HERKESE DAVA AÇTIĞI YERDEN VURULAN ERDİL REZİLLİK İÇİNDE YÜZÜYOR! MALUMUNUZ MESLEKTAŞLARININ HAKLARINI ÇİĞNEYİP, SONRA GARİBAN VATANDAŞA HAKKIMIZ ŞU BU AYAĞINA DAVA AÇAN BİR ELEMAN..

yeni gelişmede, karikatürünü çaldığı, hatta çalmakla kalmayıp adamın imzasını bile sildiği Bizarro blogundan olaya dair bir açıklama yaptı. translate ile Türkçe'ye çevirip alta ekliyorum, yorum sizin...

Türkiye'den bir kişi bana, imzası ve telif hakkı kesilmiş karikatürlerimden birinin yer aldığı bir Türkçe mizah sayfasının bağlantısını yazdı. Ayrıca izinsiz tercüme edildi, bu yüzden gerçekte ne dediğini kim bilebilir. Türkiye'deki bu kişi bana bunun benim karikatürüm olup olmadığını ve izin verip vermediğimi soruyordu. Evet dedim, benim, izin verilmedi.

Daha sonra bunu tweetleyip atmamamı sordular. Neye bulaştığımı öğrenmek için onlardan biraz daha arka plan hikayesinden sonra, kabul ettim ve siteden rahatsız edici resmi gösterdim ve insanların çalışmalarını değiştirme ve izinsiz olarak çevrimiçi yayınlama alışkanlığını kibarca eleştirdim.

Daha sonra, başkalarının çizgi filmlerini izinsiz paylaşan ancak kendi sitesinde çizgi roman paylaştığı için başkalarına dava açmayı alışkanlık haline getiren bir dolandırıcıyı kamuya ifşa ettiği için Türkiye'deki insanlardan her türlü teşekkür almaya başladım. Bu tweet'in aldığı çok sayıda yoruma göre, bu adam birçok kişi tarafından alt üst edildi ve onu dava etmem için bana yalvarıyorlar; ona kendi ilacının tadına bakma. Yaparsam kahraman olacağımı söylüyorlar.

Ayrıca hırsızlık ve dava açma iddiasını yapan adamdan uzun bir özür mektubu aldım. Bana göre, çoğunlukla kıçını örtecek bir not gibi görünüyor. Ve tabii ki, Türk avukatlardan dava açarsam kendisine karşı beni temsil etmeyi teklif eden birçok mektup ve yorum aldım. Son olarak, bir Türk gazetesinden bir gazeteci yazdı ve benden bu hikaye hakkında bir açıklama yapmamı istedi. Çılgın.

Bu adama dava açıp güçsüzler için ayağa kalkmak istememe rağmen, şimdi boyun eğiyorum. Ama itiraf etmeliyim ki bu kısa bölümden bir nebze de olsa keyif aldım, çünkü e-postalarda ve yorumlarda kullanılan İngilizce çoğu zaman yardım edemeyeceğim türden ama Sacha Baron Cohen'in sesini “Borat” olarak duymak. (Evet, Borat'ın Türk olmadığını biliyorum.)

"Onu dava etmek ya da onu aynı şekilde tehdit etmek istiyorsan, bu süreçte sana yardım etmeye gönüllü olurum ..." - bir Türk avukat