• 04-05-2021, 18:46:54
    #37
    Üyeliği durduruldu
    isoemin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    17 yaşındayım ve şu yaşımda yaşlandım desem yeridir. Daha tatil yapmış bile değilim. Koşturuyorum devamlı umarım bu koşturmalarım bana karşılıksız kalmaz. 18 yaşıma bu karşılıklarımın ekmeğini yiyerek kendi hayıtımı kurma yolunda büyük bir başarı yaşamış olarak girerim.
    @isoemin; kardeşim hayat bir istirahat yada dinlenme salonu değil elbette. Ekim alanı bizlerde çiftçiyiz. Kimsenin istediği yerden esmiyor ki rüzgar. Bizler mücadele ile yükümlüyüz. Ha bu arada benim de yaşım 51 ve bende tatil yapmadım henüz ))
  • 04-05-2021, 18:49:56
    #38
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @isoemin; kardeşim hayat bir istirahat yada dinlenme salonu değil elbette. Ekim alanı bizlerde çiftçiyiz. Kimsenin istediği yerden esmiyor ki rüzgar. Bizler mücadele ile yükümlüyüz. Ha bu arada benim de yaşım 51 ve bende tatil yapmadım henüz ))
    Hayat istirahat dinlenme salonu değil bunu inkar etmiyorum abi. Ama insan içgüdüsel yaşamıyor. Yeri gelince dinlenmek, tatil yapmak ve mutlu olmak istiyor. Sağlığın içinde fiziksel olduğu kadar ruhsalda önemli sonuçta.
  • 04-05-2021, 18:57:06
    #39
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Düşüncelerimi aktarmışsınız kesinlikle bende sizinle aynı fikirdeyim.
    Ama unutmayalımki onların böyle yetişmesine sebep olan ebebeyinler malesef.
  • 04-05-2021, 19:06:22
    #40
    ben yine de ümitliyim gençlerden, pandemi nedeniyle malesef bütün çocuk ve gençlerde benzer sıkıntılar var. bilgisayarın, telefonun başında geç saatlerde yatmalar, geç kalkmalar. onu geçtim yetişkinler, yaşlılar herkesin psikolojisi ve düzeni bozuldu bu süreçte. sosyalleşme-iletişim insan açısından olmazsa olmaz, bunun eksikliği yaşanıyor. geçici bir süreç, elbet düzelecek ve normale dönecek.
  • 04-05-2021, 19:35:07
    #41
    Üyeliği durduruldu
    Asosyallik Değil Mesele İmkansızlık Parasızlık Ve Diğer Konular
  • 04-05-2021, 19:36:42
    #42
    cumali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Asosyallik Değil Mesele İmkansızlık Parasızlık Ve Diğer Konular
    Kesinlikle katılıyorum. Kimse isteyerek asosyal olmaz
  • 04-05-2021, 19:40:08
    #43
    9 Gün balkanlar turu yapmayı planıyorum mayıs ya da haziran'da kız arkadaşım ile ama kişi başı 2500 ila 3500 arası biletler. Eğer yorumlarda maddi imkansızlık yalan diyen abilerim varsa bana sponsor olurlarsa her ülkeden video çeker atarım
  • 04-05-2021, 19:53:19
    #44
    Lise son sınıfa geçicem internetten olsun gercek hayatta olsun arkadaşlarım var az, mutlu olan hayati mutlu eğlenceli enerjik yaşayan yok diyebilirim.
  • 05-05-2021, 02:29:22
    #45
    Bu olayı sosyolojik olarak irdeleyin etrafınızdaki değişimleri görün neden umutsuz olduğumuzu anlayacaksınız.

    Mahalle kültürünü yerle bir edip kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yaptılar.
    60 daireli dikey yapı apartmanda oturuyorum. Kimse kimseyi tanımıyor. Asansörde selamlaşma var o kadar.
    Tek tük komşuluk olsa da onlar da ilk taşınanlar. Yeni binanın sıkıntısından dolayı ortak dertlerde buluşup kaynaşan insanlar.

