• 24-01-2021, 03:15:20
    #10
    Bu konuda hep karikatüristlerden yana fikir beyan ettim.
    Fikri mülkiyet korunmalı, ve insanlar kendi çekmedikleri resim video metin karikatür şarkı ve eserleri babalarının malı gibi paylaşmayı bırakmalılar.
    Ama olayda 2 çelişki var.

    Çelişki 1: Bu karikatürist entellektüel arkadaşlar senelerce muhalif, solcu, demokrat, anarşist gençlik imajı çizip, sonra biraz yaş alınca kapitalist ağa babanın önde gideni oldular. Bugün yaptıklarından 25 sene önceki dergilerinin haberi olsaydı kapının önüne koyulurlardı. arkadaş çevrelerinden aforoz edilirlerdi. 25 sene önce bu adamların böyle bir iş yapacaklarını bilsem 1 tane dergilerini almazdım.

    Çelişki 2: Karikatürler küçük resim dosyaları olduğu için 20 senedir internette paylaşılıyor da neden bugün önüne gelen herkese dava açılmaya başlandı. Bu karikatüristlerin fikri mülkiyet haklarından haberleri mi yoktu, yoksa avukat tutacak paraları mı yoktu? Fikri haklarını 10-15 sene önce korumaya başlasalardı daha fazla ticari kullanıcıyı cezalandırırlardı millet de bu kadar rahat paylaşmazdı sıradan insanların canı yanmazdı. Sen fikri mülkiyet hakkını 20 sene korumayıp sonra peşine düşersen bu kadar hakaret ve eleştiriyi de yersin.
  • 11-02-2021, 15:42:21
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    erdil beyefendi açıklama yapmış:

    https://www.erdilyasaroglu.com/aciklama
  • 11-02-2021, 21:48:51
    #12
    hocam bunların yatacak yeri yok, kendi kullandığı telifli içerikler için, o zamanlar bilmiyordum toydum demiş, ulan şimdi dava açtığın üniversiteli liseli gençlerde toy. şimdi bunlara ulaşmışmış özür dilemişmiş ve maddi olarak zararlarını karşılamak istemişmiş!! nasılda köşeye sıkıştırdılar, herkese dayattığın şeyden 20 sene haksız kazanç sağladığını yüzüne çat çat vurdular. adam mısın?

    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/k...avasi-41735073



    https://onedio.com/haber/abd-li-kari...acak-mi-962902

    https://eksisozluk.com/erdil-yasaroglu--98100?p=71


    Alıntı
    gencler hatirlamaz, erdil saglam telifciydi eskiden.
    telifci derken milletin eserini kendi sitesine koymak konusunda cok iyiydi

    baskalarinin milyonlarca eserlerinden olusan toplama bir sitesi vardi. zaten bu site sayesinde meshur oldu da tanidiniz.

    o zamanlar internet zaten 3-5 siteden olustugu icin butun turkiye bunun sitesine giriyordu. orana vursan instagrami hatta google'i sollar.
    hepsi dava acsa milyar dolarlik tazminat odemek zorunda kalirdi. ki kendisi telif konusunda cahil de degildi, bilmeden yaptim da yemez.

    aha bu da link girin kendiniz bakin.
    gazetelerden tut fotolara kadar ne varsa koymus sitesine.

    bakin bu telifini odemedigi gazete haberi

    https://web.archive.org/web/20010822...0&komikaze=net
    bakin telifini odemedigi bir karikatur

    https://web.archive.org/web/20011024...0&komikaze=net
    telifi odenmemis baska bir karikatur

    https://web.archive.org/web/20011024...0&komikaze=net

    yanlis anlasilmasin arayip bulmadim rastgele 3 linke tikladim 2 tanesi telifi odenmemis eser cikti.

    cogu yabanci, milyon tane eserden para kazandi yillarca. bu site sayesinde hem hit kazandi hem tanindi. taninmasi sayesinde televizyonlardan is aldi.
    dusunun google bile yoktu o zamanlar, adres cubuguna komikaze yazip giriyorduk.

