blog sitesi açmak dahi değil de, bilmem kaç x yapma ihtimali olan coinlere yatırım yapıyorlar.

    Amaç? Birgün x50 yapar da zengin oluruz. 'Ah bitcoine 10 sene önce girmiş olsaydım var ya' yakarışları falan...

    Şimdi yazalım bir senaryo madem. Diyelim ki en iyi ihtimal gerçekleşti, 5-10 sene sonra, veya daha kısa sürede, o kenarda duran ufak coinler patlama yaptı, epey paranız oldu. Peki şunu hesap ediyor musunuz, enflasyon bu hızla giderken kazanacağınız toplam para ile hayatınızın kurtulmayacağını, çok çok bir miktar paranız olur yani. Ve bu ihtimal gerçekleştiğinde sizinle birlikte diğer vatandaşların da parası olacak. Bu para piyasaya dağıldığında gene aynı senaryo gerçekleşecek. Talep varsa fiyat artar. Hele de üretim yapmayan bir ülkede... Mahallenin berberi daire tutmuş madencilik yapıyor. Bu muhabbet halkın en üstünden en alt tabakasına kadar yayıldı, küçümsemeyin bu ihtimalleri yani.

    Bugün bir ev, bir araba milyon para oldu neredeyse. Anlatabiliyor muyum, 300-400 bin lirayla hayatınız kurtulmaz ama bugünden başlayarak, bir işe girişirseniz 5-10 sene sonra o inat sizi zirveye taşıyabilir.

    TR piyasasına güven olmuyor şu bu dersiniz belki ama, böyle bir çağda ülkelerden bahsetmemek lazım. Kayda değer bir sermaye olduktan sonra yurtdışı temelli yatırımlar da mümkün. Hatta sermaye pek yoksa da mümkün. Ya kardeşim git ingilizce site kas. 6-12 ay bir emek var bakalım, Sabahtan akşama kadar grafik izlemene de gerek yok yani sonra döviz kazanırsın. Hani şu çok sevdiğinden Daha bunun uygulaması şusu busu var. Hiç girmiyorum. Kafasına koyan araştırır bulur bir yol elbet...

    Not: Unutabileceğim bir miktarda paramı kriptoda bekletiyorum. Ama bel bağlamıyorum, hayatımı ortaya koymuyorum. Benim gibi yapanlar bile risk alıyor, farkındayım.
  • 07-06-2021, 23:57:00
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Haklı.
  • 07-06-2021, 23:58:30
    #3
    kripto para olayı kumara döndü resmen.
    • GÖKTUĞ
    GÖKTUĞ bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 08-06-2021, 00:02:55
    #4
    Bence de haklısınız güzel tavsiye.
  • 08-06-2021, 00:06:02
    #5
    Tavsiyenize katılıyorum aynı sizin yolunuzdan ilerliyorum.
  • 08-06-2021, 00:10:06
    #6
    Haklısınız herkes nasıl SEO uzmanı, adsense uzmanı olamıyorsa kripto uzmanı da olamaz. İşi bilen yapar, bilmeyen kaybeder.

    Ama adım adım kazanç mümkün ek gelir diyorlar ya onun gibi tabii ki dolar cinsinden tutup öyle takip etmek lazım yoksa anlamı yok. 10 bin tlyi 15 bin tl yapmanın bir manası yok ama 10 bin doları 15 bin dolar yapmanın bir manası var.
  • 08-06-2021, 00:13:23
    #7
    kolay paraa kim hayır derki hocam maalesef bu şekilde ilerleyecek gibi gözüküyor coinlerde
    hefes yaratıyorlar uff şöyle kazandım vs sonra bir bakarsınız bakkalcıdan tut berbere herkes madenci olmuş
  • 08-06-2021, 10:17:33
    #8
    Haklılık payı var ama genel olarak yanlış bir düşünce.
    Öncelikle haklı olduğunuz konu bir işi bilinmesi ve yapılması tabi ki ama bu sizi gelecek için yatırım yapmaktan (coin ,borsa vs ) alıkoyamaz.
    İkisini bir arada idare edebilirsiniz çok net bir şekilde.
    Bir insanın bir üst seviye yaşam standartına çıkma ihtimali ABD'de %7 , Türkiye de en son %3.2 gibi bir rakamdı
    Yani siz fakir doğmuş iseniz orta gelirli olma şansınız Türkiye'de %3.2
    Bunu bilen gören insanlar Bitcoin ve Borsa gibi yatırım araçlarının onlara daha fazla şans verdiğini biliyor.
    Bir insanın Bitcoinden yada Borsa'dan bir üst seviye gelire çıkma ihtimali %4.6 ( bu rakam ABD'de) Türkiye de yine yarsı filandır yada %2 gibidir.
    Şimdi kıyaslarsak sen sürekli çalışarak gelir düzeyini üste çıkarman %3 kripto borsa vs ile %2 ister istemez insanlarda %1 şans daha az olmasına rağemn kolay olanı seçip
    Bu tarz borsalara vs giriyor .
    İyi forumlar dilerim hocam .
  • 08-06-2021, 13:13:18
    #9
    Üyeliği durduruldu
    hocam kripto zaten risk balinaların hepsi iletişim içinde 250 bin waves e girdim 141 tl den yani grafik vs. hikaye waves beklentim 1000 tl üzeri beklerim ama bugun gelsin hemen kazanayım piyasasi degil. Geri full nakitteyim ama perşembe günü gibi girecem tekrar all in olarak