Son aylarda insanlar küçük çaplı da olsa iş amaçlı yatırımlardan kaçınıyor. bir blog sitesi açmak dahi değil de, bilmem kaç x yapma ihtimali olan coinlere yatırım yapıyorlar.

Amaç? Birgün x50 yapar da zengin oluruz. 'Ah bitcoine 10 sene önce girmiş olsaydım var ya' yakarışları falan...

Şimdi yazalım bir senaryo madem. Diyelim ki en iyi ihtimal gerçekleşti, 5-10 sene sonra, veya daha kısa sürede, o kenarda duran ufak coinler patlama yaptı, epey paranız oldu. Peki şunu hesap ediyor musunuz, enflasyon bu hızla giderken kazanacağınız toplam para ile hayatınızın kurtulmayacağını, çok çok bir miktar paranız olur yani. Ve bu ihtimal gerçekleştiğinde sizinle birlikte diğer vatandaşların da parası olacak. Bu para piyasaya dağıldığında gene aynı senaryo gerçekleşecek. Talep varsa fiyat artar. Hele de üretim yapmayan bir ülkede... Mahallenin berberi daire tutmuş madencilik yapıyor. Bu muhabbet halkın en üstünden en alt tabakasına kadar yayıldı, küçümsemeyin bu ihtimalleri yani.

Bugün bir ev, bir araba milyon para oldu neredeyse. Anlatabiliyor muyum, 300-400 bin lirayla hayatınız kurtulmaz ama bugünden başlayarak, bir işe girişirseniz 5-10 sene sonra o inat sizi zirveye taşıyabilir.

TR piyasasına güven olmuyor şu bu dersiniz belki ama, böyle bir çağda ülkelerden bahsetmemek lazım. Kayda değer bir sermaye olduktan sonra yurtdışı temelli yatırımlar da mümkün. Hatta sermaye pek yoksa da mümkün. Ya kardeşim git ingilizce site kas. 6-12 ay bir emek var bakalım, Sabahtan akşama kadar grafik izlemene de gerek yok yani sonra döviz kazanırsın. Hani şu çok sevdiğinden Daha bunun uygulaması şusu busu var. Hiç girmiyorum. Kafasına koyan araştırır bulur bir yol elbet...

Not: Unutabileceğim bir miktarda paramı kriptoda bekletiyorum. Ama bel bağlamıyorum, hayatımı ortaya koymuyorum. Benim gibi yapanlar bile risk alıyor, farkındayım.