    Stadyumları yıktılar, okulları yıktılar çok katlı yerler yaptılar.
    Bizim çocukluğumuzda şurada okuduk diyebileceğimiz bir yer bırakmadılar. Geçmişimizle bağımızı kopardılar, anılarımızı kepçelerle yıktılar.
    Yerine de ucube çok katlı devasa insancıl olmayan binalar yaptılar.
    Bina apartman gökdelen. ne tarafa baksanız artık korkutucu yüksekliğe sahip binalar.
    Apartmanlar dip dibe yapılmış şekilde ve altlarında avm yapma peşindeler.
    Çocuklara oynayacak küçücük alan yapıp 1 kaydırak ve 2 salıncak koyuyorlar bitti.
    Toplu konut alanlarında sosyal alan yok.

    Çocukluğumuda kültür park denen bir olay vardı onları da çaldılar, çoğu mültecilerin nargile mekanı oldu.

    Şampiyonlar liginden tut bütün maçları zengin eğlencesi haline getirdiler. Milli maçları dahi ücretsiz kanalda izletmediler.

    Milli bayramları kutlamaları yasakladılar. Pandemiyle alakası yok biliyorsunuz daha önceden de yasakladılar.

    Ulusu kendi geleneklerini unutturacak şekilde karamsar hale getirip yabancı ülkelerde yaşamayı güzeller hale getirdiler.
    Bunu diyen kişileri nasıl kazanırız, neden toplumda bu insanlar çoğaldı diyip düşünmek yerine bunu diyen kişileri biletini alıp yurtdışına ben göndereceğim dedi devletin başı.

    Siyaset konusunda da muhalefet kazansa dahi, şimdiki hükümetin seçimi siz kazandınız tamam buyrun siz yönetin diyerek asla gitmeyeceğine inandırdılar. Çevir sor bunlar sandıkta kaybetseler sence gider mi diye al cevabını, ona sormadın kendine sor.

    Türk lirası değer kaybetti alım gücü günden güne eridi buna rekabetçi kur dediler, dolarla işin ne dolarla mı maaş alıyon diye halkla alay ettiler.

    Toplumu bir arada tutan bütün değerlerin içini boşalttılar. Dün dediklerini bugün yalanladılar.

    Suriyelilere 80 milyar dolar (şimdiye 100'ü çoktan geçmiştir) harcadık diye övünürken, pandemi döneminde çoğu vatandaşı kendi kaderine terkettiler. (Kayıtdışı çalışanlar işyerlerinde yatıp kalkıyor şu anda)

    Şehir hastanesinde çocuk kliniği kapısı çıkışında çocukları parayla eğlendirebileceğiniz (1 jeton 6tl) dükkan vardı. Dükkan yani çocuk sosyalleşemiyor binsin zamanı tüketsin parasını harcasın gitsin tarzında tamamen ticari yerler.
    Bu nerede hastahane içinde çocuk kliniği karşısında.
    Yani bu zihniyet ülkeyi tamamen karamsarlığa itiyor.

    Şu dönemde siyaset hiç olmadığı kadar konuşuluyor. Eskiden bakanların belediye başkanlarının ismini bilmezdik, şimdi bakanları geçtik tekel bayileri derneği başkanını bile tanıyor gençler.

    Şöyle bir irdeleyin gençliğinizi, size aşılanan umutları, büyüklerinize aşılanan umutları.


    Şimdi halkına umut vadeden bir lider yok, beğenmeyene kapıyı gösteren bir lider var.

    Böyle ülkede ya biat edersin ya da mutsuz olursun!

    Son olarak sizlere tavsiye:
    Mutsuzsanız cidden farkındalık başlamıştır. Mutsuz olmak istemiyorsanız meşhur söz: Cehalet mutluluktur.