    simdi telif pesine dusmesi komik.
    internette dava acilacak tek kisi varsa bu da kendisidir. turkiye'nin acik ara en buyuk toplama sitesi kendisine aitti.
    bu sitenin 20 yildir acik oldugunu dusunurseniz biriken tazminatla ulke kurulur.

    bak kardes ben milyon tane eserin hepsine telifimi odedim diyorsa bu entry'nin basili halini yerim, kendisinden de ozur dilerim
  • 13-02-2021, 14:34:34
    #13
    HERKESE DAVA AÇTIĞI YERDEN VURULAN ERDİL REZİLLİK İÇİNDE YÜZÜYOR! MALUMUNUZ MESLEKTAŞLARININ HAKLARINI ÇİĞNEYİP, SONRA GARİBAN VATANDAŞA HAKKIMIZ ŞU BU AYAĞINA DAVA AÇAN BİR ELEMAN..

    yeni gelişmede, karikatürünü çaldığı, hatta çalmakla kalmayıp adamın imzasını bile sildiği Bizarro blogundan olaya dair bir açıklama yaptı. translate ile Türkçe'ye çevirip alta ekliyorum, yorum sizin...



    Türkiye'den bir kişi bana, imzası ve telif hakkı kesilmiş karikatürlerimden birinin yer aldığı bir Türkçe mizah sayfasının bağlantısını yazdı. Ayrıca izinsiz tercüme edildi, bu yüzden gerçekte ne dediğini kim bilebilir. Türkiye'deki bu kişi bana bunun benim karikatürüm olup olmadığını ve izin verip vermediğimi soruyordu. Evet dedim, benim, izin verilmedi.

    Daha sonra bunu tweetleyip atmamamı sordular. Neye bulaştığımı öğrenmek için onlardan biraz daha arka plan hikayesinden sonra, kabul ettim ve siteden rahatsız edici resmi gösterdim ve insanların çalışmalarını değiştirme ve izinsiz olarak çevrimiçi yayınlama alışkanlığını kibarca eleştirdim.

    Daha sonra, başkalarının çizgi filmlerini izinsiz paylaşan ancak kendi sitesinde çizgi roman paylaştığı için başkalarına dava açmayı alışkanlık haline getiren bir dolandırıcıyı kamuya ifşa ettiği için Türkiye'deki insanlardan her türlü teşekkür almaya başladım. Bu tweet'in aldığı çok sayıda yoruma göre, bu adam birçok kişi tarafından alt üst edildi ve onu dava etmem için bana yalvarıyorlar; ona kendi ilacının tadına bakma. Yaparsam kahraman olacağımı söylüyorlar.

    Ayrıca hırsızlık ve dava açma iddiasını yapan adamdan uzun bir özür mektubu aldım. Bana göre, çoğunlukla kıçını örtecek bir not gibi görünüyor. Ve tabii ki, Türk avukatlardan dava açarsam kendisine karşı beni temsil etmeyi teklif eden birçok mektup ve yorum aldım. Son olarak, bir Türk gazetesinden bir gazeteci yazdı ve benden bu hikaye hakkında bir açıklama yapmamı istedi. Çılgın.

    Bu adama dava açıp güçsüzler için ayağa kalkmak istememe rağmen, şimdi boyun eğiyorum. Ama itiraf etmeliyim ki bu kısa bölümden bir nebze de olsa keyif aldım, çünkü e-postalarda ve yorumlarda kullanılan İngilizce çoğu zaman yardım edemeyeceğim türden ama Sacha Baron Cohen'in sesini “Borat” olarak duymak. (Evet, Borat'ın Türk olmadığını biliyorum.)

    "Onu dava etmek ya da onu aynı şekilde tehdit etmek istiyorsan, bu süreçte sana yardım etmeye gönüllü olurum ..." - bir Türk avukat